ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ

Υγειονομική θωράκιση της Θεσσαλίας

υγειονομική-θωράκιση-της-θεσσαλίας-62876

Για να αξιοποιηθεί στον μέγιστο δυνατό βαθμό το πακέτο των 18,5 εκατομμυρίων ευρώ, που εξασφάλισε η Περιφέρεια Θεσσαλίας από το ΕΣΠΑ για τη θωράκιση των υγειονομικών δομών της περιοχής με έμψυχο δυναμικό και ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό, απαιτούνται προετοιμασία, ετοιμότητα και αντανακλαστικά από τις διοικήσεις των Νοσοκομείων και την 5η Υγειονομική Περιφέρεια.

Τα χρήματα υπάρχουν, ωστόσο για να γίνουν οι προσλήψεις πρέπει να «τρέξουν» οι αρμόδιες υπηρεσίες της 5ης ΥΠΕ και για να αποκτηθούν ο εξοπλισμός και τα μέσα ατομικής προστασίας πρέπει τα Νοσοκομεία με τις δικές τους υπηρεσίες να αποδείξουν ότι έχει γίνει η απαραίτητη προετοιμασία.

Διαφορετικά θα χαθεί η ευκαιρία να θωρακιστούν οι δημόσιες δομές υγείας της περιφέρειας ενόψει και του φθινοπώρου, που οι ειδικοί προβλέπουν έξαρση της πανδημίας.

Σε τοπικό επίπεδο, το Αχιλλοπούλειο έχει αποδείξει στο παρελθόν ότι διαθέτει την απαιτούμενη ετοιμότητα, έτσι ώστε να αξιοποιήσει κάθε χρησμοδοτικό εργαλείο.

Απομένει να αποδειχθεί αν και στην προκειμένη περίπτωση μπορεί να εντάξει για χρηματοδότηση από το πακέτο των 18,5 εκατομμυρίων ευρώ έργα και δράσεις, που θα αναβαθμίσουν το επίπεδο των παρεχόμενων ιατρικών υπηρεσιών και θα εδραιώσουν το αίσθημα ασφάλειας των πολιτών, ενόψει μάλιστα των δύσκολων, όπως προβλέπονται, επόμενων μηνών.

Γ.Λ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου