ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ

Στοχευμένες δράσεις

στοχευμένες-δράσεις-272944

Μόνο με στοχευμένες δράσεις, που έχουν οργανωθεί σωστά και περιλαμβάνουν κατανοητές εισηγήσεις από καταρτισμένους επιστήμονες, μπορούν να ευαισθητοποιηθούν οι μαθητές για μείζονα ζητήματα, όπως η προστασία της δημόσιας υγείας.

Η χθεσινή ενημερωτική εκδήλωση στο αμφιθέατρο των 3ων Γυμνασίου και Λυκείου Βόλου με θέμα τις βλαπτικές συνέπειες του καπνίσματος, που απευθυνόταν στους μαθητές, εκτιμάται ότι σε μεγάλο βαθμό πέτυχε τον σκοπό της, καθώς το εφηβικό ακροατήριο παρακολούθησε με ενδιαφέρον τις ομιλίες και υπέβαλε ερωτήσεις, στις οποίες δόθηκαν ξεκάθαρες απαντήσεις από τους ειδικούς.

Στη χώρα μας ποσοστό άνω του 40% των καπνιστών εθίζεται στη νικοτίνη από τα μαθητικά χρόνια. Για αυτό, άλλωστε, οι καπνοβιομηχανίες στοχεύουν στις νεαρές ηλικίες, ενώ το παράδειγμα που δίνει η οικογένεια είναι το χειρότερο δυνατό, καθώς οι επτά στους δέκα μαθητές, που δοκίμασαν το κάπνισμα, έχουν γονείς καπνιστές.

Από τα παραπάνω γίνεται αντιληπτή η σημασία ενημερωτικών εκδηλώσεων, όπως η χθεσινή. Ανάλογες πρωτοβουλίες, σε συνδυασμό με τον νέο αντικαπνιστικό νόμο, μπορούν να συμβάλλουν σημαντικά στη μέχρι πριν από λίγα χρόνια άνιση μάχη της κοινωνίας με το κάπνισμα.

Γ.Λ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου