ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ

Μαθητές – όμηροι

μαθητές-όμηροι-219037

Μόνο αν η ηγεσία του υπουργείου Παιδείας αλλάξει, όπως έχει προαναγγείλει, τον νόμο για τις τοποθετήσεις εκπαιδευτικών σε δυσπρόσιτες περιοχές και ενεργοποιήσει τη διάταξη περί τριετούς αποκλεισμού από τους πίνακες διορισμών για όσους αρνούνται να αναλάβουν τα καθήκοντά τους και να διδάξουν στα Ελληνόπουλα σε απομακρυσμένα χωριά και νησιά, μπορεί να αλλάξει το σημερινό στρεβλό καθεστώς.

Πρόκειται για καθεστώς, που ταλαιπωρεί τις τοπικές κοινωνίες των ορεινών και νησιωτικών περιοχών, θέτοντας υπό αμφισβήτηση το δικαίωμα των παιδιών από τις συγκεκριμένες περιοχές να λάβουν μέρος στις πανελλαδικές εξετάσεις. Η περίπτωση των λυκειακών τάξεων του Γυμνασίου στο Τρίκερι είναι χαρακτηριστική του μεγέθους του προβλήματος.

Χθες ο διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας ανακοίνωσε ότι τοποθετήθηκαν από το υπουργείο τρεις εκπαιδευτικοί στο συγκεκριμένο σχολείο, ωστόσο δεν απάντησαν ακόμη αν θα αποδεχτούν τον διορισμό τους.

Αν αρνηθούν, όπως έκαναν ήδη συνάδελφοί τους που τοποθέτησε υο υπουργείο πριν από λίγες ημέρες, τότε το αδιέξοδο θα παραταθεί. Αν όμως είχε αλλάξει ο νόμος και κινδύνευαν με αποκλεισμό από τους σχετικούς πίνακες, το πρόβλημα θα είχε ήδη επιλυθεί.

Γ.Λ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου