Τα εναέρια μέσα

Τελευταία ενημέρωση: 2021-05-26, 14:52:45
Τα εναέρια μέσα

 

Πάνω από 50 εναέρια μέσα πυρόσβεσης διαθέτει τη φετινή αντιπυρική περίοδο η χώρα μας. Τα 15 από αυτά είναι τα Canadair του Πυροσβεστικού Σώματος και τα υπόλοιπα είναι αεροσκάφη και ελικόπτερα, που μίσθωσε η Ελλάδα από το εξωτερικό και συγκεκριμένα από χώρες όπως η Ρωσία και η Σουηδία.

Οπως έγινε γνωστό κατά τη διάρκεια της χθεσινής τηλεσυνεδρίασης του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας της Περιφερειακής Ενότητας Μαγνησίας, δύο πυροσβεστικά αεροσκάφη και ένα ελικόπτερο θα σταθμεύουν μέχρι τις αρχές Ιουνίου στο αεροδρόμιο της 111 Πτέρυγας Μάχης Νέας Αγχιάλου, προκειμένου να συνδράμουν στο έργο των επίγειων δυνάμεων πυρόσβεσης, όπου χρειαστεί. Η γεωμορφολογία της Μαγνησίας καθιστά απαραίτητη την παρουσία εναέριων μέσων πυρόσβεσης.

Στο παρελθόν η συνδρομή τους ήταν καθοριστικός παράγοντας στον περιορισμό μεγάλων και επικίνδυνων πυρκαγιών. Ωστόσο, ο πιο σημαντικός παράγοντας είναι η προσοχή όλων, ώστε να αποτραπούν εφιαλτικές καταστάσεις, όπως αυτές που έζησε την προηγούμενη εβδομάδα η Κορινθία. Το ζήτημα των ακαθάριστων ιδιοκτησιών, για παράδειγμα, δεν είναι δυνατό να συνεχίζει να αποτελεί εστία κινδύνων για την πρόκληση πυρκαγιών.

Γ.Λ.

Ακολουθήστε τον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ στο GOOGLE NEWS για άμεση ενημέρωση.
Δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τον Βόλο, την Μαγνησία, την Ελλάδα και τον κόσμο
απο τον
ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ
Σχόλια
Δεν υπάρχουν σχόλια γι'αυτό το άρθρο
Αποστολή σχολίου
5
+
6
=