ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ

Βολιώτικο «χρώμα»

βολιώτικο-χρώμα-576415

Βολιώτικο «χρώμα»

«Αρωμα Βόλου» στη σύνθεση του νέου φόρουμ πολιτικού προβληματισμού «Χάρτα 19» που συγκροτήθηκε με πρωτοβουλία της κίνησης των «108» μελών και στελεχών που αποχώρησαν πρόσφατα από το ΚΙΝΑΛ και έχει πλαισιωθεί επίσης από πολιτικά πρόσωπα και πολίτες που δραστηριοποιούνται στο γενικότερο χώρο της κεντροαριστεράς, της αριστεράς και της πολιτικής οικολογίας. Στην οργανωτική ομάδα της «Χάρτα19» συμμετέχει ο γνωστός Βολιώτης επιχειρηματίας Αγγελος Αγραφιώτης, μαζί με τους Λάμπρο Ρώσση που συντονίζει τη νέα κίνηση, Γ. Μπιτάκο, Θεοδ. Σκαμάγκο, Ι. Χαρωνίτη, Ευαγγελία Μαρκοπούλου και Ι. Λιβιτσάνο. Πριν από λίγες μέρες η «Χάρτα 19» πραγματοποίησε την πρώτη πολυπληθή συγκέντρωση στο ξενοδοχείο «Αμαλία» στην Αθήνα, στην οποία επίσης συμμετείχαν στελέχη του κόμματος των «Οικολόγων-Πράσινων», αυτοδιοικητικά στελέχη και υποψήφιοι. Συζητήθηκαν οι πολιτικές εξελίξεις σε Ελλάδα και Ευρώπη, επισημάνθηκαν οι αδυναμίες αλλά και οι ευκαιρίες για την κεντροαριστερά στη χώρα και αποφασίστηκε να αναζητηθούν συμμαχίες με δυνάμεις κεντροαριστεράς, της αριστεράς και της οικολογίας.

Εδωσαν το παρών

Αλλο ένα σημαντικό επιμορφωτικό σεμινάριο αυτή τη φορά για την εμπορία ανθρώπων που πραγματοποιήθηκε πριν λίγες μέρες στη Λάρισα παρακολούθησαν δικαστικοί του Βόλου. Το σεμινάριο που πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία παρακολούθησαν οι πρόεδροι Πρωτοδικών Βόλου Αναστασία Ρήγα και Παναγιώτα Ράπτη και ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πλημμελειοδικών Βόλου Θωμάς Καρυοφύλλης.

Αίτημα

Επειδή, πολύς λόγος έγινε για το κοιμητήριο Αγριάς, θα πρέπει να επισημανθεί πως με αίτημά του προς το τμήμα Διαχείρισης Δημοτικής Περιουσίας ο αντιδήμαρχος Κοιμητηρίων Χρήστος Στεφόπουλος έχει κινήσει τη διαδικασία αναζήτησης έκτασης για τη δημιουργία νέου κοιμητηρίου στην Αγριά. Σύμφωνα με τον ίδιο η διαδικασία δεν είναι εύκολη, καθώς πρέπει να πληρείται το σύνολο των προδιαγραφών που θέτει η Νομοθεσία σε διαφορετική περίπτωση δεν θα μπορέσει να αδειοδοτηθεί ο χώρος. Αν δεν βρεθεί λύση πάντως με κάποια έκταση του δήμου, ο αρμόδιος αντιδήμαρχος θα στραφεί στην αναζήτηση ιδιωτικού οικοπέδου μέσα από διαγωνισμό.

Στο πλευρό του Κ. Αγοραστού ο Θαν. Μόρας

Με το συνδυασμό «Συμμαχία υπέρ των πολιτών» του Περιφερειάρχη Θεσσαλίας Κώστα Αγοραστού είναι υποψήφιος ο Θανάσης Μόρας στη Μαγνησία στις αυτοδιοικητικές εκλογές του Μαΐου. Ο 33χρονος Θανάσης Μόρας ζει και δραστηριοποιείται στο Βόλο. Είναι Εκπαιδευτής Υποψηφίων Οδηγών, Κυκλοφοριακής Αγωγής και Σύμβουλος Ασφαλείας Μεταφορών Επικίνδυνων Εμπορευμάτων. Διατηρεί Σχολές Οδηγών- ΠΕΙ & ΣΕΚΑΜ-ΣΕΚΟΟΜΕΕ στη πόλη του Βόλου. Είναι απόφοιτος του ΤΕΙ Σερρών τμήματος Μηχανολογίας και τελειόφοιτος του Μεταπτυχιακού Προγράμματος «Διαχείριση Εργων, Συγκοινωνιακός και Χωρικός Σχεδιασμός» του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου