ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ

Αντίστροφη μέτρηση

αντίστροφη-μέτρηση-498080

Αντίστροφη μέτρηση

Προσωπικές επιστολές θα λάβουν τις επόμενες μέρες όλοι οι ανεμβολίαστοι υγειονομικοί στο Αχιλλοπούλειο από τη διοίκηση του Νοσοκομείου Βόλου. Στην επιστολή θα επισημαίνεται το νομικό πλαίσιο που θα ισχύει πλέον από την 1η Σεπτεμβρίου στο ΕΣΥ αναφορικά με την υποχρεωτικότητα. Η επιστολή ουσιαστικά αποτελεί την τελευταία προσπάθεια που κάνει η διοίκηση πριν υποχρεωθεί να επιβάλει τον νόμο που προβλέπει κυρώσεις. Αν θα πειστούν κάποιοι, θα φανεί. Η αντίστροφη μέτρηση πάντως άρχισε.

Β.Κ.

Σε δύο βάρκες

Σε δύο βάρκες πατούν οι συνδικαλιστικοί εκπρόσωποι των υγειονομικών στο ΕΣΥ. Από τη μία λένε ότι το εμβόλιο είναι ο μοναδικός τρόπος για να προστατεύονται οι πολίτες από τον κορονοϊό και τις μεταλλάξεις και την ίδια στιγμή «κλείνουν το μάτι» στους συναδέλφους τους, που παραμένουν ανεμβολίαστοι, μολονότι υπηρετούν το δημόσιο σύστημα υγείας. Συνδικαλιστικά μπορεί να εκτιμούν ότι είναι επιβεβλημένο, είναι όμως ορθό;

Β.Κ.

Προβληματισμός

Εντονη η ανησυχία στην εκπαιδευτική κοινότητα για το τι μέλλει γενέσθαι με τη νέα εκπαιδευτική χρονιά. Οι μεταλλάξεις του κορονοϊού και η ραγδαία εξάπλωσή τους προκαλούν ανησυχία. Κανείς δεν θέλει να γίνονται τα μαθήματα με τηλεκπαίδευση, όμως η πορεία της υγειονομικής κρίσης προκαλεί προβληματισμό.

Κ.Μ.

«Πόθεν»

Για άλλη μία χρονιά φέτος η δημοσιοποίηση των στοιχείων «πόθεν έσχες» των πολιτικών, από τους αρχηγούς των κοινοβουλευτικών κομμάτων έως τους βουλευτές, τείνει να λάβει διαστάσεις κουτσομπολιού. Κατά κοινή ομολογία κυριαρχεί έντονα η τάση στην πλειονότητα της κοινωνίας ότι όσοι ασχολούνται με την πολιτική απαιτείται εκ των πραγμάτων να είναι μικρομεσαίας, τουλάχιστον, οικονομικής δυνατότητας, με τον πλουτισμό να προκαλεί αντιδράσεις. Το ζητούμενο, ωστόσο, με τη δημοσιοποίηση των περιουσιακών στοιχείων των πολιτικών δεν είναι το «έσχες», στο οποίο επικεντρώνονται οι περισσότεροι στην κριτική τους, αλλά το «πόθεν»…

Β.ΚΑΡ.

Ανάσες

Πρώτη ημέρα διάθεσης των αυτοδιαγνωστικών ελέγχων για τον κορονοιό από τα φαρμακεία η χθεσινή για τον ερχόμενο Αύγουστο και τα στοιχεία, που αρχικά προκύπτουν, είναι ενδιαφέροντα. Βαθιές οι ανάσες στους φαρμακοποιούς, τη δημόσια υγεία και την οικονομία, καθώς, όπως προκύπτει από φαρμακεία στον Βόλο και τη Νέα Ιωνία, λιγοστεύουν, συγκριτικά με τους προηγούμενους μήνες, όσοι σπεύδουν να προμηθευτούν τα τεστ. Σύμφωνα με φαρμακοποιούς, υπάρχει εξήγηση, η οποία δεν είναι άλλη από τους εμβολιασμούς. Οσο λιγότεροι σπεύδουν να προμηθευτούν τα τεστ, τόσο περισσότεροι έχουν ήδη εμβολιαστεί εκτιμούν φαρμακοποιοί, δίνοντας το δικό τους στίγμα για την εμβολιαστική πορεία στην πόλη τουλάχιστον.

Β.ΚΑΡ.

Εξοντώνει κουνάβια στη Μηλίνα…

Εξολοθρευτής αγρίων ζώων κυκλοφορεί στις παρυφές της Μηλίνας. Οι οικιστές της αραιοκατοικημένης γειτονιάς «Μανωλάκη» ακούν τις νύχτες σπαρακτικές προθανάτιες κραυγές των άγριων ζώων και το πρωί αγανακτισμένοι βρίσκουν κατεσπαρμένα νεκρά κουνάβια στους δρόμους και στις αυλές. Κοντά στα σημεία αυτά εντοπίζουν και δηλητηριώδη δολώματα, που προφανώς ο αδίστακτος δράστης, σπέρνει δώθε-κείθε με ευνόητους κινδύνους και για οικόσιτα ζώα. Οι περίοικοι υποψιάζονται άτομο και είναι θέμα ωρών ή λίγων 24ώρων, ώστε με τη βοήθεια της Αστυνομίας να το σβερκώσουν και να του …επιστρέψουν τις φόλες.

Δ.-

Επί ποδός

Στη γενική συνέλευση, που θα συγκαλέσει ο Εξωραϊστικός Σύλλογος Νέων Παγασών το επόμενο χρονικό διάστημα, θα καθοριστεί η στάση των κατοίκων των Αλυκών στο ζήτημα του δυτικού πεσσού, που στέκει απειλητικός στο δεξί ρεύμα του δρόμου Βόλου – Νέας Αγχιάλου, δίπλα ακριβώς από το Αρχαίο Θέατρο Δημητριάδος. Η στάση της τοπικής Αρχαιολογικής Υπηρεσίας παραμένει προκλητικά αδιάφορη, καθώς ο Εξωραϊστικός Σύλλογος απέστειλε επιστολή πριν από τρεις μήνες ζητώντας ενημέρωση για την εξέλιξη των διαδικασιών απομάκρυνσης του δυτικού πεσσού από την άκρη του δρόμου, ωστόσο απάντηση ακόμη δεν έχει λάβει. Πρόκειται για τη γνωστή τακτική της σιωπής, που ακολουθήθηκε και στο ζήτημα της μετακίνησης του ανατολικού πεσσού, για τον οποίο πέρασαν σχεδόν 20 χρόνια μέχρι να τελεσφορήσουν οι προσπάθειες απομάκρυνσής του. Στο μεταξύ, σημειώθηκαν αναρίθμητα τροχαία ατυχήματα και δυστυχήματα, στα οποία έχασαν τις ζωές τους ή έμειναν ανάπηροι αρκετοί άνθρωποι. Ο δυτικός πεσσός είναι ο πιο επικίνδυνος. Τα σημάδια από τις προσκρούσεις οχημάτων πάνω του είναι εμφανή. Παρ’ όλα αυτά οι διαδικασίες για τη μετακίνησή του έχουν «παγώσει» για λόγους που αγνοεί η τοπική κοινωνία. Το μόνο σίγουρο είναι πως οι εκπρόσωποι του Εξωραϊστικού Συλλόγου Νέων Παγασών είναι αποφασισμένοι να αντιδράσουν δυναμικά και να αναγκάσουν την πολιτεία να κινητοποιηθεί προτού θρηνήσουμε κι άλλα θύματα.

Γ.Λ.

Θυσία

Μέχρι τα μεσάνυχτα συνέχιζαν προχθές οι αστυνομικοί του Τμήματος Αλμυρού, οι πυροσβέστες και οι εθελοντές τις έρευνες για τον εντοπισμό της ανήλικης, που εξαφανίστηκε από τη Βρύναινα. Κανένας δεν μπορούσε να πάει σπίτι και να κοιμηθεί, ενώ το κοριτσάκι αγνοούταν. Η αίσια κατάληξη των ερευνών φαίνεται ότι σημειώθηκε χάρη στην επιμονή τους. Οι αρχές έκαναν το καθήκον τους και με το παραπάνω. Τώρα πρέπει να αναληφθούν πρωτοβουλίες και από την οικογένεια.

Κ.Μ.

Εμπιστεύτηκε

Συγκινεί η περιγραφή για τον «Κωστή», που βρέθηκε νεκρός το πρωί του περασμένου Σαββάτου στην Περιστέρα Αλοννήσου και έφερε στο σώμα του βέργα από ψαροντούφεκο. Φίλη της φώκιας, που εκλιπαρεί να δοθούν στοιχεία για τον δράστη, σε ανάρτησή της αναφέρει: «Κοίταξε τον ψαροντουφεκά που του επιτέθηκε με τις δύο ολοστρόγγυλες λιμνούλες αθωότητας αφύλακτες. Είχε στη στιλπνή ακούραστη ράχη σχεδιασμένους παλιούς ναυτικούς χάρτες του σεβαστού προγόνου της Πρωτέα. Τα πτερύγιά της στολισμένα με τα παράσημα της αέναης περιπλάνησης. Δεν τη χωρούσε το απόμερο καταφύγιο, η σπηλιά της. Ετσι που τα έφερε η ζωή, γνώρισε τους ανθρώπους από πολύ κοντά. Αφέθηκε, εμπιστεύτηκε».

Κ.Μ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου