ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ

Υποψήφιος ο Ν. Χατζησταματίου

υποψήφιος-ο-ν-χατζησταματίου-476285

Με το ψηφοδέλτιο του Λάζαρου Γαϊτάνη, ο οποίος ήδη κατέθεσε αίτηση υποψηφιότητας για πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Βόλου κατέρχεται ο γνωστός δικηγόρος Νίκος Χατζησταματίου. Ο κ. Χατζησταματίου είναι ο αντιπρόεδρος της απερχόμενης διοίκησης, από τον περασμένο Μάιο, μετά την παραίτηση από τη θέση του Λάζαρου Γαϊτάνη. Στην ψηφοφορία που ακολούθησε τότε για τον νέο αντιπρόεδρο, ο Λ. Γαϊτάνης ψήφισε υπέρ του Ν. Χατζησταματίου, ο οποίος είχε προταθεί από τον πρόεδρο του Δικηγορικού Συλλόγου Βόλου. Και αυτό δεν μπορούσε παρά να σταθμιστεί στα θετικά της απόφασης του Ν. Χατζησταματίου να θέσει υποψηφιότητα στο νέο ψηφοδέλτιο με επικεφαλής τον προκάτοχό του.
Β.Σ.

Σχολίασε

«Όταν προσπαθείς να πάρεις φόρα από τον πολιτικό λόγο της Χρυσής Αυγής, εύκολα γλιστράς …ως το Μονακό. Όταν, όμως, θέλεις να κάνεις το Βόλο Μονακό…στη νοοτροπία,
τα πρότυπά σου δεν μπορεί να είναι οι πρωταγωνιστές του Σικάγου του Μεσοπολέμου». Αυτό ήταν το σχόλιο του αντιδημάρχου Βόλου Φώτη Λαμπρινίδη σε ραδιοφωνική εκπομπή με αφορμή την ομιλία του κ. Αχ. Μπέου.
Ν.Τ

Νέο κουστούμι
Διαψεύδει κατηγορηματικά ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης, σενάρια και εκτιμήσεις για επερχόμενες μειώσεις σε μισθούς και συντάξεις.
Σε δηλώσεις του στο ΑΠΕ – ΜΠΕ ο κ. Βρούτσης διαβεβαιώνει ότι δεν πρόκειται να υπάρξουν τέτοιες μειώσεις και επισημαίνει ότι όλα αυτά ανήκουν στη σφαίρα της νοσηρής φαντασίας και διαψεύδονται καθημερινά από την ίδια την πραγματικότητα». Οπότε ετοιμαστείτε… έρχεται νέο «κουστούμι» όπως σας βλέπω και με βλέπετε..
Β.Κ

Μαέστρος…
Οι ευρωεκλογές θα είναι μια σκληρή πολιτική μάχη και όχι μια χαλαρή ψήφος, προειδοποίησε σύμφωνα με πηγές της Χ.Τρικούπη, ο Ευάγγελος Βενιζέλος κατά τη συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου. Όπως εξήγησε, πέρα από το διακύβευμα για τις αλλαγές στην Ευρώπη, η αναμέτρηση του Μαΐου έχει ιδιαίτερη σημασία και για την Ελλάδα καθώς πρέπει να διατηρηθεί η πολιτική σταθερότητα και ο ΣΥΡΙΖΑ θέτει θέμα νομιμοποίησης της κυβέρνησης. «Μαέστρος» στην κινδυνολογία.
Β.Κ

Στον ίδιο ρυθμό
Πάντως οφείλουμε να παρατηρήσουμε ότι ο Ε. Βενιζέλος τα παίζει όλα για όλα. Εδώ στο ΠΑΣΟΚ βάζουν ανοιχτά θέμα αποχώρησής του, οι 58 τον βλέπουν με μισό μάτι, στη ΔΗΜΑΡ δεν θέλουν να ακούνε για συνεργασία μαζί του και αυτός επιμένει να «κουνάει το δάχτυλο» στους πολίτες και να προσπαθεί να τους νουθετήσει πως θα ψηφίσουν στις Ευρωεκλογές. Ο κόσμος καίγεται και αυτός «Το τυρί κουμπάρε….» που λέει και μία φίλη.
Β.Κ

Σταθερότητα

«Ολέθριο θα ήταν για τον τουρισμό το ενδεχόμενο βουλευτικών εκλογών» αναφέρουν τουριστικοί πράκτορες της περιοχής μας, επισημαίνοντας παράλληλα ότι κάθε εκλογική αναμέτρηση έχει αρνητικό αντίκτυπο στην τουριστική κίνηση. Στο μεταξύ, οι προοπτικές που διαγράφονται για τη φετινή σεζόν είναι, σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις, θετικές. Η πολιτική σταθερότητα είναι κατά τους ειδικούς το βασικότερο στοιχείο για την προσέλκυση ξένων τουριστών και όπως εκτιμούν παράλληλα οι επαΐοντες του χώρου, το αρνητικό κλίμα που υπήρχε τα προηγούμενα χρόνια στον τουρισμό, δείχνει να αναστρέφεται σταδιακά.
Γ. Υ.

Οφειλόμενη τιμή
Ολο και περισσότεροι βολιώτες με παρεμβάσεις τους προς το δήμο, αλλά και σε άλλους φορείς ζητούν να τιμηθεί με τον πρέποντα τρόπο η μεγάλη δόξα του βολιώτικου ποδοσφαίρου, που έφυγε πρόσφατα από τη ζωή, ο Τάκης Συνετόπουλος. Η μετονομασία του ΕΑΚ σε «Τάκης Συνετόπουλος», αφού από εκεί ξεκίνησε τη μεγαλειώδη καριέρα του, που δόξασε τα εθνικά και τα τοπικά χρώματα, θα ήταν μια δίκαιη απόφαση. Οι αρμόδιοι ας το σκεφτούν.
Χ.Μ.

Αδικη επίθεση
Ρωτήθηκε σε ραδιοφωνική εκπομπή ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Μαγνησίας Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος για την υποψηφιότητα Μπέου και τοποθετήθηκε πολιτικά. Δήλωσε τη διαφωνία του με τα όσα λέει, χωρίς να αφήσει καμιά προσωπική αιχμή, για τον υποψήφιο πλέον δήμαρχο Βόλου. Σε λίγη ώρα είχε να αντιμετωπίσει ολόκληρα κατεβάτα με υποτιμητικούς προσωπικούς χαρακτηρισμούς. Φίλοι του νεαρού βουλευτή έλεγαν ότι ο Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος δεν είναι ούτε βολεμένος, ούτε διορισμένος. Είναι εκλεγμένος από τους πολίτες και θα συνεχίσει να αντιμετωπίζει τα θέματα πολιτικά, χωρίς να φοβάται και χωρίς να υποκύπτει. Οι ίδιοι τόνιζαν ότι κάποιοι πρέπει να καταλάβουν ότι δεν μπορεί να έχουμε όλοι τις ίδιες απόψεις για τα δημόσια πράγματα.
Ν.Τ.

Επιμένει για Σούρλα
Στη χθεσινή αθηναϊκή εφημερίδα «Παραπολιτικά» ο δημοσιογράφος Μανώλης Κοττάκης, που είναι πολύ καλά ενημερωμένος για τα εσωτερικά της Νέας Δημοκρατίας, έγραψε σχόλιο για τις δημοτικές εκλογές του Βόλου. Σ’ αυτό το σχόλιο ο γνωστός δημοσιογράφος επιμένει ότι έχει κλειδώσει η υποψηφιότητα του Γιώργου Σούρλα για το δήμο Βόλου. Λέτε να γνωρίζει κάτι παραπάνω από τις ντόπιες πηγές, που διαψεύδουν μετά βδελυγμίας το σενάριο;
Βέβαια στην πολιτική η διάψευση αφορά αυτούς που τη διαλαλούν και ισχύει μέχρι τη… διάψευσή της από τα γεγονότα.
Ν.Τ.

Η μάχη του γιατρού
Ο γιατρός Ν. Χαυτούρας έδωσε τον προεκλογικό του αγώνα για τις σημερινές εσωκομματικές εκλογές του ΣΥΡΙΖΑ με ευθύνη και αξιοπρέπεια -όπως άλλωστε και το σύνολο των υποψηφίων για τις σημερινές διαδικασίες- και περιμένει την κρίση των συντρόφων του με πολιτική ψυχραιμία και τη βεβαιότητα ότι θα γίνουν οι καλύτερες δυνατές εκλογές.
Εκείνο που συνιστά ο γνωστός νευροχειρουργός, όπως μας έλεγε χθες, είναι η αναγκαιότητα της ενότητας, μετά τη σημερινή διαδικασία και μετά τη διαδικασία της επόμενης Κυριακής, αν χρειαστεί.
Ν.Τ.

Οι διαδικασίες του ΣΥΡΙΖΑ
Μέχρι και σήμερα που ξεκινούν οι διαδικασίες για την επιλογή επικεφαλής του ψηφοδελτίου του ΣΥΡΙΖΑ για το δήμο Βόλου κέρδισαν τις εντυπώσεις. Δεν υπήρξαν ή τουλάχιστον δεν έγιναν αντιληπτά τα γνωστά από άλλες περιπτώσεις συντροφικά μαχαιρώματα. Η συμφωνία για τις διαδικασίες τηρήθηκε στο ακέραιο και αν κυλήσουν και σήμερα όλα ομαλά, πραγματικά ο χώρος θα βγει ενισχυμένος. Το αύριο και η διαχείριση του αποτελέσματος των διαδικασιών είναι σε κάθε περίπτωση μια δύσκολη υπόθεση.
Ν.Τ.

Δεν είναι αυτός ο Βόλος
Συνάντηση της Διεθνούς Ομοσπονδίας Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων με τον Δήμαρχο Βόλου Π. Σκοτινιώτη.
…Κρίμα, δήμαρχε. Κοτζάμ δελτίο Τύπου, αποτελούμενο από 1.119 λέξεις(!!!) (ολόκληρη σελίδα εφημερίδας, όπου, αυτοθαυμαζόμενος, αναλύεις το ανύπαρκτο κοινωνικό έργο σου) και δεν βρήκες τίποτα να πεις στη Διεθνή Ομοσπονδία Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων για τις αιτίες πνιγμού των προσφύγων στο Φαρμακονήσι!
Δεν είναι αυτός ο Βόλος, δεν είναι αυτή η κουλτούρα του!
Φ.Τ.

Νεοδημοκρατικές ίντριγκες
Σήμερα είναι Κυριακή, εάν δεν απατώμεθα. Σύμφωνα με τον γραμματέα τής ΝΟΔΕ Γ. Κίτσιο την Παρασκευή δεν ήταν που η τοπική Νέα Δημοκρατία θα ανακοίνωνε τον υποψήφιό της για το δήμο του Βόλου;
…Δεν απομένουν και πολλά, μέχρι να ’ρθεί η μέρα. Ίσως μια «προβοκάτσια» κατά του Κοπάνα. Μια «αποκάλυψη» για το Μουλά ή τον Μιτζικό. Μια «καταγγελία», ίσως, μία «διαρροή», ένας «ψίθυρος», και θα ’χει φτάσει η τοπική Ν.Δ. στο απόλυτο αδιέξοδο. Απ’ το οποίο, κατ’ ορισμένους, ο πολυχρονεμένος μόνο δύναται να τη βγάλει.
Φ.Τ.

Ούτε γκρίνιες
ούτε συντροφικά μαχαιρώματα
Ισχυρότατη η υποψηφιότητα του ΣΥΡΙΖΑ για το δήμο του Βόλου, που παίρνει μεγαλύτερη ορμή από το γεγονός ότι ο υποψήφιος δήμαρχος αναδεικνύεται με αμεσοδημοκρατικές διαδικασίες από τη βάση και όχι από κάποιο κλειστό κομματικό ιερατείο, όπως αλλού. Με το άνοιγμα της κάλπης καμία αμφισβήτηση. Ούτε γκρίνιες στον ΣΥΡΙΖΑ ούτε συντροφικά μαχαιρώματα, γεγονός που επικεντρώνει την προσοχή σύνολης της παράταξης στο στόχο.
…Θα περιμένουμε να δούμε και το πολιτικό του πρόγραμμα, βεβαίως, απ’ το οποίο και θα κριθεί η προσπάθεια. Θα επιδιώκει, άραγε, μια ριζική αλλαγή στο δήμο ή τα αιτήματά του θα περιορίζονται μόνο σε κάποιες παραχωρήσεις, σε κάποιες βελτιώσεις εκ μέρους των κυριάρχων, όπως γινόταν μέχρι τώρα από τους προηγούμενους δημάρχους;
Φ.Τ.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου