ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ

Σχολεία χωρίς μαθητές

σχολεία-χωρίς-μαθητές-60341

Γυμναστική με μόλις δύο μαθητές έγινε χθες το πρωί σε κεντρικό διδακτήριο του Βόλου. Το γεγονός είναι ενδεικτικό της κατάστασης που έχει διαμορφωθεί, κυρίως στα Λύκεια του Βόλου, μετά την επαναλειτουργία της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.

Τα στοιχεία αναφορικά με τη προσέλευση των μαθητών εξακολουθούν να απογοητεύουν και να επιβεβαιώνουν την αποτυχία του εγχειρήματος του υπουργείου Παιδείας για επανεκκίνηση της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, υπό τους συγκεκριμένους όρους. Χαρακτηριστικά αναφέρουμε ότι το ποσοστό των μαθητών της τρίτης Λυκείου που βρέθηκε χθες τις τάξεις ήταν κάτω από το 5%, σε ό,τι αφορά στο πολεοδομικό συγκρότημα Βόλου.

Με τα σημερινά δεδομένα, τα σχολεία θα «ξαναζωντανέψουν» την περίοδο των πανελλαδικών εξετάσεων, για την οποία προετοιμάζονται πυρετωδώς στη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας. Οι εξετάσεις θα γίνουν σε τάξεις που θα έχουν προσαρμοστεί, ως προς τη χωροθέτηση των θρανίων, στα υγειονομικά δεδομένα της εποχής, ενώ οι επιτηρητές θα φορούν υποχρεωτικά μάσκες.

Το θετικό είναι πως το υπουργείο αποδέχθηκε την πρόταση για δύο επιπλέον εξεταστικά κέντρα στον Βόλο. Το αρνητικό είναι ότι δεν επιτρέπει τη λειτουργία ανεμιστήρων στις τάξεις. Αντίθετα, προτείνει να χρησιμοποιηθούν κλιματιστικά, τα οποία, ωστόσο, λείπουν από το σύνολο των σχολείων της περιοχής.

Γ.Λ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου