ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ

Μπαίνει φρένο

μπαίνει-φρένο-406570

Μπαίνει φρένο

Από σήμερα κανένας εργοδότης δεν θα γράφει στην «Εργάνη» τους λόγους απόλυσης ενός εργαζόμενου. Αυτό αποφάσισε το Υπουργείο Εργασίας, με τον Γ. Βρούτση να επισημαίνει ότι επρόκειτο για ένα «ηλεκτρονικό φακέλωμα» των εργαζομένων, καθώς ο επόμενος εργοδότης τους θα ζητούσε από τους υποψήφιους υπαλλήλους του να του δείξουν τους λόγους απόλυσης από την προηγούμενη εργασία τους.

Ενδεικτικά μάλιστα ο υπουργός Εργασίας στον ΣΚΑΙ ανέφερε ορισμένα παραδείγματα από σχετικές καταχωρίσεις στο σύστημα «Εργάνη»: «Πολύ αργός και οκνηρός, ανεπαρκής στη δουλειά του, πολλές αδικαιολόγητες απουσίες, χαμηλή παραγωγικότητα, ιατρικοί σοβαροί λόγοι». Με τέτοιες καταγραφές, σίγουρα δεν θα έβρισκαν νέα δουλειά. Οπερ σημαίνει καλώς σταματά το «ηλεκτρονικό φακέλωμα», αν τα παραπάνω ισχύουν.

Μουδιασμένοι

Όλοι στον ΣΥΡΙΖΑ υποστηρίζουν πως με την επιστροφή του Αλέξη Τσίπρα από τις διακοπές, το κόμμα θα βρει το βηματισμό του. Μέχρι στιγμής πάντως πολιτεύεται αμήχανα. Μπορεί να θέλει προγραμματική και ταυτόχρονα δυναμική αντιπολίτευση, όμως προς το παρόν είναι απομονωμένος και χωρίς τις αναγκαίες γέφυρες με κοινωνικές και πολιτικές ομάδες που θα του επέτρεπαν να φτιάξει μια εικόνα δυνατού πόλου. Τα υπόλοιπα κόμματα της αντιπολίτευσης δε φαίνονται διατεθειμένα να προσχωρήσουν σε μία τέτοια τακτική.

Το πρώτο εγγόνι

Πως και πως περιμένουν τον πρώην πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου στη Σκιάθο οι φίλοι του. Θέλουν κέρασμα αφού ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ το Σάββατο το απόγευμα έγινε για πρώτη φορά παππούς. Οπως έγραφε και προχθές ο ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ ο ΓΑΠ ανέμενε το πρώτο εγγόνι από τον γιό του Ανδρέα, η σύζυγος του οποίου, έφερε στον κόσμο ένα υγιέστατο κοριτσάκι. Ο Ανδρέας Παπανδρέου είναι γιος του Γιώργου Παπανδρέου από τον πρώτο του γάμο με την Εύα Γεωργίου. Αποφοίτησε από το Αμερικάνικο Κολέγιο και κατόπιν πήγε στη Βοστόνη για να σπουδάσει οικονομικά. Πριν όμως ολοκληρώσει τις σπουδές του στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού άλλαξε σχέδια και πιο συγκεκριμένα μετακόμιζε στην Σουηδία για σπουδές κοινωνιολογίας. Το ζευγάρι ήταν να παντρευτεί πριν από 5 χρόνια, με το cretalive να δημοσιεύει μάλιστα και το προσκλητήριο του γάμου τους που θα γινόταν στις 6 Ιουλίου του 2014. Ωστόσο, έναν χρόνο αργότερα και σύμφωνα με τα «Παραπολιτικά», ο Ανδρέας Παπανδρέου μετακόμισε στην Νορβηγία χωρίς την αρραβωνιαστικιά του, προκειμένου να επεκτείνει τις γνώσεις του στον βελονισμό.

Σε ρυθμούς ΔΕΘ

Αφού περάσει και αυτή η εβδομάδα και επιστρέψουν και οι τελευταίοι αδειούχοι του Αυγούστου όλα τα κομματικά επιτελεία θα μπούνε σε ρυθμούς ΔΕΘ. Ως είθισται το πρώτο δεκαπενθήμερο του Σεπτεμβρίου δικαιωματικά «ανήκει» στη συμπρωτεύουσα. Για πρώτη φορά ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα ανεβεί στη Θεσσαλονίκη ως πρωθυπουργός στη ΔΕΘ με όλους να περιμένουν να ακούσουν τις κυβερνητικές εξαγγελίες. Οσο για τους υπόλοιπους πολιτικούς αρχηγούς, για εκείνους θα είναι η πρώτη φορά που μετά τις πρόσφατες εθνικές εκλογές θα κληθούν να τοποθετηθούν επί όλων των θεμάτων που απασχολούν την πολιτική επικαιρότητα. Σύσκεψη Πανθεσσαλική σύσκεψη προς το τέλος της εβδομάδας προγραμματίζει η Περιφερειακή Επιτροπή Θεσσαλίας του Κινήματος Αλλαγής. Οχι για την αποτίμηση του εκλογικού αποτελέσματος. Αυτό το θέμα κάνει τζίζ… και κανείς δεν έχει τη διάθεση να το θίξει προς το παρόν. Το αντικείμενο της σύσκεψης αφορά στη διοργάνωση της εκδήλωσης στις 3 Σεπτεμβρίου στο Αρχαίο Θέατρο της Λάρισας για τη συμπλήρωση 35 χρόνων από την ίδρυση του ΠΑΣΟΚ. Επειδή η εκδήλωση θα είναι πανελλαδικού χαρακτήρα, όπως αποφάσισε η Χαριλάου Τρικούπη, πρέπει όλα να οργανωθούν σωστά για αυτό και έχει σημάνει γενικός συναγερμός. Η παρουσία της Φώφης Γεννηματά και όλων των στελεχών του κόμματος στη γειτονική πόλη, εκ των πραγμάτων θέτει όλους σε διάταξη… μάχης.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου