ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ

Λες και υπάρχει ένα σχέδιο…

λες-και-υπάρχει-ένα-σχέδιο-463155

Λες και υπάρχει ένα σχέδιο…

Συμπαραστάτης στην Ελληνική Χαλυβουργία και τους εργαζόμενούς της δήλωσε χθες από το Βόλο όπου βρίσκεται μετέχοντας στη Γενική Συνέλευση του Ελληνικού Επιμελητηριακού Συνδέσμου Μεταφορών, ο πρόεδρος του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Πειραιά Ανδριανός Μιχάλαρος. «Πραγματικά αυτή η εικόνα που έδωσε η εταιρεία, είναι η πραγματική εικόνα της οικονομίας» είπε ο κ. Μιχάλαρος στην τοποθέτησή του και πρόσθεσε ειρωνικά: «Πρέπει να βραβεύσουμε κάποιους που κατάφεραν επιτέλους κι έκλεισαν ακόμη μία βιομηχανία ελληνική, με αυτό το «υπέροχο» κόστος της ενέργειας. Και να μας πούνε και ποια είναι η επόμενη που θα έχει σειρά». Μεταξύ άλλων ο κ. Μιχάλαρος είπε: «Δείχνουν ότι έχουν ένα μίσος απέναντι στην επιχειρηματικότητα στην Ελλάδα. Κι αυτή η λέξη ανάπτυξη εμάς δεν μας βρίσκει πουθενά σύμφωνους. Δημιουργούν συνέχεια εμπόδια. Λες και υπάρχει κάποιο σχέδιο, ό, τι παράγει η Ελλάδα να σταματήσει».

Κ.Μ.

Ανταποκρίθηκαν

Συγκινητική η ανταπόκριση για προσφορά αίματος στην κινητή μονάδα χθες έξω από τη Νομαρχία Μαγνησίας. Περισσότεροι από είκοσι πολίτες έδωσαν αίμα ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα του Συλλόγου «Η Αλληλεγγύη» με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα του Εθελοντή Αιμοδότη. Με την πράξη αυτή οι εθελοντές μας έβγαλαν ασπροπρόσωπους. Έδειξαν ότι υπάρχει ακόμη ευαισθητοποιημένη συνείδηση.

Κ.Μ.

Αυξήσεις

Κάτοικος Βόλου ανέφερε στο λογαριασμό της στο facebookπως οι χρεώσεις για δήμο και ΝΕΡΙΤ στον εκκαθαριστικό λογαριασμό της ΔΕΗ από το Φλεβάρη μέχρι το Μάιο φτάνουν τα 36,16 ευρώ ενώ σε έναντι λογαριασμό Φλεβάρη – Μάρτη οι χρεώσεις ήταν 21,59 ευρώ.

Β.Π.

Δραστήριος

Πρωτοβουλίες για την ενίσχυση των απόρων της Σκιάθου έχει πάρει εδώ και ένα περίπου χρόνο ο Πολιτιστικός Σύλλογος «Η Σκιάθος» με τη βοήθεια άλλων φορέων και του δήμου.

Β.Π.

Ανατροπή

Οι εργαζόμενοι της Χαλυβουργίας «έκαναν» τη μεγάλη ανατροπή. Από το βροντερό «ΟΧΙ» στην παράταση περικοπών, πέρασαν χθες στο βροντερό «ΝΑΙ», αφού φυσικά είχε προηγηθεί το λουκέτο στον Ασπρόπυργο και τα τελεσίγραφα περί απολύσεων στο Βόλο. Ο φόβος κυριάρχησε μεταξύ των χαλυβουργών και έτσι η πρόταση της εταιρείας πέρασε τελικά. Τελικά οι εργοδότες έχουν καταλάβει εδώ και καιρό ότι μπορούν να χειριστούν τους εργαζόμενους όπως θέλουν και ανάλογα… κινούνται. Αντε μετά να σηκώσουν κεφάλι.

Β.Κ.

Η πρώτη του

Τη Δευτέρα θα πραγματοποιηθεί η συνέλευση των Δρόμων Συνεργασίας και όλοι περιμένουν την ομιλία του υποψηφίου δημάρχου Βόλου Μαργαρίτη Πατσιαντά που θα έχει σίγουρα πολλά να καταθέσει για αυτή την προεκλογική περίοδο, αναλύοντας τους λόγους για τους οποίους τελικά χάθηκε η «μάχη» στο Δήμο Βόλου. Θα είναι πάντως η πρώτη φορά που ο κ. Πατσιαντάς θα «ανοίξει τα χαρτιά του» προεκλογικά με μία πλέον χρονική απόσταση από τις εκλογές και χωρίς τη φόρτιση των πρώτων ημερών.

Β.Κ.

Ερχονται τα επόμενα

Ολα τα θέματα είναι ανοικτά. Εγώ ως νέος υπουργός πρέπει να ενημερωθώ για το τι έχει γίνει μέχρι τώρα ακριβώς, τι ειπώθηκε, που βρίσκεται η διαδικασία και να ξεκινήσουμε», ανέφερε xθες ο νέος Υπουργός Οικονομικών Γκίκας Χαρδούβελης ενώ σε ερώτηση αν υπάρχει κάτι νέο σε σχέση με το θέμα του χρέους απάντησε ότι για αυτά τα ιδιαίτερα ζητήματα δεν μπορεί να κάνει αναφορά ακόμα. Κάτι μου λέει ότι αρχίζουν και μας προετοιμάζουν για τα επόμενα δύσκολα…

Β.Κ.

Βόλε, ξύπνα!

Χαλυβουργία Βόλου: Ή μειώσεις μισθών κατά 12,5% ή αναδιοργάνωση με πάνω από 100 απολύσεις!!!

…Η ενότητα και ο αγώνας όλων των εργαζομένων του Βόλου για να μην περάσουν οι απολύσεις, ο ανυποχώρητος αγώνας των χαλυβουργών για να προασπίσουν τις θέσεις εργασίας τους, η αλληλεγγύη προς τους χαλυβουργούς (στην πράξη κι όχι μόνο στα λόγια) από δήμο, φορείς, σωματεία και σύσσωμη την κοινωνία του Βόλου είναι ο μόνος τρόπος για να μη γίνει η περιοχή εργασιακός κρανίου τόπος. Οποιαδήποτε άλλη «λύση» στο πλαίσιο της ταξικής συνεργασίας οδηγεί σχετικά σύντομα στην απώλεια των θέσεων εργασίας και στην επιδείνωση της θέσης των εναπομεινάντων εργαζομένων.

Φ.Τ.

Το σύμβολο

New York Times: Σύμβολο αντίστασης οι καθαρίστριες.

…Το κράτος των ολιγαρχών για την ώρα νικάει, αλλά είναι μια πύρρεια νίκη. Αν ακόμα κι οι NewYorkTimes ανυψώνουν σε σύμβολο αντίστασης τις καθαρίστριες, αποδεικνύεται ότι στους καιρούς της κρίσης η ανθρωπιά εξακολουθεί να παραμένει ζωντανή και μέσω των προσωρινών ηττών της.

Φ.Τ.

Διακοπές μαζί…

Σε εγκάρδιο κλίμα η εθιμοτυπική συνάντηση μεταξύ του νεοεκλεγέντος και του απερχόμενου δημάρχου Βόλου, κ.κ. Αχ. Μπέου και Π. Σκοτινιώτη.

Οι προεκλογικές κόντρες ξεχάστηκαν, με το που πέρασε το κατώφλι του γραφείου του κ. Σκοτινιώτη, ο νέος Δήμαρχος.

«Προλαβαίνετε να κάνετε διακοπές φέτος;», η ερώτηση Αχ. Μπέου.

«Ισως για λίγες ημέρες σε ένα μικρό εξοχικό που έχω στην Αμαλιάπολη. Αν θέλετε μπορώ να σας φιλοξενήσω», η πρόσκληση- πρόκληση του Π. Σκοτινιώτη.

Εγκατάλειψη

Διαμαρτυρίες περί εγκατάλειψης της Ν. Αγχιάλου από το Δήμο, εκφράζουν κάτοικοι της περιοχής.

Χθες, πολίτης που επικοινώνησε με τον «ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ» κατήγγειλε ότι ακόμη και οι κάδοι ξεχειλίζουν από σκουπίδια.

«Σκυλιά τραβάνε σακούλες με σκουπίδια και ο τόπος όλος βρωμάει», περιέγραφε την εικόνα δημότης.

Ε.Χ.

Κεντρίζει το ενδιαφέρον

«Πάμε Βραζιλία;» ρώτησε τις προάλλες ηλικιωμένος θαμώνας κεντρικού καφενείου φίλο του, ο οποίος κάθονταν σε διπλανό τραπεζάκι. Το μουντιάλ και οι μεγάλες ποδοσφαιρικές διοργανώσεις κεντρίζουν το ενδιαφέρον και προσελκύουν, όπως είναι προφανές, τα βλέμματα πολλών συμπολιτών, κάθε ηλικίας. Τη στιγμή κατά την οποία η θερμοκρασία ακολουθεί την άγουσα και τα καθημερινά προβλήματα του κόσμου πολλαπλασιάζονται, το μουντιάλ προσφέρει διεξόδους διαφυγής, ανεβάζει την αδρεναλίνη και προσελκύει το ενδιαφέρον, μακριά από δυσάρεστες σκέψεις, έστω για όσο διαρκεί κάθε αγώνας.

Γ.Υ.

Στο «έλεος του Θεού»

Στο «έλεος του Θεού» βρίσκονται ακόμη οι κάτοικοι του Τρικερίου, περιμένοντας σχεδόν ένα χρόνο να καλυφθεί το κενό στο Περιφερειακό Ιατρείο Τρικερίου. Το ότι προκηρύχτηκαν θέσεις δεν σημαίνει ότι λύθηκε το πρόβλημα. Ας πιστεύουν οι αρμόδιοι ότι έχουν κάνει το καθήκον τους. Δηλαδή, δεν τρέχει τίποτα αν πεθαίνει κόσμος στο χωριό; Προχθές μάλιστα χρειάστηκε ασθενοφόρο από το Κέντρο Υγείας Αργαλαστής για τη διακομιδή ασθενούς από το Τρίκερι ωστόσο ούτε αυτό κατέστη δυνατό με αποτέλεσμα η μεταφορά του στο Βόλο να γίνει με ταξί, παρακαλώ… Λες και ζούμε στη δεκαετία του’ 60!

Αθ.Τ.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου