ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ

«Κίνηση των 58» και τοπικά αδιέξοδα

κίνηση-των-58-και-τοπικά-αδιέξοδα-543915

Δεν χάνει την ευκαιρία να δηλώνει την αντίθεσή του στη θολή πολιτική ταυτότητα της «Κίνησης των 58» ο πρώην Νομάρχης Απόστολος Παπατόλιας. «Περισσότερο σύγχυση προκαλεί στην κοινωνία που αναζητεί με αγωνία εναλλακτικές λύσεις, παρά συμβάλλει θετικά σ’ ένα νέο ξεκίνημα της Κεντροαριστεράς. Κάποια αθηναϊκά ΜΜΕ την υπερπροβάλλουν σκανδαλωδώς, επειδή τη θέλουν ανάχωμα στο ΣΥΡΙΖΑ. Ο Βενιζέλος πάλι τη βλέπει ως πιθανό εκλογικό σωσίβιο εν όψει ευρωεκλογών. Και κάποιοι δήμαρχοι την αξιοποιούν για να δραπετεύσουν από τα τοπικά τους αδιέξοδα. Τελικά, μόνο η ηγεσία της ΔΗΜΑΡ χάραξε έγκαιρα τις αποστάσεις της και γι’ αυτό ίσως πυροβολείται από τα γνωστά συγκροτήματα…», σημειώνει ο πρώην νομάρχης.
Ν.Τ.

Παραχώρηση…

Συνέντευξη Τύπου στο Νοσοκομείο Βόλου, παρουσία του Διοικητή της 5ης ΥΠΕ κ. Λαζ. Μακρή, του υπεύθυνου των κινητών μονάδων της ΥΠΕ κ. Μπαντούλη και του Διοικητή του Νοσοκομείου Βόλου κ. Κων. Καραμπάτσα θα δοθεί σήμερα για την κινητή μονάδα που θα κάνει μία σειρά από δωρεάν εξετάσεις όπως τεστ Παπ, μαστογραφίες, σπιρομετρήσεις και μετρήσεις οστικής μάζας στο Νοσοκομείο Βόλου και αργότερα στα Κέντρα Υγείας της ηπειρωτικής και νησιωτικής Μαγνησίας. Ως πρωτοβουλία εάν μη τι άλλο κινείται προς τη θετική κατεύθυνση.
Β.Κ

Λιτές χωρίς… ταρατατζούμ
Δόθηκαν χθες στη δημοσιότητα οι φετινές εορταστικές εκδηλώσεις του Δήμου Βόλου για την περίοδο των Χριστουγέννων και του Νέου Ετους. Εκδηλώσεις που έχουν έντονη τη σφραγίδα της λιτότητας που βιώνουμε ως χώρα. Στα αξιοσημείωτα ότι δεν υπάρχουν… ταρατατζούμ την παραμονή της Πρωτοχρονιάς στην πλατεία Αγίου Νικολάου και εκδηλώσεις με υψηλό κόστος. Στα μείον ότι δεν υπάρχουν εκδηλώσεις Ανήμερα και τη Δεύτερη Μέρα των Χριστουγέννων, καθώς και ανήμερα της Πρωτοχρονιάς

Οχι και τοπικές;
Το πρόγραμμα στηρίζουν τοπικές επιχειρήσεις, είπαν οι διοργανωτές, αλλά μέσα στον κατάλογο με τις επιχειρήσεις αναγράφoνται φαρδιά – πλατιά τα ονόματα πολυεθνικών κολοσσών.

Αν δεν υπήρχε
και το αλαλούμ…

Δηλώσεις για τις προθέσεις του Δήμου Βόλου όσον αφορά τις επανασυνδέσεις της ΔΕΗ έκανε χθες ο Π. Σκοτινιώτης. Η Κυβέρνηση θυμάται την Τοπική Αυτοδιοίκηση, όταν βρίσκεται σε δύσκολη θέση είπε ο Δήμαρχος, που έσπευσε να σημειώσει ότι η Πολιτεία θα έπρεπε να έχει υιοθετήσει αυτό που έκανε η ΔΕΥΑΜΒ, η οποία όπως είπε, μείωσε τους λογαριασμούς του νερού και υιοθέτησε ένα διευρυμένο Οικιακό Κοινωνικό Τιμολόγιο. Σωστό. Αρκεί να μην υπήρχαν και οι μετρήσεις αλαλούμ που έχουν βγάλει πολλούς έξω από τα ρούχα τους…

Δεν το ήξερε…

… Η δεύτερη παράβαση έγινε την ημερομηνία που άρχισε να ισχύει η χειμερινή ώρα και η πελάτισσά μου δεν το ήξερε, απεφάνθη η δικηγόρος ιδιοκτήτριας καφέ στο κέντρο του Βόλου, που εμφανίστηκε χθες το μεσημέρι στην Επιτροπή Ποιότητας Ζωής του Δήμου Βόλου για μουσική που έπαιζε το κατάστημα με τις πόρτες και τα παράθυρα ανοικτά και για παράβαση του ωραρίου λειτουργίας της μουσικής.
– Το ήξερε όλη η Ελλάδα, μόνον η πελάτισσά σας δεν το ήξερε, ήταν το σχόλιο του Αντιδημάρχου, που έχει υπό την εποπτεία του το Τμήμα Εκδοσης Αδειών και Καταστημάτων Δ. Δερβένη, που δεν φάνηκε να πείθεται από την όχι και τόσο πειστική αιτιολογία της δικηγόρου.

Δεν ήθελε
να το ανοίξει
Ηθελε να… ανεβάσει το θέμα τροποποίησης της κανονιστικής για τα τραπεζοκαθίσματα στα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος, ως συνέχεια της συζήτησης που έγινε την περασμένη Τετάρτη, στο Δημοτικό Συμβούλιο Βόλου, ο πρόεδρος του Συλλόγου Μπαρ – Καφετεριών – Αναψυκτηρίων και Καταστημάτων Εστίασης Νομού Μαγνησίας Γ. Γρηγορίου, γι’αυτό και έμεινε μέχρι το τέλος της χθεσινής συνεδρίασης της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής, ζητώντας να υπάρξει ειδική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου για τα προβλήματα του κλάδου. Δεν είναι θέμα που αφορά την Επιτροπή, αρμόδιος είναι ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου απεφάνθη ο Πρόεδρος της Επιτροπής και Αντιδήμαρχος Νίκος Μόσχος, που ήθελε, όπως φαίνεται, πώς και πώς, να απαλλαγεί από το… πρέσσινγκ των καταστηματαρχών που λένε όχι στα νάιλον, αλλά ζητούν να επιτρέπεται να υπάρχει ένα ακόμη υαλόφρακτο παράλληλο προς το δρόμο, σε ύψος 1,80 μ. προκειμένου να προστατεύονται από το δριμύ ψύχος οι πελάτες τους…

Ακόμη μία αποχώρηση
Τελευταία φορά εισηγούνταν χθες θέματα της υπηρεσίας της η προϊσταμένη πάρκων και πλατειών της Διεύθυνσης Πρασίνου του Δήμου Βόλου Αναστασία Τσιφτεγιάννη, καθώς αποχωρεί, λόγω συνταξιοδότησης, στα τέλη του χρόνου. Γι΄ αυτό και στο τέλος της χθεσινής συνεδρίασης της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής το στέλεχος του Δήμου Βόλου, χαιρετούσε ένα – ένα τα μέλη της Επιτροπής
Το κακό είναι ότι από το Δήμο Βόλου αποχωρούν κατά κύματα έμπειρα υπηρεσιακά στελέχη, τα οποία δυστυχώς δεν αναπληρώνονται…
ΑΝΤ. ΤΣΕΛ.

Αντεπίθεση
Συνεργάτες του Δημάρχου Αλμυρού, Ευ. Χατζηκυριάκου έλεγαν χθες ότι ετοιμάζεται για αντεπίθεση.
Βέλη στη φαρέτρα του, θα αποτελέσουν τα έργα δεκάδων εκατομμυρίων ευρώ, τα οποία δεν έχει επικοινωνήσει ουσιαστικά.
Απ’ ό,τι φαίνεται το πολιτικό κλίμα θα… ζεσταθεί στον Αλμυρό, μέσα στις επόμενες ημέρες, παρά τις χαμηλές θερμοκρασίες.
Ν.Τ.

Αντιδράσεις
Κολυμβητήριο… 50ετίας, καταγγέλλουν γονείς μικρών αθλητών ότι θυμίζει το νέο Κολυμβητήριο της Ν. Ιωνίας.
Σύμφωνα με τους ίδιους, δεν υπάρχει ούτε ένας για τη διασφάλιση της δημόσιας περιουσίας και η εικόνα κάθε απόγευμα, κάθε άλλο παρά τιμά την πόλη για τις αθλητικές της εγκαταστάσεις. Το έδαφος στα αποδυτήρια μετατρέπεται σε λίμνη, οι βάνες παραμένουν ανοιχτές και τα νερά τρέχουν, υπάρχουν χαλασμένες ντουζιέρες, νιπτήρες και τουαλέτες.
Οι γονείς ζητούν αφενός να υπάρχει σεβασμός από τους χρήστες του Κολυμβητηρίου, αφετέρου ο Δήμος να φροντίζει για την ακεραιότητα των δημοσίων εγκαταστάσεων.
Ε.Χ.

Τι συμβαίνει με το πετρέλαιο;
Χτες στην Αγριά κινήθηκε μόνο ένα απορριμματοφόρο κι αυτό για να καθαρίσει τη Δράκεια λόγω θρησκευτικής εορτής. Όλα τα υπόλοιπα οχήματα παρέμειναν στο γκαράζ. Οι υπάλληλοι μάταια περίμεναν να δουλέψουν. Γιατί; Διότι ο Δήμος Βόλου ξέμεινε από… πετρέλαιο!!!
…Πέρα από τις αυταπόδεικτες ευθύνες σας, κύριοι και κυρίες του Δήμου Βόλου, κι αφήνοντας στην άκρη το γεγονός ότι στερήσατε από τους πολίτες υπηρεσίες που δικαιούνται, υπάρχει και μια εύλογη απορία: Έχουν γίνει έγκαιρα όλες οι νόμιμες διαδικασίες για να προμηθευτεί ο Δήμος Βόλου πετρέλαιο ή όχι;
Φ.Τ.

Κωλοτούμπα Σκοτινιώτη
Μετά την κατακραυγή εναντίον του, ο Σκοτινιώτης απέστειλε εσπευσμένα δελτίο Τύπου προς όλα τα ΜΜΕ από το οποίο φαίνεται ότι έκανε στροφή 180ο στο θέμα της συνδρομής του Δήμου στους φτωχούς της πόλης, δηλώνοντας σήμερα τα αντίθετα προς όσα δήλωνε χτες: «Θα συνδράμουμε με κάθε τρόπο στη διαχείριση της δύσκολης κατάστασης και στη στήριξη των ανήμπορων συμπολιτών μας»!!!
Αλήθεια, τώρα θα βρεθούν κωδικοί; Πού πήγε η επίκληση στη νομιμότητα; Ή μήπως όλα αυτά είναι απλώς και μόνο ένα ακόμα επικοινωνιακό παιχνίδι κι από ουσία μηδέν;
…Άστα, δήμαρχε. Και στη μία και στην άλλη περίπτωση στην κοινωνική ευαισθησία σχετικά με τη βοήθεια προς τους φτωχούς Βολιώτες μπροστά πηγαίνει η μνημονιακή κυβέρνηση και πίσω της εσύ με τους αντιδημάρχους σου και τη δημοτική σου ομάδα.
Φ.Τ.

Πατριωτική κυβέρνηση
Ερχεται πάλι η τρόικα. Και μαζί καταιγίδα μέτρων, με φόρο στα ακίνητα, άρση πλειστηριασμών, λουκέτο στην αμυντική βιομηχανία και ομαδικές απολύσεις!
…Ναι, ρε, γιατί όχι; Δεν γνωρίζεις ότι η ολιγαρχία δεν χρειάζεται ανθρώπους και πολίτες αλλά σκλάβους;
Φ.Τ.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου