ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ

Σε αδιέξοδο οι έμποροι

σε-αδιέξοδο-οι-έμποροι-773260

Η κυβέρνηση, όπως λένε οι επαγγελματίες, αγνόησε πλήρως τις προτάσεις του εμπορικού κόσμου και εξαίρεσε τον κλάδο από την επέκταση του ευεργετικού μέτρου της μείωσης των επαγγελματικών μισθωμάτων μέχρι τα τέλη Αυγούστου. Αυτό σημαίνει πρακτικά ότι καταστηματάρχης στο τμήμα της εμπορικής αγοράς του Βόλου από την Ιωλκού μέχρι τον Αγιο Νικόλαο πρέπει να καταβάλει μέχρι τα τέλη Ιουλίου ενοίκιο ύψους από 1.000 έως 4.000 ευρώ!

Με συρρικνωμένα έσοδα, λόγω της κατάστασης που έχουν διαμορφώσει οι οικονομικές επιπτώσεις της πανδημίας και χωρίς προοπτικές εξόδου από την κρίση, πολύ δύσκολα θα μπορέσουν να είναι συνεπείς οι περισσότεροι έμποροι, που την ίδια στιγμή καλούνται μέχρι τα τέλη του μήνα να αντικαταστήσουν τις ταμειακές τους μηχανές, προκειμένου να συνδεθούν με την ΑΑΔΕ.

Το κόστος αντικατάστασης φτάνει τα 300 ευρώ ανά επιχείρηση. Από τα παραπάνω γίνεται αντιληπτό ότι η επέκταση του μέτρου της καταβολής μειωμένων μισθωμάτων μέχρι τα τέλη Αυγούστου καθίσταται επιτακτική ανάγκη και για τον κλάδο του λιανεμπορίου.

Γ.Λ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου