ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ

«Δώρα» στους Δήμους

δώρα-στους-δήμους-775853

«Δώρα» στους Δήμους

Τον υπουργό Εσωτερικών Τάκη Θεοδωρικάκο προχθές στο Κιλελέρ υποδέχθηκε και καλωσόρισε ο πρόεδρος της ΠΕΔ Θεσσαλίας και δήμαρχος Κιλελέρ Θανάσης Νασιακόπουλος ο οποίος και του χάρισε ένα βιβλίο για το Κιλελέρ και μια σπάνια συλλογή γραμματοσήμων που αναφέρονται στους αγροτικούς αγώνες του χωριού. Από την υποδοχή του υπουργού δεν θα μπορούσε να απουσιάζει ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός, όπως και ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ και δήμαρχος Τρικκαίων Δημήτρης Παπαστεργίου. Ο κ. Θεοδωρικάκος ομολογουμένως είναι από τους υπουργούς που έχουν περάσει από τη συγκεκριμένη θέση και έχει πολύ καλή «χημεία» με τους αυτοδιοικητικούς. Όσον αφορά στα δικά του «δώρα» δεν είναι και λίγα τα 2,5 δισ. ευρώ που είναι διασφαλισμένα για 60 έργα στη Θεσσαλία.

Β.Κ.

Αξιοπρεπής

Η προχθεσινή συγκέντρωση του Νομαρχιακού Τμήματος Μαγνησίας της ΑΔΕΔΥ κατά του νομοσχεδίου για τις διαδηλώσεις στην πλατεία Αγίου Νικολάου ήταν αξιοπρεπής σε σχέση με προηγούμενες διαμαρτυρίες που οι διαδηλωτές ήταν μετρημένοι στα δάχτυλα των δύο χεριών. Μπορεί να μη συμμετείχαν μαζικά τα σωματεία των δημοσίων υπαλλήλων, αλλά έδωσαν το «παρών» σύλλογοι και πολιτικές κινήσεις και έτσι σώθηκαν τα προσχήματα.

Β.Κ.

Αποφάσεις

Το καμπανάκι έγινε πράγματι καμπάνα μετά και τη χαλάρωση που παρατηρείται, με συνέπεια την αύξηση καθημερινά των κρουσμάτων κορονοιού στη χώρα. Ηταν, συνεπώς, επόμενο να ληφθούν αναγκαίες αποφάσεις για επιπλέον μέτρα στα σύνορα, με την επισήμανση, ωστόσο, των ειδικών ότι ο μεγαλύτερος κίνδυνος την τρέχουσα χρονική περίοδο δεν είναι από το εξωτερικό, αλλά από το εσωτερικό της χώρας, λόγω της χαλάρωσης. Τα νέα, επιβεβλημένα μέτρα είναι μόνο η αρχή και αν δεν προκύψει συμμόρφωση στις διατάξεις είναι βέβαιο ότι θα ληφθούν επιπλέον, με δεδομένες τις επιπτώσεις στην οικονομία, εν μέσω τουριστικής περιόδου, έστω και αυτής της τουριστικής περιόδου. Επομένως, άπαντες οφείλουν να είναι περισσότερο προσεκτικοί, διότι τα περιθώρια στενεύουν επικίνδυνα…

Β.ΚΑΡ.

Ελπίδες

Μουδιασμένοι ιδιοκτήτες κάμπινγκ στην ευρύτερη περιοχή του Πηλίου παρακολουθούν, όπως και σύσσωμος ο κλάδος του τουρισμού, τις εξελίξεις με την πανδημία και τις επιπτώσεις της, διατηρώντας ταυτόχρονα τις ελπίδες τους για τόνωση της κίνησης από το δεύτερο δεκαπενθήμερο του τρέχοντος μήνα. Προς το παρόν οι περισσότεροι μιλούν για «κατάρρευση», για άνευ προηγουμένου έναρξη της σεζόν, με το πλήγμα να είναι πρωτόγνωρο και ισχυρό. Αισιόδοξα μηνύματα, είναι η αλήθεια, δεν προκύπτουν, μέχρι στιγμής τουλάχιστον, τόσο από το εσωτερικό, όσο και από το εξωτερικό. Ωστόσο, επιχειρηματίες διατηρούν ακόμη ζωντανές τις ελπίδες τους για δυνατή εκκίνηση από το δεύτερο μισό του τρέχοντος Ιουλίου.

Β.ΚΑΡ.

Ο επίσημος αγιασμός

Μετά την επιτυχή διοργάνωση των φετινών πανελλαδικών εξετάσεων που διεξήχθησαν υπό ιδιαίτερες συνθήκες λόγω των μέτρων κατά του κορονοϊού, στη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας προετοιμάζονται για την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς. Στις 7 Σεπτεμβρίου το κουδούνι θα χτυπήσει σε δύο νέα σχολεία, τα ΕΠΑΛ Αργαλαστής και Σκιάθου, που τελεσφόρησε η πολυετής προσπάθεια των τοπικών δημοτικών αρχών και της διεύθυνσης δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης για την ίδρυση των συγκεκριμένων σχολικών μονάδων. Μάλιστα η διεύθυνση δευτεροβάθμιας σχεδιάζει την τέλεση του επίσημου αγιασμού για τη νέα σχολική χρονιά στο ΕΠΑΛ της Αργαλαστής, που θα προσκληθεί να δώσει το «παρών» η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Παιδείας. Τα τελευταία χρόνια ο επίσημος αγιασμός για την έναρξη της σχολικής χρονιάς τελείται πάντα σε σχολεία της περιφερείας του νομού Μαγνησίας. Αυτό είναι ενδεικτικό της σημασίας που δίνει η διεύθυνση δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και στην σχολική κοινότητα, η οποία βρίσκεται εκτός του αστικού ιστού. Ο σχεδιασμός για την τέλεση του επίσημου αγιασμού για την καινούργια σχολική χρονιά στο νεοϊδρυθέν ΕΠΑΛ Αργαλαστής απλά επιβεβαιώνει αυτή τη φιλοσοφία.

Γ.Λ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου