ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ

Για τον τουρισμό

για-τον-τουρισμό-450616

Για τον τουρισμό

«Οι προσπάθειές μας για την τουριστική ανάπτυξη της περιοχής μας δεν σταματούν, συνεχίζονται μέχρι και την τελευταία στιγμή, διότι είμαστε εθελοντές της πόλης και στόχος μας είναι να αναδείξουμε την πόλη μας». Τα παραπάνω επεσήμανε η πρόεδρος της Επιτροπής Τουρισμού Δήμου Βόλου, Κερασία Μπαρτζιώκα, αναφερόμενη στις πρωτοβουλίες που αναπτύσσονται προς τη συγκεκριμένη κατεύθυνση. Η ίδια τόνισε ότι πραγματοποιούνται συντονισμένες δράσεις, προκειμένου να αναπτυχθεί ακόμη περισσότερο ο τουρισμός κρουαζιέρας, η προβολή της τοπικής γαστρονομίας και οι ιστορικές καταβολές της περιοχής μας, που αποτελούν σημαντικά πλεονεκτήματα, σε συνάρτηση πάντα με τις φυσικές ομορφιές.

Γ.Υ.

Οχι μόνο στο κέντρο

«Γιατί πραγματοποιούνται μουσικές εκδηλώσεις μόνο στο κέντρο της πόλης, τις τελευταίες μέρες και όχι σε πλατείες και ανοιχτούς χώρους σε όλη τη Μαγνησία» διερωτήθηκε κάτοικος κεντρικής συνοικίας του Βόλου. Σχολιάζοντας τη γιορτή της μουσικής, ο φιλόμουσος συμπολίτης επεσήμανε ότι «δεν πρέπει να λαμβάνεται υπόψη από τους διοργανωτές μόνο το κέντρο του Βόλου, αλλά και όλες οι υπόλοιπες περιοχές, που δικαιούνται ανάλογες εκδηλώσεις». Εμείς μεταφέρουμε την καλοπροαίρετη επισήμανση του συμπολίτη, προκειμένου να ληφθεί υπόψη από τους διοργανωτές.

Γ.Υ.

Λαϊκό ανάγνωσμα στον Αλμυρό

Κείμενο εν είδη λαϊκού αναγνώσματος κυκλοφόρησε στην πόλη του Αλμυρού από συνδυασμό που πήρε μέρος στις δημοτικές εκλογές. Η έμπνευση των συντακτών του απολογιστικού κειμένου να ονομάσει με τα αρχικά τους πρωταγωνιστές οι οποίοι ευθύνονται για το εκλογικό αποτέλεσμα, δεν κατόρθωσε να αποκρύψει τα πρόσωπα. Οσοι διάβασαν το κείμενο όλοι κατάλαβαν ποιούς εννοούσε η συγκεκριμένη παράταξη. Προτείνουμε λοιπόν να το αναρτήσουν ως άρθρο με όλα τα στοιχεία, ώστε η συζήτηση να λάβει και επίσημο χαρακτήρα, καθώς ορισμένα αρχικά ονομάτων συμπίπτουν και μπορεί να εμπλακούν στην καφενειακού τύπου συζήτηση πρόσωπα τα οποία δεν εμπλέκονται. Αυτά για τα μετεκλογικά απόνερα του Αλμυρού.

Κ.Μ.

Κρίσιμες εκλογές

Ιδιαίτερη προσοχή στην ψήφο για το νέο Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Εργαζομένων θα πρέπει να επιδείξουν οι εργαζόμενοι στο Νοσοκομείο. Η νέα τριετής διοίκηση του Συλλόγου θα έχει να διαχειριστεί αξιολογήσεις, διαθεσιμότητες, οικονομικά θέματα που καίνε. Τα μέλη λοιπόν του Δ.Σ. πρέπει να εκφράζουν τους εργαζόμενους ώστε να διεκδικούν και τα αιτήματά τους.

Κ.Μ.

Βάλτε όλοι στη γκανιότα

Οπως προαναγγέλλει από το άρθρο του στη σελίδα 2, ο Γενικός Γραμματέας Διαφάνειας, πολύ σύντομα αναμένονται εξελίξεις σχετικά με τον τζόγο στην Ελλάδα. Τα στοιχεία έχουν συγκεντρωθεί, υποστηρίζει. Ξέπλυμα μαύρου χρήματος με δήθεν κερδισμένους τυχερών παιχνιδιών. Ηχηρά ονόματα, λένε οι πληροφορίες και μέχρι αρχές Σεπτεμβρίου θα φανεί ποιοι ήταν οι «σούπερ τυχεροί» που ξαφνικά θα νιώσουν άτυχοι.

Ν.Τ.

Ευτυχισμένοι

Μαθαίνουμε ότι κατά τη συνεδρίαση αποτίμησης του εκλογικού αποτελέσματος στην τοπική ΝΟΔΕ της Ν.Δ. δηλώνουν σχετική ικανοποίηση για το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών στο νομό. Γιατί να μη δηλώνουν; Μήπως φόρο πληρώνουν; Αλλωστε, το 20,92% και οι 22.913 ψήφοι είναι η χαμηλότερη επίδοση της Ν.Δ. στη Μαγνησία από το 1974! Σε απόλυτους αριθμούς είναι 877 ψηφοδέλτια κάτω από τις εκλογές του Μαΐου του 2012 και 9.144 από τον Ιούνιο του 2012. Παρόλα αυτά ικανοποιημένοι με το σκορ… Αυτοί δεν κάνουν για δω. Μουντιάλ πρέπει να τους στείλουμε. Είμαι δεινοί σκόρερς.

Ν.Τ.

Στο στόχαστρο

Οι επιθεωρητές εργασίας του ΙΚΑ προειδοποίησαν πως ξεκίνησαν στις 13 Ιουνίου οι έλεγχοι για κάθε είδους παραβατικότητα στην αγορά εργασίας. Στο στόχαστρό τους τα νησιά των Βορείων Σποράδων και μέρη του Πηλίου. Οπως ανέφεραν, τα πρόστιμα των παραβάσεων είναι τσουχτερά.

Β.Π.

Εν αναμονή

Δεν έχει αποφασίσει ακόμα τις θέσεις των αντιδημάρχων ο νέος δήμαρχος Σκοπέλου Χρήστος Βασιλούδης. Σε τηλεφωνική επικοινωνία με τον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ, μάλιστα ανέφερε πως περιμένει την οριστικοποίηση των αποτελεσμάτων των δημοτικών εκλογών.

Β.Π.

Φουρτούνες

Συντεταγμένο διάλογο για το μέλλον της ΔΗΜ.ΑΡ., μέσα από συλλογικές διαδικασίες, όπως η διεξαγωγή συνεδρίου το φθινόπωρο, ζήτησε από τα στελέχη του κόμματος, ο Φώτης Κουβέλης, στην εισηγητική του ομιλία στην Κεντρική Επιτροπή. Είκοσι έξι μέλη της ΚΕ, ωστόσο, που συγκροτούν τη «μεταρρυθμιστική τάση», κατέθεσαν κείμενο διαφωνίας με τη διεξαγωγή του συνεδρίου, προτείνοντας άμεσες πρωτοβουλίες για τη συγκρότηση της ευρύτερης Κεντροαριστεράς ενώ ο Σπ. Λυκούδης του απάντησε δεικτικά «όχι σε ένα συνέδριο ηττημένων μηχανισμών». Μεγάλες φουρτούνες.

Β.Κ.

Σε εμένα

Αυτοσυγκράτηση ζήτησε ο Βενιζέλος από τους υπουργούς του: Θα μιλάτε σε εμένα και θα ενημερώνω τον πρωθυπουργό» είπε ο αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης και πολλοί τα πήραν στο κρανίο αφού όπως τόνιζαν δεν είναι παιδάκια να παίρνουν άδεια πρώτα πριν μιλήσουν. Λες να είναι κολλητικό για αυτό και ο κ. Λάμπρος στο Βόλο να μην σηκώνει πολλά – πολλά και να θέλει να τους έχει όλους «σούζα» στη Νομαρχιακή;

Β.Κ.

