ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ

Επιβεβλημένα τα πρόστιμα

επιβεβλημένα-τα-πρόστιμα-756761

Τα έντεκα πρόστιμα που επέβαλε προχθές η λιμενική αρχή Βόλου σε ισάριθμους επιβάτες των οχηματαγωγών πλοίων και του υδροπτερύγου που συνδέουν τη χερσαία Μαγνησία με τα νησιά των Σποράδων, πρέπει να εκληφθούν σαν μια απλή προειδοποίηση ενόψει των νέων, ακόμη πιο αυστηρών ελέγχων που ακολουθούν το επόμενο διάστημα.

Ειδικά μετά την αύξηση του ποσοστού για τον ανώτατο επιτρεπόμενο αριθμό επιβατών στα ακτοπλοϊκά δρομολόγια, η αυστηροποίηση των ελέγχων για την εφαρμογή μέτρων, όπως η χρήση μάσκας και η τήρηση των αποστάσεων, καθίσταται κάτι παραπάνω από επιτακτική.

Αρκεί να σκεφτούμε ότι στα τοπικά δρομολόγια των πλοίων, με πληρότητες σε ποσοστό έως και το 80%, ο αριθμός των επιβαινόντων μπορεί να φτάσει και τα 900 άτομα. Όπως γίνεται αντιληπτό, αυτός ο αριθμός στο κατάστρωμα πλοίου δεν απέχει πολύ από τις εικόνες συνωστισμού σε νυκτερινά κέντρα διασκέδασης ή σε beach bars.

Ο μόνος τρόπος για να διασφαλιστεί ότι δεν θα μετατραπούν τα πλοία της γραμμής σε υγειονομικές βόμβες είναι οι συνεχείς και αυστηροί έλεγχοι για τη χρήση μάσκας και την τήρηση των αποστάσεων.

Όσοι δεν συμμορφωθούν, θα πληρώσουν πέραν του εισιτηρίου τους και το διόλου ευκαταφρόνητο πρόστιμο των 150 ευρώ.

Γ. Λ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου