ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ

«Οι αγώνες αποδίδουν»

οι-αγώνες-αποδίδουν-459828

«Οι αγώνες αποδίδουν»

Δικαιωμένος που αποδίδουν κάποιοι από τους αγώνες που κάνουν τόσα χρόνια οι εκπαιδευτικοί της Μαγνησίας, δήλωσε ο πρόεδρος της ΕΛΜΕ Μαγνησίας κ. Σωκράτης Σαβελίδης, με αφορμή τη χθεσινή συνεδρίαση του Δ.Σ. όπου συζητήθηκε η πρόταση για ομαδοποίηση σχολικών μονάδων στο ΠΥΣΔΕ Μαγνησίας. Χαρακτηριστικά ο κ. Σαβελίδης ανέφερε: «Οι εκπαιδευτικοί μετά από πολλούς αγώνες κατόρθωσαν να βάζουν «φραγμούς» στην ασύδοτη μετακίνησή τους».

Αθ.Τ.

Είναι αντίθετοι

Θορυβημένη είναι η πόλη του Αλμυρού από την είδηση κατάργησης του υποκαταστήματος της ΔΕΗ στην πόλη καθώς και του τεχνικού του τμήματος. Σε ευρεία σύσκεψη χθες το βράδυ στο Εργατικό Κέντρο Αλμυρού, ο νέος δήμαρχος Αλμυρού Δημήτρης Εσερίδης, ο επικεφαλής της Ενωτικής Δημοτικής Κίνησης Νίκος Τσανής, δημοτικοί σύμβουλοι και εκπρόσωποι του ΕΚΑ τάχθηκαν αντίθετοι στην κατάργηση του παραρτήματος και του τεχνικού τμήματος και προς αυτήν την κατεύθυνση θα εκδώσουν ψήφισμα διαμαρτυρίας.

Κ.Μ.

Δεν μπορεί να συνεχιστεί

Γερό πλήγμα αποτελεί για το δήμο Αλμυρού η κατάργηση του παραρτήματος της ΔΕΗ. Οπως ειπώθηκε στη σύσκεψη, οι πολίτες αναγκάζονται να επισκέπτονται όλο και σε πιο τακτά διαστήματα το Βόλο για να εξυπηρετήσουν βασικές τους ανάγκες. Η εφορία έχει μεταφερθεί, το ΙΚΑ επίσης, ενώ η πρωτοβάθμια υγεία χαρακτηρίζεται υποβαθμισμένη, καθώς δεν υπάρχει οδηγός ασθενοφόρου στην πρωινή βάρδια ούτε και παιδίατρος. Η κατάσταση με το κλείσιμο υπηρεσιών δεν μπορεί να συνεχιστεί. Η εξυπηρέτηση των πολιτών από τη ΔΕΗ Βόλου δεν μπορεί να γίνει αποδεκτή.

Κ.Μ.

Καλές εντυπώσεις

Με τις καλύτερες εντυπώσεις έφυγαν οι δημοσιογράφοι που ήταν προσκεκλημένοι στη Σκόπελο από τον ξενοδοχειακό Ομιλο Σπύρου, σύμφωνα με το δήμαρχο Σκοπέλου, κ. Γιώργο Μιχελή.

Β.Π.

Ασκοπη η κινητοποίηση

Για ακόμη μια φορά, η κινητοποίηση του λιμενικού σώματος στο Βόλο αποδείχτηκε άσκοπη, ύστερα από τη ρίψη φωτοβολίδων ερυθρού χρώματος στην ευρύτερη περιοχή του Παγασητικού κόλπου. Ο λιμενάρχης του Βόλου, κ. Μανώλης Κανάλης, έχει επισημάνει επανειλημμένα την άσκοπη αποφυγή ρίψης τέτοιων φωτοβολίδων ώστε να μην δεσμεύονται οι λιμενικές αρχές σε ανώφελες έρευνες.

Β.Π.

Μικρή συμμετοχή

Μικρή αποδείχτηκε η συμμετοχή στις εκλογές για την ανάδειξη συνέδρων που θα συμμετάσχουν στο ιδρυτικό συνέδριο του Ποταμιού. Από τα 99 εγγεγραμμένα μέλη στη Μαγνησία, ψήφισαν οι 27 σε σύνολο 16 υποψηφίων.

Β.Π.

Το ίδιο έργο

Κατά της εταιρείας «βάλλει» κυρίως το Συνδικάτο Μετάλλου «Μήτσος Παπαρήγας» για την απόφαση των Χαλυβουργών τελικά να αποδεχτούν παράταση των περικοπών τους μέχρι και το Σεπτέμβριο. Ετσι είναι σε αυτές τις περιπτώσεις, οι εργαζόμενοι αναλαμβάνουν και την ευθύνη των επιλογών που κάνουν και στη συγκεκριμένη περίπτωση οι Χαλυβουργοί δεν μπορούν να ισχυριστούν ότι δεν ήξεραν διότι είναι «στο ίδιο έργο θεατές» δύο και πλέον χρόνια.

Β.Κ

Ενημέρωση

Ξεκινά από σήμερα η αναλυτική ενημέρωση του νέου δημάρχου Βόλου. Ο κ. Αχιλλέας Μπέος προγραμματίζει διαδοχικά ραντεβού με διευθυντές των υπηρεσιών του Δήμου αλλά και εργαζόμενους για να έχει μία σαφή εικόνα σε κάθε τομέα. Οι συνεργάτες του πάντως σύμφωνα με πληροφορίες έχουν ενημερωθεί αρμοδίως ότι διακοπές φέτος δεν έχει. Κάθε αρχή και δύσκολη.

Β.Κ

Αποτίμηση

Δεν βιάζονται όπως μαθαίνω στο ΠΑΣΟΚ να ξαναμαζευτούν για να κάνουν αποτίμηση του εκλογικού αποτελέσματος των δημοτικών, περιφερειακών και ευρωεκλογών στη Μαγνησία. Την πρώτη φορά ήταν «τρεις και ο κούκος», παρ’ όλα αυτά μία πρώτη συζήτηση έγινε τουλάχιστον ανεπίσημα. Ανανέωσαν το ραντεβού για τις επόμενες μέρες, όμως ακόμη επίσημη ανακοίνωση δεν εκδόθηκε. Ισως θέλουν να ενσωματώσουν μέσα και τις πρώτες κρίσεις για τον ανασχηματισμό και την είσοδο του Ανδρέα Λοβέρδου στο σχήμα…

Β.Κ

Το επόμενο χτύπημα

Πού, δηλαδή, έχει λάθος το Συνδικάτο Μετάλλου «Μήτσος Παπαρήγας»; Είναι κανείς που πιστεύει ότι οι Βολιώτες χαλυβουργοί δεν θα έχουν να αντιμετωπίσουν, πολύ σύντομα, το επόμενο χτύπημα του βιομήχανου Μάνεση;

…Η απώλεια κάθε δικαιώματος και η πιο στυγνή εκμετάλλευση είναι το τίμημα που πρέπει να πληρώσει ο κόσμος της εργασίας, προκειμένου να έρθει σε ταξική συμφωνία με το κεφάλαιο.

Φ.Τ.

Και τώρα, Ζέττα;

Spiegel: Αφορολόγητα 140 δισ. ευρώ Ελλήνων εφοπλιστών!

…Και τώρα, Ζέττα; Τι θα πούμε στη γιαγιά από τη Νέα Δημητριάδα που της έκοψες γιατρούς και φάρμακα;

Φ.Τ.

Mundial

Σύσκεψη χτες του Βενιζέλου με τους υπουργούς του… ΠΑΣΟΚ.

…Η κυβέρνηση μοιάζει με εθνική ποδοσφαιρική ομάδα που παίρνει μέρος στο Mundial, έχοντας άλλον προπονητή για την άμυνα, άλλον για το κέντρο κι άλλον για την επίθεση, επειδή εξαρχής στόχος ήταν η ήττα της χώρας που εκπροσωπεί.
(Το παιχνίδι είναι στημένο κι από πριν ξεπουλημένο).

Φ.Τ.

Με ψυχή δούλου και ένστικτα γενιτσάρου

Χρήστος Σταϊκούρας (αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών): Μικρό το δημοσιονομικό όφελος από διαθεσιμότητα και απολύσεις στο Δημόσιο.

…Δεν απολύονται οι άνθρωποι για να υπάρξει δημοσιονομικό όφελος. Απολύονται για να εμπεδωθεί στην κοινωνία η ταξική πολιτική.
(Οι φέροντες ψυχήν δούλου και ένστικτα γενιτσάρου υπάλληλοι της τρόικας το γνωρίζουν πολύ καλά).

Φ.Τ.

Επανένωση

Περίοδος ιδιαιτέρως ευχάριστη για μαθητές και διδάσκοντες το καλοκαίρι, λόγω της παύσης των μαθημάτων και της θερινής ανάπαυλας ενόψει Σεπτεμβρίου. Παράλληλα όμως, είναι περίοδος επανένωσης οικογενειών που βρίσκονται κυριολεκτικά σε διαφορετικές πόλεις της Ελλάδας. Εκπαιδευτικοί που βρίσκονται σε περιοχές εκ διαμέτρου αντίθετες λόγω εργασίας, επιστρέφουν στη βάση τους, στις οικογένειες και τα παιδιά τους, με την ελπίδα ότι κάτι θα αλλάξει από τη νέα σχολική χρονιά.

Γ.Υ.

Για την 4άρα…

Γερμανίδες τουρίστριες πανηγύρισαν χθες στην πλατεία Ελευθερίας, την επικράτηση της εθνικής τους επί της Πορτογαλίας με 4-0, χαρίζοντας το χαμόγελο του νικητή στο φακό του ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΥ.

Φώτο: ΗΛΙΑΣ ΚΑΡΑΤΣΑΛΟΣ

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου