ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ

Eπένδυση με «ονοματεπώνυμο»

eπένδυση-με-ονοματεπώνυμο-461592

Eπένδυση με «ονοματεπώνυμο»

Στις 15 Ιουλίου ξεκινάει η λειτουργία της νέας υπερσύγχρονης βιομηχανικής μονάδας της ΕΒΟΛ. Ουσιαστικά θα «καρποφορήσει» μια προσπάθεια για την οποία έχει συμβάλει με όλες του τις δυνάμεις ο πρόεδρος του Αγροτικού Συνεταιρισμού Βόλου κ. Νικήτας Πρίντζος. Μάλιστα πρόκειται για μια επένδυση ύψους 6,5 εκατ. ευρώ η οποία χρηματοδοτήθηκε μέσω του ΠΑΑ 207-2013 ωστόσο για την ολοκλήρωση της επένδυσης χρησιμοποιήθηκαν χρήματα του Αγροτικού Συνεταιρισμού Βόλου.

Αθ.Τ.

Κανένας γιατρός από το Βόλο

Κανένας γιατρός από το Βόλο δεν περιλαμβάνεται στους 50 που πιάστηκαν στην ηλεκτρονική «τσιμπίδα» του ΕΟΠΥΥ για την εξάντληση του πλαφόν επισκέψεων στις δύο πρώτες ημέρες του Ιούνη. Οπως είναι γνωστό η διοίκηση του ΕΟΠΥΥ διέταξε έλεγχο για την τήρηση του πλαφόν. Οι πρώτοι 50 γιατροί που υπερέβησαν το πλαφόν είναι από τα Τρίκαλα, τα Ιωάννινα ενώ ακολουθούν η Αττική, η Καρδίτσα, η Λάρισα κ. α. Κάποιοι από τους γιατρούς είχαν και 200 επισκέψεις τις πρώτες μέρες του Ιούνη. Οπως γίνεται αντιληπτό δεν είναι και μικρός αριθμός επισκέψεων.

Κ.Μ.

Απαντήθηκαν ερωτήματα

Μεγάλη η συμμετοχή χθες στην Ημερίδα που διοργάνωσε η Ελληνική Εταιρεία Χημειοθεραπείας στο Συνεδριακό Κέντρο Βόλου με θέμα «Η ορθολογική χρήση των αντιβιοτικών». Δεκάδες γιατροί συζήτησαν για την ορθή χρήση των αντιβιοτικών σε συνδυασμό με την αντιμετώπιση των διαφόρων ιών. Τα θέματα που αναπτύχθηκαν ήταν και πολλά και ενδιαφέροντα, ενώ τα όποια ερωτήματα διατυπώθηκαν απαντήθηκαν με πειστικά επιχειρήματα.

Κ.Μ.

Οι χαλυβουργοί, εμείς κι ο γκρεμός

Στο πλευρό των χαλυβουργών οι συνταξιούχοι ΙΚΑ Μαγνησίας τούς καλούν να σηκώσουν ανάστημα και να βάλουν φραγμό στις απαιτήσεις του βιομήχανου Μάνεση και τις αντιλαϊκές πολιτικές της κυβέρνησης.

…Αναμένεται η αντίδραση του ΕΚΒ, των δήμων και των φορέων της Μαγνησίας, των σωματείων και των συλλόγων, σύσσωμου του λαού. Η κοινωνία δεν έχει άλλο περιθώριο. Αν οι χαλυβουργοί υποχωρήσουν και τώρα, πίσω από την πλάτη όλων των εργαζομένων ανοίγεται γκρεμός.

Φ.Τ.

Τρελαθήκατε εντελώς;

Οχι στο νόμο που φρενάρει τη δράση Κινημάτων Χωρίς Μεσάζοντες φώναξε χτες η Άνωση με τη διανομή πατάτας στο Πανθεσσαλικό.

…Τρελαθήκατε εντελώς, κυρίες και κύριοι της Άνωσης; Αν δεν πεινάσει κι ο πιο φτωχός Βολιώτης, πώς η εθνική ημών συγκυβέρνησις θα κατευθύνει το χρήμα στα χέρια των λίγων και των ισχυρών;

Φ.Τ.

Ακούει κανείς;

Το παραλιακό μέτωπο της Αγριάς τις τελευταίες μέρες γεμίζει με λύματα, ανάμεσα στα οποία υποχρεούνται να κολυμπούν οι λουόμενοι.

…Ακούει κανείς από τους παλιούς και τους νέους;

Φ.Τ.

Κυβερνητικό ήθος

Αδωνις Γεωργιάδης (κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ): Δεν έπρεπε να γίνουν περικοπές στους ενστόλους.

…Έπρεπε να γίνουν σε όλους τους υπόλοιπους.

Φ.Τ.

Ζητήστε συγγνώμη

Wall Street Journal: Πού είναι η συγγνώμη του ΔΝΤ προς την Ελλάδα;

…Και πού είναι η συγγνώμη των ελληνικών κυβερνήσεων της δεξιάς και της σοσιαλδημοκρατίας προς τον ελληνικό λαό;

Φ.Τ.

Καλές εντυπώσεις

Με τις καλύτερες εντυπώσεις φεύγουν από το νησί της Σκοπέλου οι δημοσιογράφοι που επισκέπτονται το νησί, σύμφωνα με το δήμαρχο Σκοπέλου, κ. Γιώργο Μιχελή.

Β.Π.

Εμπόριο ψυχών

Με την ανθρώπινη ανάγκη επιβίωσης και δυστυχίας παίζουν οι διακινητές των λαθρομεταναστών, οι οποίοι τους υπόσχονται τη γη της Επαγγελίας με αντάλλαγμα όλη την περιουσία τους.

Β.Π.

Μνημειακός πλούτος

Στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος βρίσκεται ο μνημειακός πλούτος της περιοχής μας και της Ελλάδας γενικότερα, με αφορμή τη διαπίστωση ότι ο αρχαιολογικός τουρισμός, ανοίγει σημαντικές προοπτικές ανάπτυξης. Η ανάδειξη του συνόλου των μνημείων και η σύνδεσή τους με το περιβάλλον και τον πρωτογενή τομέα, εκτιμάται ότι θα αποτελέσει μοχλό περαιτέρω ανάπτυξης στο μέλλον. Για την επίτευξη του παραπάνω στόχου απαιτείται συνεργασία φορέων και μακρόπνοος σχεδιασμός, με προοπτική.

Γ.Υ.

Ευαισθησία

Με ιδιαίτερη ευαισθησία αγκαλιάζουν πολλοί συμπολίτες το κοινωνικό παντοπωλείο, συμμετέχοντας σε δράσεις που έχουν ως στόχο να στηρίξουν την προσπάθεια. Οι αφανείς ήρωες της καθημερινότητας, οι άνθρωποι που με ιδιαίτερη γενναιοδωρία προσφέρουν το υστέρημα της αγάπης τους κόντρα στην κρίση, αποτελούν παράδειγμα προς μίμηση για όλους.

Γ.Υ.

Αποτελέσματα

Στις 24 Ιουνίου σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες θα ανακοινωθούν από το Πρωτοδικείο Βόλου επίσημα τα αποτελέσματα των δημοτικών εκλογών και η κατανομή των εδρών και αυτό διότι ειδικά στο Δήμο Βόλου είχαν πολύ δουλειά οι αρμόδιοι και έπρεπε να υπάρχει σωστός έλεγχος.

Β.Κ.

Εκρηκτικό κλίμα

Η κυβέρνηση κέρδισε χρόνο, αλλά το ζήτημα δεν έχει λυθεί. Και η διαθεσιμότητα φαίνεται να οδηγεί στα άκρα την κόντρα ανάμεσα στον Ανδρέα Λοβέρδο και τον Κυριάκο Μητσοτάκη, προκαλώντας τριγμούς στο νέο υπουργικό σχήμα. Στο επίκεντρο η απόφαση για τους διοικητικούς υπαλλήλους των ΑΕΙ. Με τροπολογία, παρατείνεται μέχρι την επόμενη Παρασκευή, προκειμένου η κυβέρνηση να κερδίσει χρόνο, ώστε να αποκλιμακωθεί η ένταση ανάμεσα στους δύο υπουργούς. Το κλίμα πάντως είναι εκρηκτικό και ίσως από εβδομάδα να έχουμε αποχωρήσεις…

Β.Κ.

Αλλα ντάλα

Πολιτικό βέρτιγκο έχει πάθει ο πρόεδρος των ΑΝ.ΕΛ. Πάνος Καμμένος, αλλιώς δεν εξηγείται ότι από τη μία δηλώνει αντιμνημονιακός και από την άλλη κάνει άνοιγμα προς όλους όσοι είναι αντίθετοι με το Μνημόνιο, ακόμη κι αν το ψήφισαν κάποια στιγμή ή συμπορεύθηκαν με κομματικούς σχηματισμούς που το ψήφισαν, για να «ισοφαρίσει» με τις απώλειες από τα στελέχη που διαρκώς αποχωρούν από το κόμμα του. Ε ρε καημοί…

Β.Κ.

Στην αναμονή

Στην αναμονή -για περίπου ένα μήνα- βρίσκονται ακόμη τα άτομα που εκλέχτηκαν από τους Δήμους της Μαγνησίας στις αυτοδιοικητικές εκλογές, για τα επίσημα αποτελέσματα από το Πρωτοδικείο Βόλου προκειμένου να επισημοποιηθούν οι έδρες που αντιστοιχούν σε κάθε Εκλογική Περιφέρεια, έτσι ώστε να υπάρχει εικόνα για τις συνθέσεις των δημοτικών συμβουλίων. Μάλιστα σε ορισμένες περιφέρειες η εικόνα δεν είναι ξεκάθαρη και γι’ αυτό οι ενδιαφερόμενοι αγωνιούν!

Αθ.Τ.

Eπένδυση με «ονοματεπώνυμο»

Στις 15 Ιουλίου ξεκινάει η λειτουργία της νέας υπερσύγχρονης βιομηχανικής μονάδας της ΕΒΟΛ. Ουσιαστικά θα «καρποφορήσει» μια προσπάθεια για την οποία έχει συμβάλει με όλες του τις δυνάμεις ο πρόεδρος του Αγροτικού Συνεταιρισμού Βόλου κ. Νικήτας Πρίντζος. Μάλιστα πρόκειται για μια επένδυση ύψους 6,5 εκατ. ευρώ η οποία χρηματοδοτήθηκε μέσω του ΠΑΑ 207-2013 ωστόσο για την ολοκλήρωση της επένδυσης χρησιμοποιήθηκαν χρήματα του Αγροτικού Συνεταιρισμού Βόλου.

Αθ.Τ.

Είναι σύστημα

Είχε δίκαιο ο νέος Δήμαρχος Βόλου, Αχ. Μπέος. Τα τοπικά ΜΜΕ είναι σύστημα. Οσο κοιτάζω παραπάνω και βλέπω αυτό το Φ.Τ., λέω «ΦΤου, το σύστημά μου μέσα»…

Ν.Τ.

Χωρίς Θεσσαλούς

Η διαπίστωση ότι το νέο κυβερνητικό σχήμα δε διαθέτει Θεσσαλούς υφυπουργούς ή υπουργούς είναι σωστή μόνο υπό την έννοια ότι δεν περιλαμβάνονται βουλευτές που εκλέγονται σε έναν από τους τέσσερις θεσσαλικούς Νομούς. Διότι Θεσσαλοί υπάρχουν στο κυβερνητικό σχήμα. Ο νέος υπουργός Εσωτερικών, Αργύρης Ντινόπουλος, έλκει την καταγωγή του από τα Τρίκαλα και η νέα υφυπουργός Υγείας, Κατερίνα Παπακώστα, από την Καρδίτσα. Φυσικά από καταγωγή Θεσσαλοί αλλά προηγούνται οι εκλογικές περιφέρειες στις οποίες εκλέγονται και συγκεκριμένα στη Β’ Αθηνών και οι δύο.

Ν. Τ.

Εικόνα

Μια εικόνα… χίλιες λέξεις. Αλήθεια με τι λέξεις μπορεί να περιγράψει κανείς την εικόνα που αντικρίζει στην κεντρική αγορά, με τους κάδους ανακύκλωσης να ξεχειλίζουν από χαρτόκουτα;

Εμποροι και υπάλληλοι δεν μπαίνουν καν στον κόπο να τσαλακώσουν τα χαρτόκουτα για να καταλαμβάνουν μικρότερο χώρο.

Τα πετάνε όπως είναι μέσα στους κάδους ή έξω από αυτούς, και οι σωροί από χαρτόκουτα «κλείνουν» τις βιτρίνες τους με την εικόνα να μην τιμά πρώτα και κύρια τα μαγαζιά τους.

Συναντήσεις

Εβδομάδα συναντήσεων θα είναι αυτή που ξεκινά για το νέο Δήμαρχο Βόλου, Αχιλλέα Μπέο, στο πλαίσιο της ενημέρωσής του και πριν την επίσημη ανάληψη των καθηκόντων του.

Θα επισκεφθεί μία προς μία τις Υπηρεσίες, θα έχει συναντήσεις με τους εργαζόμενους, ωστόσο, η συνάντηση που αναμένεται με ιδιαίτερο ενδιαφέρον είναι αυτή στη ΔΕΥΑΜΒ για την οποία άλλωστε ζήτησε ξεχωριστή ενημέρωση από τον απερχόμενο Δήμαρχο, Π. Σκοτινιώτη.

Ε.Χ.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου