Αλήθειες

Τελευταία ενημέρωση: 2019-02-08, 15:07:59
Αλήθειες

Οπου υπάρχει καπνός, υπάρχει και φωτιά. Δεν είναι τυχαίες οι συνεχείς αναφορές του αντιπροέδρου της Κυβέρνησης και υπουργού Οικονομίας κ. Γ. Δραγασάκη σχετικά με την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών.

Σε αυτό το πλαίσιο ο αρμόδιος υπουργός αναφέρθηκε σχετικά σε τέσσερις αλήθειες. Στο γεγονός ότι η Ελλάδα είναι η χώρα με τα περισσότερα «κόκκινα» δάνεια, ότι η κυβέρνηση δεν έχει λύση, πως οι τράπεζες θα χρειαστούν νέα κεφάλαια και ότι ενδεχομένως θα κληθεί να τα βάλει ο Ελληνας φορολογούμενος.

Η πέμπτη, ωστόσο, αλήθεια, στην οποία απέφυγε να αναφερθεί ο αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης, είναι ότι ο μόνος που δεν ευθύνεται είναι ο απλός και νομοταγής Ελληνας φορολογούμενος, ο οποίος για να είναι συνεπής στις υποχρεώσεις του «κόβει τον λαιμό του» στερώντας από τον ίδιο και την οικογένειά του και πλέον κινδυνεύει και πάλι να πληρώσει τα «σπασμένα» χωρίς να φταίει.

Το πρόβλημα υφίσταται και οξύνεται. Ωστόσο, είναι υποχρέωση της Κυβέρνησης να βρει μια βιώσιμη λύση και όχι να φορτώσει και πάλι τα βάρη στα συνήθη «υποζύγια».

Β.ΚΑΡ.

Σχόλια
Δεν υπάρχουν σχόλια γι'αυτό το άρθρο
Αποστολή σχολίου
7
+
9
=