ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ

Στο πλευρό τους

στο-πλευρό-τους-454939

Στο πλευρό τους

Στο πλευρό των παραγωγών του Πουρίου που υπέστησαν σοβαρές ζημιές στα μήλα τους στάθηκε ο νεοεκλεγείς Δήμαρχος Ζαγοράς – Μουρεσίου κ. Πατής Κουτσάφτης, πιέζοντας παράλληλα τους ανταποκριτές του ΕΛΓΑ να κάνουν το καθήκον τους προκειμένου να αποζημιωθούν οι παραγωγοί. Μάλιστα ο κ. Κουτσάφτης, όπως τόνισε, ξέρει «από μέσα» τον κόπο και τις αυξημένες εισφορές που καταβάλλουν οι αγρότες στον ΕΛΓΑ καθώς και ο ίδιος είναι παραγωγός μήλων.

Αθ.Τ.

Περιμένουν ενημέρωση

Νέα για την εξέλιξη της υπόθεσης προσφυγής των μηχανικών στο Συμβούλιο της Επικρατείας θα έχουμε τη Δευτέρα. Αύριο Παρασκευή η πρόεδρος του Περιφερειακού Τμήματος Μαγνησίας του ΤΕΕ, Νάνσυ Καπούλα, θα συμμετέχει σε σύσκεψη στο ΤΕΕ στην Αθήνα στην οποία θα πάρουν μέρος όλοι οι πρόεδροι των Περιφερειακών Τμημάτων. Θέματα της σύσκεψης είναι το ασφαλιστικό, τα επαγγελματικά δικαιώματα, οι ενεργειακοί επιθεωρητές. Δηλαδή όλα τα θέματα που συζήτησε και πρόσφατα η Διοικούσα Επιτροπή. Θα ζητηθεί όμως και ενημέρωση από τον πρόεδρο του ΤΕΕ Ελλάδος Χρήστο Σπίρτζη για την εξέλιξη των δικαστικών υποθέσεων.

Κ.Μ.

Ικανοποίηση

Ανακούφιση, έστω και ολιγόμηνη για την κάλυψη των ασφαλιστικών εισφορών προκάλεσε η ενημέρωση για την παράταση ισχύος της ασφαλιστικής ενημερότητας των μηχανικών. Οι περισσότεροι μηχανικοί (70%) δεν μπορούν να καλύψουν τις ασφαλιστικές εισφορές και με τις προσαυξήσεις η κατάσταση έγινε ακόμη πιο δύσκολη. Μέχρι σήμερα υπήρχε θέμα με την ασφαλιστική ενημερότητα. Εάν χρειάζονταν έστω και μία βεβαίωση οι μηχανικοί έπρεπε να πληρώσουν τις ασφαλιστικές εισφορές και μάλιστα με προσαυξήσεις.

Κ.Μ.

Ναυμαχία στη στεριά

Σε «ναυμαχία» φαίνεται να οδηγείται η ακτοπλοϊκή γραμμή Βόλος – Σποράδες αν επαληθευτεί το σενάριο της δρομολόγησης ενός ακόμα Ε/Γ-Ο/Γ πλοίου στη γραμμή. Ετσι θα έχουμε «ναυμαχία» μεταξύ των δύο εταιρειών που έχουν τα Ε/Γ-Ο/Γ.

Β.Π.

Λύση στο πρόβλημα

Στο πρόβλημα της λειψυδρίας αναμένεται να δώσει άμεσα λύση ο δήμος Αλοννήσου μέσω της μεθόδου της αφαλάτωσης. Ο δήμαρχος κ. Πέτρος Βαφίνης τόνισε ότι η αφαλάτωση είναι μονόδρομος για το μεγαλύτερο μέρος της Αλοννήσου.

Β.Π.

Εκνευρισμός

«Πέντε ώρες θέλουμε για να φτάσουμε στη δουλειά μας» μονολογούσε χθες, εμφανώς εκνευρισμένος οδηγός δικύκλου, αναμένοντας σε ώρα κυκλοφοριακής αιχμής, το «πράσινο φως» για να συνεχίσει την πορεία του. Το ίδιο φαινόμενο επαναλαμβάνεται πολλάκις ημερησίως, δείχνοντας ότι οι σύγχρονοι ρυθμοί έχουν σαφή επίπτωση στην ψυχολογία, πολύ δε περισσότερο, στις καθημερινές αντοχές μας.

Γ.Υ.

Αβεβαιότητα

Γροθιά στο στομάχι είναι η διαπίστωση ότι σε αρκετές περιπτώσεις, η αιτία έναρξης της χρήσης εξαρτησιογόνων ουσιών, είναι και η κρίση. Οι υπεύθυνοι του προγράμματος ΚΕΘΕΑ Πιλότος, που λειτουργεί δέκα χρόνια στην περιοχή μας, αναφέρουν ότι το κλίμα αβεβαιότητος που βιώνει η συντριπτική πλειοψηφία τα τελευταία χρόνια, ωθεί δεκάδες συνανθρώπους μας, προς τη συγκεκριμένη κατεύθυνση, θέτοντας σε δοκιμασία ισάριθμες οικογένειες. Πολλές και απρόβλεπτες είναι, τελικά, οι συνέπειες της κρίσης, που έχει σαφείς προεκτάσεις, πέραν του οικονομικού, και στον κοινωνικό τομέα.

Γ.Υ.

Επίκεινται αλλαγές

Κάτι πρόκειται να αλλάξει στο Νοσοκομείο Βόλου άμεσα, όπως πληροφορείται η στήλη. Και οι αλλαγές γίνονται μόνο μέσω εκλογών, όπως ξέρουμε, για να δούμε…

Β.Κ

Χαμηλά «σκορ»

Η ΔΗΜ.ΑΡ. έδωσε χθες στη δημοσιότητα τα επίσημα αποτελέσματα με τους σταυρούς που πήραν σε ολόκληρη την Ελλάδα οι υποψήφιοι ευρωβουλευτές του κόμματος. Τα «σκορ» βέβαια ήταν πολύ χαμηλά αφού η ΔΗΜ.ΑΡ. καταποντίστηκε. Στις τελευταίες θέσεις κατατάχθηκαν αρκετοί γνώριμοι στο Βόλο όπως για παράδειγμα ο κ. Θράσος Φωτεινός που παραμονές των ευρωεκλογών από το Βόλο εξέφρασε την βεβαιότητα ότι η ΔΗΜ.ΑΡ. θα πάει πολύ καλά. Ο ίδιος πάντως πήρε 863 σταυρούς πανελλαδικά. Ενδιαφέρον θα είχε να δούμε αν οι «σύντροφοί» του στο Βόλο τον τίμησαν.

Β.Κ

Συγκρατημένος

Συγκρατημένος χθες ο αντιδήμαρχος Οικονομικών Ηλίας Ξηρακιάς όταν ρωτήθηκε για την πλαζ στις Αλυκές τόνισε πως εκτιμά ότι μέχρι τέλος Ιουνίου εφόσον «σηκώσουν μανίκια» οι επενδυτές, η πλαζ μπορεί να παραδοθεί για χρήση σε λουόμενους και επισκέπτες. Οχι τίποτα άλλο αλλά έσφιξαν και οι ζέστες και η πλαζ είναι μία κοντινή και ταυτόχρονα οικονομική λύση για τους δημότες.

Β.Κ

Παραμένει η αγωνία

Το 90% των συνεργατών του και των νέων αντιδημάρχων το έχει έτοιμο ο νέος δήμαρχος Αχιλλέας Μπέος. Ετσι τουλάχιστον τόνισε ο ίδιος χθες όταν ρωτήθηκε στο περιθώριο της ενημερωτικής συνάντησης για τα θέματα της ΔΕΥΑΜΒ με το δήμαρχο Πάνο Σκοτινιώτη. Στο κατακόρυφο η αγωνία για τους «υποψηφίους» καθώς μέχρι σήμερα όλοι είναι σφίγγες με αποτέλεσμα κανείς να μην γνωρίζει τους σχεδιασμούς του νέου δημάρχου.

Β.Κ

Στους πόσους πνιγμούς;

Λιμεναρχείο Βόλου: Ελλείψεις ναυαγοσωστών και μέσων στις παραλίες της Μαγνησίας. Οι Δήμοι δεν εφαρμόζουν τη νομοθεσία!

…Μέχρι τώρα πνίγηκε μια γυναίκα. Στους πόσους πνιγμούς, κύριοι δήμαρχοι, θα ευαρεστηθείτε να τηρήσετε το νόμο;

(Σ’ αυτές τις περιπτώσεις τι να σου κάνουν τα διοικητικά πρόστιμα; Εδώ θέλει εισαγγελέα!).

Φ.Τ.

Ο… άχαστος

Μπέος για την υπόθεση της ΕΡΓΗΛ: Εμείς δεν έχουμε χάσει δικαστήριο ως τώρα και δεν θα χάσουμε και τώρα!

…Δήμαρχε, χαμηλά τη μπάλα.

Φ.Τ.

Κριτική και αυτοκριτική

Μαργαρίτη Πατσιαντά και λοιποί Συριζαίοι, την κριτική σχετικά με το ποιος φταίει που χάσατε τις εκλογές και βγήκε ο Μπέος δήμαρχος τη διάβασα.

…Όσο κι αν έψαξα όμως, δε βρήκα πουθενά την αυτοκριτική σας.

Φ.Τ.

Εκ παραδρομής

Κινέζος πρωθυπουργός: Θα κάνουμε τον Πειραιά το καλύτερο λιμάνι της Μεσογείου.

…Ήθελε να πει θα κάνουμε τον Πειραιά το καλύτερο κινέζικο λιμάνι της Μεσογείου.

(Και μετά σειρά παίρνουν τα κινέζικα αεροδρόμια, οι κινέζικοι σιδηρόδρομοι, τα κινέζικα οδικά δίκτυα και άλλες κινέζικες υποδομές στη χώρα μας).

Φ.Τ.

Είδες ο Αντώνης;

Εισαγγελία Εφετών: Ενδεχόμενες ποινικές ευθύνες Παπακωνσταντίνου – Βενιζέλου για υποβρύχια και ναυπηγεία Σκαραμαγκά!

…Ε, και; Ο Σαμαράς πρόλαβε κι έκλεισε τη Βουλή κι οι όποιες ευθύνες παραγράφηκαν!

Αμ πώς!

Φ.Τ.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου