Είναι υπέρ των εμβολίων

Τελευταία ενημέρωση: 2021-04-28, 15:04:56
Είναι υπέρ των εμβολίων

 

Από τα μέσα του περασμένου Δεκεμβρίου ο Μητροπολίτης Δημητριάδος Ιγνάτιος έχει τοποθετηθεί ξεκάθαρα υπέρ της αναγκαιότητας του εμβολιασμού, προκειμένου να νικηθεί η πανδημία του κορονοϊού.

Τότε είχε υπογραμμίσει ότι τα εμβόλια αποτελούν το σημαντικότερο όπλο της ανθρωπότητας στη μάχη κατά της υγειονομικής κρίσης. Μάλιστα, είχε προαναγγείλει ότι ο ίδιος θα έκανε το εμβόλιο κατά του κορονοϊού, όπερ και εγένετο. Εκείνο το διάστημα, ελάχιστοι ήταν οι αρχιερείς της Ελλαδικής Εκκλησίας, που είχαν το θάρρος να πάρουν θέση υπέρ των εμβολίων.

Ο Μητροπολίτης Δημητριάδος ήταν ένας από εκείνους και οι εξελίξεις των δικαίωσαν απόλυτα. Η συντριπτική πλειονότητα των ασθενών με κορονοϊό, που νοσηλεύεται στα Νοσοκομεία, δεν έχει κάνει το εμβόλιο είτε λόγω επιλογής, είτε γιατί δεν πρόλαβε να εμβολιαστεί, λόγω ηλικιακών κριτηρίων.

Χθες ο Μητροπολίτης Δημητριάδος, που ρωτήθηκε από τη στήλη για την αναγκαιότητα πιστής τήρησης των μέτρων κατά της διασποράς της πανδημίας, ειδικά κατά τη διάρκεια της Μεγάλης Εβδομάδας, επανέλαβε ότι πρέπει να συνεχίσουμε να είμαστε προσεκτικοί και υπογράμμισε ξανά τη σημασία των εμβολίων, αναφέροντας χαρακτηριστικά ότι «όποιος δεν εμβολιάζεται, θέτει σε κίνδυνο και τους γύρω του».

Γ.Λ.

Ακολουθήστε τον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ στο GOOGLE NEWS για άμεση ενημέρωση.
Δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τον Βόλο, την Μαγνησία, την Ελλάδα και τον κόσμο
απο τον
ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ
Σχόλια
Δεν υπάρχουν σχόλια γι'αυτό το άρθρο
Αποστολή σχολίου
3
+
5
=