Ώστε είναι…επιχειρηματίας ο κάθε Γιάννης;

Τελευταία ενημέρωση: 2021-09-22, 07:30:07
Ώστε είναι…επιχειρηματίας ο κάθε Γιάννης;

Ο Γιάννης είναι ένα παλικάρι στη γειτονιά μου, απόφοιτος της Θεολογικής Σχολής, που παραμένει εδώ και χρόνια αδιόριστος. Δεν θέλει, όμως, να ζει με το χαρτζιλίκι των γονιών του, που διατηρούν ένα μικρό οπωροπωλείο. Οπότε επέλεξε να ακολουθήσει το δόγμα «καμιά δουλειά δεν είναι ντροπή» και έγινε διανομέας, όπως έπραξαν και χιλιάδες άλλοι Γιάννηδες, πτυχιούχοι ή επί πτυχίω διαφόρων σχολών, από την αρχιτεκτονική ώς τις παιδαγωγικές ακαδημίες. Παιδιά με φιλότιμο και χωρίς «μύτη», που οργώνουν ημέρα και νύχτα, ιδίως τη νύχτα, τις γειτονιές των αστικών κέντρων με τα δίκυκλά τους, μεταφέροντας έτοιμο φαγητό, είτε σουβλατζίδικων, είτε εστιατορίων, είτε λειτουργώντας ως διανομείς δεμάτων των ιδιωτικών εταιρειών ταχυδρομικών υπηρεσιών.

Μη στεκόμαστε, όμως, μόνο στην ηλικία του Γιαννάκη. Τη διέξοδο αυτή ακολουθούν και άνθρωποι πολύ μεγαλύτερων ηλικιών. Ατομα που έχασαν τη δουλειά τους και δεν διανοούνται να περιμένουν άπρακτα πότε θα ...περάσει το τρένο της ανάπτυξης για να επιβιβασθούν και πάλι σε μια «καλή» δουλειά, έστω και αν εκτίθενται, καθημερινώς, σε κινδύνους. (Ο κατάλογος των ατυχημάτων, ακόμη και δυστυχημάτων, με θύματα διανομείς, είναι ήδη αρκετά μεγάλος).

Ολοι αυτοί οι άνθρωποι αξίζουν μεγαλύτερου σεβασμού και προστασίας από την Πολιτεία. Να παραδίδονται, απροστάτευτοι, στις ορέξεις «νεοφυών επιχειρήσεων», που λειτουργούν ως μεσάζοντες, μεταξύ των καταστημάτων εστίασης και των τελικών καταναλωτών, είναι απάνθρωπο. Διό και υπήρξε εξόχως δυναμική η αυθόρμητη αντίδραση των καταναλωτών απέναντι στην άλλοτε ελληνική και ήδη γερμανικών συμφερόντων εταιρεία, που εκμεταλλεύεται την «πλατφόρμα» ηλεκτρονικών παραγγελιών e-food, η οποία αποφάσισε να βαφτίσει ...αυτοαπασχολούμενους, προκείμενου να μην καταβάλλει τις σωστές ασφαλιστικές εισφορές, αλλά και να μην τους αναγνωρίζει άλλα δικαιώματα, όπως η αποζημίωση σε περίπτωση απόλυσης κ.λπ., αυτούς που προσφέρουν τόσον εντόνως εξαρτημένη εργασία, ώστε κατά τη διάρκεια της βάρδιας τους ελέγχεται, μέσω αλγοριθμικών εφαρμογών, ακόμη και το πόσο χρόνο ξοδεύουν για ...κατούρημα.

Οι απλοί άνθρωποι, που δέχονται τις υπηρεσίες των διανομέων, αντέδρασαν ενστικτωδώς. Η αντίδραση της κυβέρνησης θυμίζει αυτό που λέμε «μασάει τα λόγια του».

 Ξεκαθαρίστε τη θέση σας, κύριοι της κυβέρνησης. Μιλάμε για σκληρώς εργαζόμενους και όχι για ...αυτοαπασχολούμενους επιχειρηματίες. Αυτοί θα ψηφίσουν στις εκλογές και είναι χιλιάδες. Δεν θα ψηφίσουν οι Γερμανοί, που αγόρασαν την e-food, είτε όποιοι ελέγχουν τη wolt. Θα τους χαρίσετε στους λαϊκιστές;

giorgismassavetas@gmail.com

Ακολουθήστε τον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ στο GOOGLE NEWS για άμεση ενημέρωση.
Δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τον Βόλο, την Μαγνησία, την Ελλάδα και τον κόσμο
απο τον
ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ
Σχόλια
Δεν υπάρχουν σχόλια γι'αυτό το άρθρο
Αποστολή σχολίου
3
+
8
=