ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ

Στα δικαστήρια Βόλου χθες κλιμάκιο του ΕΟΔΥ

στα-δικαστήρια-βόλου-χθες-κλιμάκιο-το-756778

Πραγματοποίησε δειγματοληπτικό έλεγχο για τη νόσο COVID-19 σε είκοσι άτομα

Στον Βόλο βρέθηκε χθες Δευτέρα κλιμάκιο του ΕΟΔΥ, το οποίο πραγματοποίησε δειγματοληπτικό έλεγχο για τη νόσο COVID-19 στα δικαστήρια Βόλου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, δύο υπάλληλοι του ΕΟΔΥ ξεκίνησαν να παίρνουν δείγματα από τους εργαζόμενους από τις 9 το πρωί έως και τις 11. Συνολικά ελήφθησαν 20 δείγματα, που είναι το ανώτερο επιτρεπόμενο όριο.

Η πρόεδρος του Συλλόγου Δικαστικών Υπαλλήλων Περιφέρειας Πρωτοδικείου Βόλου, Γιάννα Παπαδημητρίου, ενημέρωσε ότι στον έλεγχο υποβλήθηκαν τόσο δικαστικοί υπάλληλοι όσο και δικαστές, πρόεδροι, εισαγγελείς.

Η έλευση του κλιμακίου στα δικαστήρια Βόλου έγινε μετά από αίτημα που υπέβαλε η ίδια μετά τους ελέγχους που πραγματοποιήθηκαν το προηγούμενο διάστημα στο Επιμελητήριο Μαγνησίας, τη ΔΕΥΑΜΒ και τον δήμο Βόλου.

Το αίτημα υποβλήθηκε με δεδομένη την αύξηση των κρουσμάτων του νέου κορονοϊού στην πόλη του Βόλου και τη διαπίστωση πολλών περιπτώσεων φορέων της νόσου που είναι ασυμπτωματικοί.

Αναλυτικά σε ενημερωτική ανάρτηση στο site του Συλλόγου το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Δικαστικών Υπαλλήλων Περιφέρειας Πρωτοδικείου Βόλου αναφέρει σχετικά:

«Σας ενημερώνουμε ότι μετά από αίτημα του συλλόγου μας θα γίνουν δειγματοληπτικοί έλεγχοι και στους εργαζόμενους στο δικαστικό μέγαρο Βόλου

Είναι γνωστό ότι αυτές τις ημέρες έχουν διαπιστωθεί πολλές περιπτώσεις ασυμπτωματικων φορέων του ιού στην πόλη μας.

Μετά δε και τον εντοπισμό των συχνών κρουσμάτων, ο ΕΟΔΥ έχει στελεχώσει στο Βόλο 8 κινητές μονάδες.

Ηδη έχει γίνει δειγματοληπτικος έλεγχος στο Δημαρχείο του Βόλου στην ΔΕΥΑΜΒ και στο Επιμελητήριο

Οι δειγματοληψίες ξεκίνησαν χθες Δευτέρα 3-8-2020. Γίνονται είκοσι δειγματοληψίες την ημέρα σε γραφείο του δικαστικού μεγάρου Βόλου

Δεν είναι βέβαιο ότι θα γίνονται καθημερινά αλλά είναι βέβαιο ότι θα γίνουν έλεγχοι σε όσα μέλη του ΣΔΥ Βόλου το επιθυμούν».

Κανένα κρούσμα

Στο μεταξύ χθες δεν αναφέρθηκε κανένα κρούσμα στον Βόλο από τον ΕΟΔΥ και το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Λάρισας.

Σε μονάδα του Πανεπιστημιακού ωστόσο παραμένουν για νοσηλεία τμήμα δύο νεαροί Βολιώτες και ένας 70χρονος, επίσης από τον Βόλο που νόσησε από τον ιό, μετά από την κόρη του που επίσης ήταν θετική στον COVID-19.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου