ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ

«Στοίχημα» το άνοιγμα των Δημοτικών

στοίχημα-το-άνοιγμα-των-δημοτικών-59194

Ενθαρρυντικά ως προς την προσέλευση των μαθητών στα Δημοτικά και τα Νηπιαγωγεία της Μαγνησίας, που ανοίγουν ξανά από μεθαύριο Δευτέρα, είναι τα μηνύματα, τα οποία λαμβάνει ο διευθυντής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης του νομού, Γιώργος Πολύζος.

Μετά από δυόμιση μήνες επαναλειτουργούν τα σχολεία και στην Πρωτοβάθμια, με τους 14.000 περίπου μαθητές να επιστρέφουν στις τάξεις μετά τις 10 Μαρτίου, όταν αποφασίστηκε η αναστολή λειτουργίας των σχολείων, λόγω κορονοϊού. Χθες ολοκληρώθηκαν οι τελευταίες προετοιμασίες ως προς τη διαμόρφωση των τμημάτων, ανάλογα με τα ισχύοντα υγειονομικά πρωτόκολλα, ενώ οι διευθυντές φρόντισαν για την προμήθεια των σχολείων με αντισηπτικά και μάσκες, οι οποίες πρέπει να χρησιμοποιούνται υποχρεωτικά από τους εκπαιδευτικούς σε ειδικές περιπτώσεις.

Πιο αυστηροί κανόνες θα ισχύουν από μεθαύριο Δευτέρα σε ό,τι αφορά στα σχολικά γεύματα, ενώ το μεγάλο στοίχημα της εκπαιδευτικής κοινότητας είναι να καταφέρει να εξασφαλίσει την τήρηση των μέτρων για τις αποστάσεις και την ατομική υγιεινή, από παιδιά έως 12 ετών. Αυτό το στοίχημα μπορεί να κερδηθεί μόνο αν έχει γίνει η απαραίτητη προεργασία στο σπίτι από την οικογένεια.

Ας μην ξεχνάμε ότι η επαναλειτουργία των σχολείων χωρίς την υποχρεωτική παρουσία των μαθητών αποτελεί στην ουσία πρόβα τζενεράλε ενόψει της νέας σχολικής χρονιάς από την 1η Σεπτεμβρίου.

Γ.Λ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου