Ακατανόητες υπερβολές

Τελευταία ενημέρωση: 2018-06-09, 14:27:40
Ακατανόητες υπερβολές

Σε αντίθεση με την περσινή άφιξη στον Βόλο της φρεγάτας «Ψαρά» του Πολεμικού μας Ναυτικού, όπου οι εκπρόσωποι των τοπικών ΜΜΕ είχαν ξεναγηθεί στους χώρους της και ο κυβερνήτης είχε απαντήσει στις ερωτήσεις των δημοσιογράφων για τη συμβολή και τον ρόλο του Πολεμικού Ναυτικού στην προσπάθεια διαφύλαξης των κυριαρχικών δικαιωμάτων της χώρας μας στο Αιγαίο, κατά τη χθεσινή επίσκεψη στο λιμάνι της φρεγάτας «Ύδρα» το σκηνικό ήταν εντελώς διαφορετικό.

Οι δηλώσεις απαγορεύτηκαν από το Γενικό Επιτελείο Ναυτικού, επειδή δεν είχε προηγηθεί έγγραφο αίτημα, οι τηλεοπτικές λήψεις και οι φωτογραφήσεις έγιναν μόνο από την προβλήτα του λιμανιού, ενώ άνδρες της ασφάλειας του πλοίου έφτασαν στο σημείο να ζητήσουν ταυτότητα από εικονολήπτη τοπικού καναλιού που έκανε τη δουλειά του, όπως του ζητήθηκε από τον κυβερνήτη της φρεγάτας. Απαθανάτιζε δηλαδή το πλοίο με την κάμερά του από την προβλήτα!

Με ανάλογες πρακτικές αδικείται, ωστόσο, η τεράστια προσπάθεια που καταβάλει το Πολεμικό μας Ναυτικό στο Αιγαίο και όπου αλλού του ζητηθεί.

Η αντιμετώπιση ΜΜΕ με γραφειοκρατική αντίληψη και η επίδειξη υπερβάλλοντος ζήλου, απέναντι σε επαγγελματίες που κάνουν τη δουλειά τους όπως τους υποδεικνύεται, ακυρώνει τη βούληση του αρμόδιου υπουργείου να προβληθεί το έργο των ενόπλων μας δυνάμεων, ιδίως σε μια περίοδο έντασης με τους εξ ανατολών γείτονές μας.

Γ.Λ.

Σχόλια
Συμφωνώ και επαυξάνω
Και αν φέρθηκαν έτσι σε δημοσιογράφους που να δείτε πως φέρθηκαν σήμερα στους πολίτες που τους έκαναν την τιμή να τους επισκεφθούν. Κατ αρχήν μας πληροφόρησαν ότι δέχονται από τις 12 και μετά και μας άφησαν να περιμένουμε μες τον ήλιο όσοι είχαμε την ατυχία αν πάμε νωρίτερα, ενώ δεν υπήρχε πουθενά πληροφόρηση για τις ώρες επίσκεψης του κοινού. Δεύτερον μας έδειξαν μόνο την πλώρη και την πρύμνη, και δεν υπήρχε ξενάγηση. Τρίτον είχαν μία σκάλα ακατάλληλη για άτομα τρίτης ηλικίας και επειδή το κατάλαβαν ότι κάποιος μπορεί να πέσει έβαλαν από κάτω ένα δίχτυ. Τέταρτον δεν είχαν προνοήσει να βάλουν κάποια σκαλάκια ώστε να μην αναγκάζεται ο επισκέπτης να κάνει άλματα επί κοντώ για να περάσει από τον ένα χώρο στον άλλο ή ας πληροφορούσαν το κοινό ότι η επίσκεψη ήταν μόνο για εικοσάρηδες. Αυτά, εν ολίγοις έχασα την ώρα μου.
Ντίνα Κωσταρέλου - 2018-06-09 15:04:26
Αποστολή σχολίου
3
+
5
=