Εσωκομματικό μήνυμα

Ξεκαθαρίζοντας ευθύς εξαρχής πως η πρόταση της πατριωτικής, προοδευτικής, ριζοσπαστικής συμμαχίας απευθύνεται πρώτα από όλα στην ίδια την κοινωνία, ο Αλέξης Τσίπρας, είπε χθες πως ο στόχος είναι ένας νέος συνασπισμός εξουσίας και απηύθυνε κάλεσμα ξανά στο ΚΚΕ, στην ΑΝΤΑΡΣΥΑ, στους Οικολόγους Πράσινους καθώς και σε όλες τις δυνάμεις που απεγκλωβίζονται από τον μνημονιακό χώρο, και στρέφονται προς την αριστερά. Στην ίδια κατεύθυνση κάλεσε και τους ανεξάρτητους βουλευτές, τα ρεύματα και τις ομάδες που αμφισβητούν πλέον ανοιχτά την πολιτική του Μνημονίου. Τους «αντιπράσινους» τους ρώτησε άραγε;

Β.Κ.

Ο ένδοξός μας Μαυρογιαλουρισμός

Κι αυτό το καλοκαίρι θα περάσει και δε θα ’χει τελειώσει ο Περιφερειακός του Βόλου.

…Ακόμα ηχούν στ’ αυτιά μου οι θριαμβολογίες Αγοραστού και Σκοτινιώτη, λίγες ημέρες προ των εκλογών του Μαΐου, ότι κατόπιν ενεργειών τους το ζήτημα αυτή τη φορά ετακτοποιήθη, ετελείωσε… οριστικώς!

(Την Τετάρτη συνεδριάζει το Περιφερειακό Συμβούλιο Θεσσαλίας με θέμα τη βελτίωση της επαρχιακής οδού από Αερινό μέχρι Περίβλεπτο – Ελευθεροχώρι. Στην ημερήσια διάταξη ΔΕΝ περιλαμβάνεται το θέμα του Περιφερειακού Βόλου. Προφανώς είναι ήσσονος σημασίας).

Φ.Τ.

Ραντεβού με Αρκούδα

Αχιλλέα, ο Πάτσης είχε ήδη ραντεβού με τον Αρκούδα, προκειμένου να τον πείσει να ενταχθεί στις τάξεις της Νίκης. Εσύ πότε θα έχεις ραντεβού με τον Μουλά, προκειμένου να τον πείσεις να ενταχθεί στις τάξεις των αντιδημάρχων σου;

…Εκτός κι αν ο γιατρός επιμένει να μην… εντάσσεται. Αλλά τότε το πράγμα αλλάζει.

Φ.Τ.

Ααα… μα τι χαρά!

Ζέττα Μακρή (με χαρά που δύσκολα κρύβεται): Διόρισες την κόρη σου στη Βουλή!

Μαρίνα Χρυσοβελώνη: Ψέματα! Κανένας τέτοιος διορισμός δεν δημοσιεύτηκε στο Φύλλο Εφημερίδας της Κυβερνήσεως!

…Φοβάται η Ζέττα τη Μαρίνα κι η Μαρίνα τη Ζέττα. Ο χώρος από τον οποίο αγρεύουν αμφότερες ψήφους γαρ κοινός, εξ ου και τα μαλλιοτραβήγματα.

Φ.Τ.

Ο ντίλερ

Ενθουσιασμένος από την Ακρόπολη ο Κινέζος πρωθυπουργός.

…Αντώνη! Πούλα!

Φ.Τ.

Φρίκη

Liberation: Η Ελλάδα πουλάει τα πάντα.

…Θα έπρεπε να ιδρυθεί ένας σύλλογος που αποκλειστικός του σκοπός θα ήταν να εκφράσει τη φρίκη του ελληνικού λαού για το ξεπούλημα της πατρίδας του.

Φ.Τ.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου