ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ

Στις επάλξεις

στις-επάλξεις-369463

Μπορεί οι κυβερνήσεις να αλλάζουν, ωστόσο οι πολιτικές τους επιλογές στο θέμα των διεκδικήσεων των συνταξιούχων παραμένουν ίδιες. Αυτό το έχουν αντιληφθεί οι εκπρόσωποι των συνταξιουχικών οργανώσεων σε τοπικό, πανθεσσαλικό και πανελλαδικό επίπεδο.

Η χθεσινή συνάντηση στο Εργατικό Κέντρο Βόλου εκπροσώπων συνταξιούχων από ολόκληρη τη Θεσσαλία αποτέλεσε την αρχή ενός κύκλου κινητοποιήσεων με βασική διεκδίκηση την επιστροφή της 13ης και της 14ης σύνταξης, καθώς επίσης και της κατάργησης του ασφαλιστικού νόμου Κατρούγκαλου. Ούτε στο ένα, ούτε στο άλλο θέμα υπάρχουν ενδείξεις ότι η νέα κυβέρνηση σκέφτεται να αλλάξει τα ισχύοντα και να ικανοποιήσει τις συγκεκριμένες διεκδικήσεις των απόμαχων της δουλειάς.

Τα τελευταία τουλάχιστον έξι χρόνια οι συνταξιούχοι αγωνίζονται για τη δικαίωσή τους. Εχουν κάνει μαζικές συγκεντρώσεις, παρά τα προβλήματα υγείας που αντιμετωπίζουν. Εχουν βγει στον δρόμο μέσα στο καταχείμωνο και μέσα στον καύσωνα.

Κάποιοι ξυλοκοπήθηκαν από τα ΜΑΤ, ενώ κάποιοι άλλοι δέχτηκαν δακρυγόνα. Ποτέ όμως δεν σταμάτησαν να παλεύουν για το δίκιο τους και για το δίκιο όσων βγουν στη σύνταξη τα επόμενα χρόνια. Δεν πρόκειται, λοιπόν, να αλλάξουν στάση τώρα, που η χώρα βγήκε από τα μνημόνια και οι δημοσιονομικές συνθήκες είναι εντελώς διαφορετικές από τότε που τους πετσόκοψαν τις συντάξεις.

Γ.Λ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου