ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ

Παρεμβολές

παρεμβολές-502633

Παρεμβολές

Μεγάλη προσπάθεια έκανε χθες, είναι αλήθεια, ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Βόλου Γιώργος Μουλάς, μέχρι να συντονιστούν όλοι για να αρχίσει η συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, μέσω τηλεδιάσκεψης. Η συνεδρίαση τελικά άρχισε με μισή ώρα καθυστέρηση, ενώ στην πορεία φάνηκε ότι παρ’ ότι έχουν γίνει πολλές συνεδριάσεις με αυτή τη διαδικασία, ορισμένοι επιμένουν να μην έχουν πάρει τον αέρα. Για να είμαστε πάντως δίκαιοι, όταν μία συνεδρίαση γίνεται νωρίς το μεσημέρι και υπάρχουν δημοτικοί σύμβουλοι που δουλεύουν στον ιδιωτικό τομέα, όσο και να θέλουν να συντονιστούν όταν γίνονται «έξωθεν» παρεμβολές είναι δύσκολο.

Β.Κ.

Βάζουν πλάτη

Αποτύπωσε την καθημερινότητα των αστυνομικών το ντοκιμαντέρ που προβλήθηκε προχθές στη Λάρισα για το έργο των Διευθύνσεων Αστυνομίας Μαγνησίας, Λάρισας, Τρικάλων και Καρδίτσας της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλίας. Εκείνο που έκανε ιδιαίτερη εντύπωση είναι πόσο έχουν αλλάξει οι προτεραιότητες των αστυνομικών εν μέσω πανδημίας. Από την έναρξη της υγειονομικής κρίσης και μέχρι σήμερα οι αστυνομικοί βάζουν συνεχώς πλάτη για να μην εκτροχιαστεί η υγειονομική κρίση, με ό,τι συνεπάγεται για τα ωράριά τους.

Κ.Μ.

Ενόχληση

Ο δήμαρχος Βόλου ήταν ιδιαίτερα ενοχλημένος με την ανακοίνωση που εκδόθηκε από τη Λαϊκή Συσπείρωση για το θέμα του μισθώματος που θα καταβάλλει ο ΝΠΣ Βόλος για τη χρήση του γηπέδου στο Πανθεσσαλικό, για αυτό και επέλεξε να απαντήσει ονομαστικά στον Απ. Ριζόπουλο για τα όσα υποστήριξε επί του θέματος στην τηλεδιάσκεψη. Μολονότι για το συγκεκριμένο θέμα έριξαν τα «καρφιά» τους και οι κ.κ. Παπαδούλης και Αποστολάκης, ο Αχ. Μπέος είχε να κάνει μόνο με τη ΛΑΣ. Η τοποθέτησή του μάλιστα ήταν η μοναδική κατά τη διάρκεια του δημοτικού συμβουλίου. Αφού πήρε τον λόγο για να δώσει απαντήσεις στα όσα του καταλογίζει η ΛΑΣ, τη σκυτάλη πήραν μετά δημοτικοί σύμβουλοι της πλειοψηφίας για να «αναμετρηθούν» με τις αντιπολιτεύσεις και τις αιχμές τους.

Β.Κ.

Κατώτατος

Ασφαλώς ουδείς υποστηρίζει ότι με αύξηση της τάξης του 2% στον κατώτατο μισθό εργαζόμενοι θα γίνουν πλουσιότεροι ή θα τονωθεί η αγοραστική τους δύναμη. Ωστόσο, πρόκειται για αύξηση του μισθού στο πλαίσιο των οικονομικών δυνατοτήτων της χώρας, που αναζητεί διέξοδο από την οικονομική κρίση, την οποία προκάλεσε η αντίστοιχη υγειονομική, χωρίς να θέτει σε κίνδυνο επιχειρήσεις και θέσεις εργασίας, όπως, λογικά, υποστηρίζεται από την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Εργασίας. Ωστόσο, το ζητούμενο για την κυβέρνηση και τα συναρμόδια υπουργεία είναι να καταβάλλεται κάθε δυνατή προσπάθεια, έτσι ώστε να εξασφαλίζεται σταδιακά ο απαιτούμενος δημοσιονομικός χώρος και μαζί του οι προοπτικές για περαιτέρω αυξήσεις στον κατώτατο μισθό.

Β.ΚΑΡ.

Κίνητρα

Πέρα από τα χρηματικά μπόνους και τις άδειες, οι διευκολύνσεις σε όσους θέλουν να εμβολιαστούν και ταυτόχρονα να θωρακιστούν οι ίδιοι, οι γύρω τους και σε τελική ανάλυση η δημόσια υγεία και η οικονομία αποτελούν ένα επιπλέον ισχυρό κίνητρο. Ο σχεδιασμός για άμεσο εμβολιασμό τον ερχόμενο Αύγουστο χωρίς ραντεβού, αλλά μόνο με την επίδειξη της αστυνομικής ταυτότητας κινείται προς τη σωστή κατεύθυνση, παρέχοντας διευκολύνσεις σε δύσκολο μήνα, λόγω αδειών εργαζομένων, αλλά και γενικότερα, καθώς στην καρδιά του καλοκαιριού η πλειονότητα του πληθυσμού βρίσκεται εκτός αστικών κέντρων. Με άμεση πρόσβαση στο πλησιέστερο για τον καθένα εμβολιαστικό κέντρο η κατάσταση απλοποιείται, καθώς είναι επιτακτική ανάγκη να χτιστεί το τείχος ανοσίας πριν το φθινόπωρο.

Β.ΚΑΡ.

Αντιδράσεις

Αρνητικά αντέδρασαν οι περισσότεροι Βολιώτες, που βρέθηκαν χθες το πρωί στη ΔΕΥΑΜΒ και ενημερώθηκαν για την εφαρμογή του μέτρου απαγόρευσης εισόδου στο κτίριο (πλην των ταμείων), των πολιτών, που δεν έχουν πιστοποιητικό εμβολιασμού, δεν έχουν νοσήσει από τον κορονοϊό ή δεν διαθέτουν rapid ή μοριακό τεστ. Το μέτρο ενόχλησε τον κόσμο, ειδικά όσους εμμένουν κατά των εμβολίων, είναι ωστόσο απαραίτητο για την εύρυθμη λειτουργία της Δημοτικής Επιχείρησης Υδρευσης και Αποχέτευσης, ειδικά τώρα το καλοκαίρι που τα προβλήματα στο δίκτυο της υδροδότησης είναι συνεχή. Η διοίκηση της ΔΕΥΑΜΒ θα έχει όλο το δίκιο με το μέρος της, ως προς την εφαρμογή του μέτρου απαγόρευσης εισόδου στους ανεμβολίαστους, όταν διασφαλίσει ότι το σύνολο του προσωπικού της εμβολιάστηκε κατά του κορονοϊού, κάτι που δεν φαίνεται στο άμεσο μέλλον. Τουλάχιστον όχι προτού εκδοθεί η φημολογούμενη ΚΥΑ για τον υποχρεωτικό εμβολιασμό των εργαζομένων στις επιχειρήσεις κοινής ωφέλειας.

Γ.Λ.

Εγκληματικότητα

Εχει παραγίνει το κακό με τις κλοπές και τις ληστείες τελευταία. Μετά το lockdown ήταν αναμενόμενο η εγκληματικότητα να αυξηθεί, όμως το τελευταίο διάστημα τα κρούσματα είναι αλλεπάλληλα στον Βόλο και τη Νέα Ιωνία. Οι αστυνομικοί τρέχουν να πιάσουν τους κακοποιούς, όμως όταν τους συλλαμβάνουν δεν είναι σίγουρο ότι θα δικαστούν με τα μέτρα που είναι σε ισχύ στη Δικαιοσύνη εν μέσω πανδημίας.

Κ.Μ.

Κίνδυνος

Ηταν αναμενόμενο να μη διοργανωθεί το παζάρι στον Αλμυρό με βάση την πορεία που πήρε η υγειονομική κρίση. Θα προκαλούνταν ομολογουμένως συνθήκες συνωστισμού με ό,τι συνεπάγεται για τη δημόσια υγεία. Οι μεταλλάξεις του κορονοϊού μεταδίδονται αστραπιαία.

Κ.Μ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου