ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ

Στην αντεπίθεση

στην-αντεπίθεση-364586

Στην αντεπίθεση πέρασε η δημοτική σύμβουλος Σόνια Χαρανά σε βάρος της οποίας η παράταξη «Εξυπνη Πόλη» κίνησε διαδικασίες διαγραφής της. Με έγγραφη δήλωσή της η κ. Χαρανά απαντά σε αυστηρό ύφος προσωπικά στην επικεφαλής Νάνσυ Καπούλα την οποία καλεί να κάνει ενδοσκόπηση για τη συντριβή που υπέστη η παράταξη στην κάλπη.

Αναφέρει η κ. Χαρανά:

«Μόνο ως σενάριο επιστημονικής φαντασίας μπορώ να εκλάβω την αιτιολόγηση για την διαγραφή μου από την δημοτική παράταξη «Εξυπνη Πόλη».

Ως επαγγελματίας, και όχι ως επιστημόνισα με ντοκτορά σε μεθοδεύσεις και ίντριγκες που θυμίζουν Βυζάντιο, δηλώνω ότι έχω φτωχή κληρονομιά σε τέτοιες ανήθικες πρακτικές, που είναι ξέχωρες από την προσωπικότητα και την ιδιοσυγκρασία μου.

Ως άνθρωπος της αγοράς, ότι έχω να πω το λέω ανοικτά κοιτώντας στα μάτια τους συνδημότες μου. Από αυτούς ζήτησα άλλωστε και την ψήφο τους τον περασμένο Μάιο, όπου σεβόμενη την επιλογή του κόμματος εκτέθηκα μαζί με τους συνυποψηφίους μου σ’ έναν αγώνα, που από την αρχή φαινόταν χαμένος.

Για τα αίτια της συντριβής της «Εξυπνης Πόλης», τέσσερις μήνες μετά, δεν υπήρξε καμία αξιολόγηση. Μία ενδοσκόπηση ωστόσο από την πλευρά της επικεφαλής δεν θα έβλαπτε. Ισως και να την βοηθούσε έτσι ώστε να μην ψάχνει εναγωνίως όλο αυτό το χρονικό διάστημα εξιλαστήρια θύματα, κατασκευάζοντας ιστορίες με δράκους.

Και επειδή το ποσοστό της συντριβής μας είναι τέτοιο που δεν δικαιολογεί να αναλωνόμαστε άλλο σε ιστορίες για αγρίους, αλλά να σεβαστούμε επιτέλους τους 10.000 περίπου ψηφοφόρους που μας εμπιστεύτηκαν με την ψήφο τους, επιλέγω να σταματήσω εδώ, με την δήλωση αυτή, από την πλευρά μου, αυτό τον κατήφορο.

Ο λαός του Βόλου μίλησε τον Μάιο και δυστυχώς μιλάει ακόμη. Κυρία Καπούλα καληνύχτα σας!».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου