ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ

Πρέπει να προσέξει

πρέπει-να-προσέξει-452295

Πρέπει να προσέξει

Νευραλγική η θέση του Ιατρικού Διευθυντή στο Γενικό Νοσοκομείο Βόλου που αυτή τη στιγμή είναι κενή. Από τον Ιατρικό Διευθυντή θα περάσουν το επόμενο διάστημα όλα τα θέματα που αφορούν στην Αξιολόγηση, αφού ο Διευθυντής θα αναλάβει να διεκπεραιώσει τη διαδικασία. Χρειάζεται λοιπόν …γερό στομάχι για όποιον αναλάβει, ιδιαίτερα αν αναλογιστεί κανείς και το θέμα των μετακινήσεων γενικών γιατρών στα νησιά, που περνάει επίσης από εκεί. Ο Διοικητής του Νοσοκομείου Βόλου, Κώστας Καραμπάτσας, θα πρέπει να προσέξει πολύ την επιλογή που θα κάνει.

Κ. Μ.

Μοναδική ευκαιρία

Η ακτοπλοϊκή σύνδεση Βόλου – Σμύρνης είναι για το Βόλο κάτι περισσότερο από αναγκαία. Είναι μία πραγματική ευκαιρία για αναπτυχθεί το λιμάνι του Βόλου και μάλιστα σε δύσκολους καιρούς. Η μελέτη που συνέταξε η ΟΛΒ Α.Ε. τεκμηριώνει την αναγκαιότητά της όχι μόνο για το Βόλο αλλά και για την Ιταλία αφού πρόκειται για τη συντομότερη διαδρομή διασύνδεσης της Ασίας με την υπόλοιπη δυτική Ευρώπη. Είναι μία ευκαιρία που η πόλη πρέπει κυριολεκτικά να τη βουτήξει από τα μαλλιά.

Κ.Μ.

Σήμα κατατεθέν

Για τους συμπολίτες κάθε ηλικίας τα καφέ, αποτελούν σημείο συνάντησης, επικοινωνίας και χαλαρής κουβεντούλας, καθ’ όλη τη διάρκεια της μέρας. Είναι εντυπωσιακή, παράλληλα, η ραγδαία αύξηση των καφέ, τα τελευταία κυρίως χρόνια, τα οποία τείνουν να αποτελέσουν σήμα κατατεθέν της πόλης. Το ερώτημα που εύλογα γεννάται, ωστόσο, είναι, πόσα από τα καφέ που λειτουργούν, έχουν τη δυνατότητα να καλύπτουν επαρκώς τα λειτουργικά τους έξοδα, σε εποχές κρίσης;

Γ.Υ.

Αρωμα καλοκαιριού

Ανοιξε ο κύκλος των καλοκαιρινών εκδηλώσεων στην περιοχή μας, προτρέποντας τους λάτρεις του θεάματος να στρέψουν το βλέμμα στους ανοιχτούς χώρους που προσφέρονται για τη «φιλοξενία» ανάλογων δράσεων. Οι βραδιές τέχνης και πολιτισμού δίνουν μια διαφορετική πινελιά στη διάρκεια του καλοκαιριού, καθώς προσφέρονται μικρές, ολιγόωρες «αποδράσεις» από το κλεινόν άστυ, δίπλα σε πλατάνια, πλατείες, και παραλιακές περιοχές, με παραδοσιακό χρώμα.

Γ.Υ.

Μένεα

Πνέουν μένεα κατά του Γραμματέα του ΠΑΣΟΚ Λάμπρου Νούση τα μέλη της Νομαρχιακής Επιτροπής και αυτό διότι η ανακοίνωση που εκδόθηκε για την εκλογική αποτίμηση των εκλογών, δεν έχει καμία σχέση με τα όσα συζητήθηκαν όταν συγκεντρώθηκαν στο κομματικό όργανο τα μέλη. Κατηγορούν μάλιστα ευθέως τον κ. Νούση ότι παρακάμπτει το διάλογο και τα όργανα και αρέσκεται να παρουσιάζει το άσπρο – μαύρο με έναν τρόπο που εκθέτει ανεπανόρθωτα το ΠΑΣΟΚ σε μία φάση που δεν είναι και η καλύτερη, ασχέτως εάν συμφωνεί ή όχι ο γραμματέας με αυτό.

Β.Κ.

Η Τρικούπη

Τα τελευταία καμώματα του κ. Νούση πάντως έχουν μαθευτεί και στην Τρικούπη, όπου πλέον υπάρχει σκέψη να παρέμβουν πολιτικά καθώς η τοπική οργάνωση βρίσκεται στα όρια της διάλυσης και οι προσωπικές στρατηγικές εάν μη τι άλλο σε αυτή τη συγκυρία μόνο κακό μπορεί να κάνουν. «Θα πρέπει να υπάρχει η στοιχειώδης συνεννόηση στον πολιτικό σχεδιασμό. Η κομματική οργάνωση δεν είναι βιλαέτι κανενός» έλεγε χθες σημαίνον στέλεχος της Τρικούπη στη στήλη για να καταδείξει την μεγάλη ενόχληση που υπάρχει για τα όσα διαδραματίζονται.

Β.Κ.

Με «ονοματεπώνυμο»

Ταρτάκια με ονοματεπώνυμο παρακαλώ για κέρασμα στη χθεσινή εκδήλωση παρουσίασης της νέας σειράς τσιμέντων από την ΑΓΕΤ Ηρακλής. Το σήμερα του Ηρακλή…. αποτυπωμένο με γλάσσο σε όλα τα κεράσματα του μπουφέ που είχε στηθεί για τους καλεσμένους. Και ήταν πεντανόστιμα όπως παραδέχτηκαν όσοι τα δοκίμασαν…

Β.Κ.

Προβλήματα στον ΟΣΕ

Εχει χάσει την αξιοπιστία του ο ΟΣΕ, σύμφωνα με όσα υποστηρίζει ο Σύνδεσμος Σιδηροδρομικών Θεσσαλίας σε επιστολή που έστειλε στον ΟΣΕ και στην ΤΡΑΙΝΟΣΕ. Ελλείψεις σε υλικό και προσωπικό αλλά και βλάβες ταλαιπωρούν τους επιβάτες του σιδηροδρόμου στην περιφερειακή γραμμή Βόλου – Λάρισας.

Β.Π.

Εσωτερική κατανάλωση

Το εσωτερικό προτιμούν οι Βολιώτες σύμφωνα με τουριστικά γραφεία της περιοχής. Το κόστος των αεροπορικών και των ακτοπλοϊκών μεταφορών ευνοούν τον τουρισμό τόσο στην Ελλάδα αλλά και, συγκεκριμένα, στο ηπειρωτικό κομμάτι της χώρας.

Β.Π.

Με τους εργαζόμενους ή απέναντι;

Πολύ καλά, οι εργαζόμενοι στους ΟΤΑ Μαγνησίας θα αγωνιστούν να αποτρέψουν τη «συγκριτική αξιολόγηση», που με τη θέσπιση υποχρεωτικής ποσόστωσης οδηγεί, πράγματι, σε ανθρωποφαγία.

…Οι δήμαρχοι όμως της Μαγνησίας (ιδίως οι νέοι) τι θα πράξουν;

(Αχιλλέα Μπέο, οι ενέργειές σου ως δημάρχου του μεγαλύτερου δήμου της Μαγνησίας έχουν ιδιαίτερη σημασία: Λοιπόν, στο συγκεκριμένο πρόβλημα, με τους εργαζόμενους ή απέναντι;)

Φ.Τ.

Μάθε μπαλίτσα, δήμαρχε!

Φυλάκιση 12 μηνών στο δήμαρχο Λάρισας για συκοφαντική δυσφήμιση δημοσιογράφου – εκδότη.

…Υπάρχει, μήπως, κανένα παλικάρι στα μέρη μας, που να ορέγεται τη δόξα του Λαρισαίου;

Φ.Τ.

Περί αξιοπιστίας των κυβερνήσεων

Ανδρέας Ανδριανόπουλος (πρώην υπουργός της ΝΔ): Την ώρα που «έσκιζαν τα μνημόνια» έδιναν εγγυήσεις στους δανειστές.

…Ο Σαμαράς ευθύνεται μονάχα για τη δεξιά αξιοπιστία. Για τη σοσιαλδημοκρατική ευθύνονται ο Βενιζέλος κι ο Γιωργάκης.

Φ.Τ.

ΠΑΣΟΚ, Ελιά και Μπένι βασιλιά

Απάντηση Εισαγγελέων στο ΠΑΣΟΚ για τη δικογραφία Βενιζέλου: Προσέξτε τις αντιδράσεις σας!

…Να στήσουμε ένα ίδρυμα με κρατική χρηματοδότηση που θα αντιμετωπίσει την Ένωση Εισαγγελέων Ελλάδος, συμβάλλοντας στην αποκατάσταση της ιστορικής αλήθειας για το ρόλο του Βενιζέλου και του ΠΑΣΟΚ στην υπόθεση των υποβρυχίων και των ναυπηγείων Σκαραμαγκά, κάτι σαν VagelisVenizelosFoundation.

Φ.Τ.

Το γαϊδούρι του Χότζα

Eurostat: Στα ύψη οι τιμές των τροφίμων στην Ελλάδα.

…Πού θα πάει, οσονούπω θα ξεμάθουμε και να τρώμε.

Φ.Τ.

Λειψή άδεια

Στα σχολεία έως τα μέσα Ιουλίου καλούνται με εγκύκλιο του Υπουργείου Παιδείας, να παραμείνουν οι καθηγητές, προκειμένου να εξυπηρετήσουν τους μαθητές τους που παίρνουν βαθμολογίες αλλά και τους υποψηφίους των πανελληνίων που θα συμπληρώσουν μηχανογραφικά δελτία.

Κουτσουρεμένο… καλοκαίρι για τους καθηγητές, δηλαδή.

Με έγγραφό της η ΕΛΜΕ Μαγνησίας, θα καλέσει τους διευθυντές των σχολείων να δουλέψουν κανονικά τον Ιούλιο και να στείλουν καταστάσεις μη λήψης άδειας των καθηγητών που το καλοκαίρι θα βρεθούν στα γραφεία τους.

Αδιόρθωτοι

Τι ωράρια εκφόρτωσης εμπορευμάτων έχουν βγει, τι παρακλήσεις από τη δημοτική αρχή για την τήρησή τους, έμποροι και εταιρείες μεταφορών, είναι αδιόρθωτοι.

Εντεκα χθες το πρωί, ώρα αιχμής και η Ερμού σε διαφορετικά σημεία της ήταν απροσπέλαστη από φορτηγά που εκφόρτωναν εμπορεύματα.

Φορτηγά που είχαν «καβαλήσει» τον πεζόδρομο, είχαν αποκλείσει ράμπες και ίσα που άφηναν μια δίοδο για τους πεζούς ανάμεσα σε παγκάκια και βιτρίνες καταστημάτων.

Ε.Χ.

Κουδούνι

Στις 11 Σεπτεμβρίου θα χτυπήσει τελικώς το πρώτο κουδούνι για τη νέα χρονιά στα σχολεία.

Εγκύκλιος του Υπουργείου Παιδείας έρχεται να αναιρέσει προηγούμενη απόφαση για την έναρξη του σχολικού έτους τρεις ημέρες νωρίτερα.

Το στοίχημα είναι βεβαίως όχι η έναρξη της λειτουργίας των σχολείων, αλλά η ομαλή πρεμιέρα των μαθημάτων με τους εκπαιδευτικούς στις θέσεις τους.

Ε.Χ.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου