Υπογεννητικότητα

Τελευταία ενημέρωση: 2020-01-22, 14:42:53
Υπογεννητικότητα

Μειωμένος κατά 50 μαθητές εκτιμάται ότι θα είναι ο αριθμός των νέων εγγραφών στα Γυμνάσια του πολεοδομικού συγκροτήματος Βόλου από τη νέα σχολική χρονιά. Αυτό προκύπτει από τον υφιστάμενο σχεδιασμό της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας, αναφορικά με τη χωροταξική κατανομή των μαθητών, οι οποίοι θα αποφοιτήσουν φέτος από τα Δημοτικά Σχολεία και θα εγγραφούν στα Γυμνάσια από τον ερχόμενο Σεπτέμβριο.

Σε ό,τι αφορά στις εκτιμήσεις για το μεθεπόμενο σχολικό έτος, είναι επίσης δυσοίωνες, καθώς υπολογίζεται ότι θα μειωθεί ο αριθμός των νέων εγγραφών κατά 200 μαθητές(!), όσο, δηλαδή ένα ολόκληρο σχολείο. Να φανταστεί κανείς ότι οι συνέπειες του δημογραφικού προβλήματος στον τόπο μας μόλις έχουν αρχίσει να γίνονται αντιληπτές.

Ηδη στη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης επεξεργάζονται σχέδια, ώστε να γίνει η διαχείριση της κατάστασης με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Λιγότεροι 200 μαθητές σημαίνει σημαντικές ανακατατάξεις στον αριθμό των τμημάτων, που θα προκύψουν καταργήσεις, καθώς επίσης και μείωση του αριθμού των θέσεων εκπαιδευτικών.

Γ.Λ.

Σχόλια
Δεν υπάρχουν σχόλια γι'αυτό το άρθρο
Αποστολή σχολίου
9
+
2
=