ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ

Έχει την πείρα

έχει-την-πείρα-578681

Έχει την πείρα

Ο πρώην διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας Γιώργος Δοδοντσάκης αναδείχθηκε πρώτος σε μόρια ανάμεσα στους υποψηφίους από όλη τη Θεσσαλία για τη θέση του περιφερειακού διευθυντή Εκπαίδευσης. Και είναι εκείνος που θα αναλάβει το «τιμόνι» της Περιφερειακής Διεύθυνσης, με την «αλλαγή φρουράς» να αναμένεται πριν τον Μάρτιο. Μάλιστα, η έναρξη της θητείας του θα τον βρει να «κολυμπά» στα βαθιά λόγω των αλλαγών που αναμένονται στο Λύκειο και πριν από αυτές της προετοιμασίας των πανελλαδικών, έχει όμως την απαιτούμενη πείρα.

Ε.Χ.

Δεν το πιστεύουν

Δεν το πιστεύουν και οι ίδιοι… ότι τελικά ξεκινούν προεκλογικό αγώνα. Ο λόγος για τους υποψηφίους που θα συμμετέχουν στο ψηφοδέλτιο του Λαρισαίου γιατρού Νίκου Τσιλιμίγκα και οι οποίοι μέχρι τελευταία στιγμή ήταν «αναποφάσιστοι», βλέποντας ότι «δεν κουνιέται φύλλο». Αναθάρρησαν τις τελευταίες μέρες όταν έλαβαν τις διαβεβαιώσεις πως θα γίνει εκδήλωση για την παρουσίαση του ψηφοδελτίου και έτσι πλέον αναμένουν στις 5 Απριλίου να βρεθούν όλοι μαζί στη Λάρισα, αφού χρειάζεται να έχουν μία όσμωση μεταξύ τους, πριν ριχτούν στη μάχη.

Β.Κ.

Αίτημα

Θα περίμενε κανείς αντιδράσεις για την εγκατάσταση στον στόλο των οχημάτων της ΔΕΥΑΜΒ τηλεματικών συσκευών, που θα είναι εφοδιασμένες με κεραίες GPS για τον συνεχή υπολογισμό της θέσης του οχήματος, θα χρησιμοποιούν την υπηρεσία GPRS για τη συνεχή αποστολή των δεδομένων και θα απεικονίζονται οι καθημερινές μετακινήσεις και εργασίες των οχημάτων σε ψηφιακούς χάρτες. Οι εργαζόμενοι όμως όχι μόνο δεν αντιδρούν, αλλά όπως σημείωσε ο πρόεδρος του συλλόγου και εκπρόσωπός τους στο διοικητικό συμβούλιο της ΔΕΥΑΜΒ, Βάιος Ζεμπέογλου, ήταν και αίτημα των εργαζομένων αυτό. Αλλωστε μέσω του συστήματος θα φαίνεται η δουλειά τους και θα αποδεικνύεται πλέον και με στοιχεία.

Ε.Χ.

Εκτιμήσεις

Παραμονές της εθνικής επετείου της 25ης Μαρτίου ο γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ κ. Π. Σκουρλέτης έσπευσε να προειδοποιήσει σχετικά με πιθανή προβοκάτσια και «μία ψεύτικη εικόνα αντιδράσεων» στις παρελάσεις και τις εκδηλώσεις γενικότερα, που προγραμματίζονται ανήμερα. Εκτιμήσεις τουλάχιστον άστοχες από τον γραμματέα του κυβερνώντος κόμματος, καθώς η κινδυνολογία δεν βοηθά και το κυριότερο αποτρέπει τον κόσμο και κυρίως τα μικρά παιδιά να παρακολουθήσουν τόσο τις παρελάσεις, όσο και τις εκδηλώσεις για την εθνική επέτειο. Σε κάθε περίπτωση, οι τόνοι πρέπει να πέσουν, προκειμένου όλα να πάνε καλά στις εκδηλώσεις, στις οποίες πέρα από τους πολίτες θα δώσουν το «παρών» και κυβερνητικά στελέχη.

Β.ΚΑΡ

Ανενεργά

Προβληματισμό προκαλούν τα στοιχεία, που δείχνουν ότι ένα μεγάλο ποσοστό των μηχανημάτων POS, που προμηθεύτηκαν και εγκατέστησαν επιχειρήσεις, παραμένει ανενεργό, αραχνιάζοντας στα ντουλάπια, όπως χαρακτηριστικά προκύπτει. Η αλήθεια είναι ότι αρκετοί Ελληνες δεν είναι εξοικειωμένοι με τη χρήση του πλαστικού χρήματος, παρά τις φορολογικές ελαφρύνσεις που ισχύουν.

Β.ΚΑΡ.

Υπομνήματα

«Εχουμε βαρεθεί να στέλνουμε υπομνήματα» δήλωσε στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ο πρόεδρος της Ενωσης Ξενοδόχων Μαγνησίας Γιώργος Ζαφείρης, αναφερόμενος στα σοβαρά προβλήματα του κλάδου που αναζητούν ακόμη λύση. Οι επαγγελματίες του κλάδου αναμένουν τη συνδρομή της Πολιτείας προκειμένου να ληφθούν μέτρα ελάφρυνσης για να επιβιώσουν σε ένα αβέβαιο οικονομικό περιβάλλον, που γίνεται πλέον δυσβάσταχτο για όλους. Τα αιτήματα πολλά, αλλά λύσεις δεν έχουν δοθεί ακόμη.

Γ.Υ.

Υποτονική

Συνεχίζεται η υποτονική κίνηση στην αγορά, με τον πρόεδρο του Εμπορικού Συλλόγου Απόστολο Οντόπουλο να μεταφέρει την αγωνία και την ανησυχία που διακατέχει το σύνολο των συναδέλφων του. Ο ίδιος κάνει λόγο για πρωτοφανείς καταστάσεις, που δυστυχώς σκιάζουν την αγορά και την καθημερινότητα των επαγγελματιών, οι οποίοι παλεύουν υπό αντίξοες συνθήκες προκειμένου να καταφέρουν να επιβιώσουν.

Γ.Υ.

Αναγκάστηκαν

Αντιλήφθηκαν ότι ο χρόνος που έδωσαν για τη διαβούλευση για το σχέδιο νόμου του νέου Ποινικού Κώδικα είναι ελάχιστος και τώρα τον παρατείνουν. Μετά τις αντιδράσεις που προέκυψαν σε ορισμένες από τις διατάξεις του νομοσχεδίου, αλλά και τη «βροχή» προτάσεων από τους φορείς, το υπουργείο ανακοίνωσε χθες ότι η προθεσμία για την κατάθεση προτάσεων παρατείνεται έως τις 14 Απριλίου, από 27 Μαρτίου που αρχικώς είχε ορισθεί. Και πάλι όμως η προθεσμία που δίνεται είναι αμφίβολο εάν θα είναι αρκετή.

Κ.Μ.

Ικανοποίηση

Χαμόγελα χθες στην Περιφερειακή Ενότητα Μαγνησίας. Το σπίτι των Ιώνων παίρνει επιτέλους σάρκα και οστά. Η υπογραφή της σύμβασης για την ανέγερση του κτιρίου δεν μπόρεσε να μη σκορπίσει ικανοποίηση. Η πρόεδρος της Πολιτιστικής Εστίας Μικρασιατών Αννα Πετσιάβα – Παπανικολάου τόνισε ότι ένα όραμα χρόνων γίνεται πραγματικότητα μετά από πολλές δυσκολίες και σκοπέλους.

Κ.Μ.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου