ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ

Υπεράνω

υπεράνω-452275

Υπεράνω

Τη γενική συνέλευση των εργαζομένων στους Δήμους της Μαγνησίας, θέλησε να παρακολουθήσει χθες, ο επικεφαλής των Δρόμων Συνεργασίας, Ανατροπής και Αλληλεγγύης, Μαργαρίτης Πατσιαντάς, πλην όμως, αναγκάστηκε να αποχωρήσει.

Το κλίμα ήταν τεταμένο για την πρόκληση που συνιστά για τους δημοτικούς υπαλλήλους η αξιολόγηση και την πλήρωσε ο Μαργαρίτης Πατσιαντάς.

Η εκπρόσωπος της ΔΑΣ – ΟΤΑ, Εύη Καρυδάκη, του έδειξε την πόρτα εξόδου, καλώντας τον να αποχωρήσει, μολονότι, ο Πρόεδρος του Συλλόγου, Γ. Μαγιάκος υποστήριξε ότι από τη στιγμή που πρόκειται για ενημερωτική συνέλευση στην οποία δεν θα ληφθεί απόφαση, μπορεί να παραμείνει στην αίθουσα ο κ. Πατσιαντάς.

Για να μη δημιουργηθεί περαιτέρω ένταση, ο κ. Πατσιαντάς, αποφάσισε να αποχωρήσει από την αίθουσα, χωρίς μάλιστα να κάνει το παραμικρό σχόλιο για την εις βάρος του αντίδραση.

Ε.Χ.

Προβληματίζει

Καμία σχέση με τις εγγραφές σε Ιδιωτικά Σχολεία δεν έχει η Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση. Οι υπεύθυνες δηλώσεις συμπληρώνονται από τους γονείς με προτροπή των Διευθυντών Δημοτικών Σχολείων για την περίπτωση εκείνη που οι γονείς θέλουν να εγγράψουν το παιδί τους σε Ιδιωτικό Γυμνάσιο. Επομένως το φαινόμενο των διπλοεγγραφών με ό, τι αυτό συνεπάγεται για την ταλαιπωρία των οικογενειών, πρέπει να προβληματίσει την Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση γιατί παρουσιάζεται.

Κ.Μ.

Το έχει ανάγκη

Το κυνηγάει το θέμα προβολής προϊόντων της Μαγνησίας το Επιμελητήριο Μαγνησίας. Μετά την πρωτοβουλία που ελήφθη για συμμετοχή στη διεθνή έκθεση κρασιού στο Πεκίνο τον Ιούλιο, το Επιμελητήριο Μαγνησίας συμμετέχει σήμερα και στο ελληνοτουρκικό forum στο Επιμελητήριο Λέσβου. Στόχος είναι η προβολή των επιχειρήσεων και των προϊόντων τους. Εν μέσω κρίσης το έχει ανάγκη ο Νομός όσο ποτέ.

Κ.Μ.

Οικονομικοί τρόποι

Παρήλθαν ανεπιστρεπτί οι εποχές των οικογενειακών διακοπών σε αγαπημένα και κοσμοπολίτικα τουριστικά θέρετρα. Οι εποχές των «ισχνών αγελάδων» έχουν περιορίσει σημαντικά τις οικονομικές δυνατότητες της πλειοψηφίας σε όλα τα πεδία, συμπεριλαμβανομένων των διακοπών. Γι’ αυτό το λόγο άλλωστε, πολλοί γονείς έσπευσαν να εγγράψουν έγκαιρα τα παιδιά τους στις κατασκηνώσεις της Μητρόπολης Δημητριάδος. Τα παιδιά τίθενται στις προτεραιότητες των γονέων και γι’ αυτό το λόγο αναζητούνται οικονομικοί τρόποι, προκειμένου να απολαύσουν, έστω για λίγες μέρες, τις διακοπές τους.

Γ.Υ.

Προβληματισμένοι

Εξαιρετικά προβληματισμένοι είναι οι ιδιοκτήτες ταξί της περιοχής μας, οι οποίοι βλέπουν τις καθημερινές τους εισπράξεις να συρρικνώνονται διαρκώς. Οπως σχολιάζουν μάλιστα σε αρκετές περιπτώσεις «πλέον εργαζόμαστε για να πληρώνουμε τις διαρκώς αυξανόμενες απαιτήσεις του κράτους, φόρους και χαράτσια, ζώντας σε κλίμα αβεβαιότητας για το μέλλον».

Γ.Υ.

Το «ραντεβού»

«Ραντεβού» στην Καρδίτσα έχουν αύριο Κυριακή οι «πράσινοι» της Θεσσαλίας. Στο Εργατικό Κέντρο Καρδίτσας στις 11.30 το πρωί θα πραγματοποιηθεί πολιτική εκδήλωση στην οποία θα παραστεί και θα μιλήσει ο Γραμματέας του ΠΑΣΟΚ και ευρωβουλευτής Νίκος Ανδρουλάκης. Η εκδήλωση είναι ανοιχτή και η νομαρχιακή του Βόλου καλεί τα μέλη και τους φίλους του ΠΑΣΟΚ Μαγνησίας να συμμετάσχουν διότι θα συζητηθούν θέματα που αφορούν τον πολιτικό προγραμματισμό. Μάλλον προεκλογική προετοιμασία… μου μυρίζει.

Β.Κ.

Το παράδειγμα

Οι συνταξιούχοι στην τελευταία τους πανελλαδική κινητοποίηση προχθές στην Αθήνα έβαλαν τα γυαλιά σε πολλούς αφού παρά τις υψηλές θερμοκρασίες, έδωσαν μαχητικό παρόν σε μία μαζική συγκέντρωση και μία ακόμη μαζικότερη πορεία. Είναι δε χαρακτηριστικό όπως έλεγαν Βολιώτες συνταξιούχοι που συμμετείχαν ότι στην πορεία που ακολούθησε μέχρι τη Βουλή, όπου οι συνταξιούχοι επέδωσαν ψήφισμα με τα αιτήματά τους, όταν η κεφαλή της πορείας βρισκόταν στη συμβολή των οδών Β. Σοφίας και Αμαλίας, η «ουρά» ήταν ακόμα στα Προπύλαια, με την πορεία να εκτείνεται στην οδό Σταδίου. Αυτό θα πει αποφασιστικότητα…

Β.Κ.

Πλήρως ενημερωμένος

Συνάντηση με τον περιφερειάρχη Θεσσαλίας θα έχει ο δήμαρχος Σκοπέλου, Γιώργος Μιχελής, και ο νέος δήμαρχος Σκοπέλου, Χρήστος Βασιλούδης τη Δευτέρα. Ο Χρήστος Βασιλούδης δηλώνει ενήμερος για τα θέματα της συνάντησης που θα συζητηθούν τη Δευτέρα, αφού με τα θέματα της Σκοπέλου έχει «μια συνέχεια» αλλά και μεγάλη εμπειρία γενικότερα στην Αυτοδιοίκηση.

Β.Π.

Μεγάλες διαφορές

Σε επικοινωνία που είχαν αναγνώστες με τον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ εξέφρασαν την απορία τους για τις διαφορές που υπάρχουν στις τιμές των ακτοπλοϊκών εισιτηρίων σε σχέση με τα μίλια που καλύπτουν τα πλοία που εξυπηρετούν τα νησιά των Σποράδων.

Β.Π.

Wi – Fi

Μπορεί η κυβέρνηση να μας έχει στραγγίξει το αίμα, αλλά από Νοέμβριο θα έχουμε δωρεάν ασύρματο ίντερνετ στη Μαγνησία!

…Δεν δίνει φαγητό, επομένως πρέπει να δώσει κάτι άλλο.

(Όταν καταλογίζουν στην κυβέρνηση ότι προσβάλλει την κοινή λογική, διαδηλώνει το δικαίωμά της στην προσβολή).

Φ.Τ.

Μικρή, πικρή μου αγάπη

Π. Σκοτινιώτης: Να αποκατασταθεί η χαμένη αξιοπιστία της σιδηροδρομικής γραμμής Βόλου – Λάρισας.

…Και τότε ποιος θα πληρώνει διόδια στον μεγαλοεργολάβο, όπως έχουν σχεδιάσει η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ;

(Περίεργο. Μέχρι τις εκλογές ο Πάνος για κάτι τέτοια δεν έβγαζε τσιμουδιά κι ας ήξερε ότι αυτός ήταν ένας από τους λόγους που ο λαός του Βόλου θα μπορούσε να τον μαυρίσει. Τώρα σπεύδει να πάρει θέση για όσα πληγώνουν την πόλη κι επηρεάζουν προς το χειρότερο τη ζωή των Βολιωτών. Έχει γούστο να ανοίγει καινούριο πολιτικό φλερτ, γλυκοκοιτάζοντας αυτή τη φορά προς τη μεριά της παλιάς, εγκαταλειμμένης του αγάπης!).

Φ.Τ.

Ξεπούλημα

Αντ. Σαμαράς: Αξιόπιστος επενδυτικός προορισμός η Ελλάδα.

…Μετάφραση: Πάρε, πάρε! Όλα τα σφάζω, όλα τα μαχαιρώνω!

Φ.Τ.

Εν μεγάλη γερμανοκινεζική αποικία, 2014 μ.Χ.

Λι Κετσιάνγκ (Κινέζος πρωθυπουργός): Η ελληνοκινεζική συνεργασία παράγει απτά αποτελέσματα.

…Εμείς στα δώσαμε όλα κι εσύ τα πήρες όλα.

(Να δούμε τι απομένει πια, μετά τόση δεινότητα χειρουργική).

Φ.Τ.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου