Βράβευση

Τελευταία ενημέρωση: 2016-09-16, 19:39:42
Βράβευση

Την ερχόμενη Πέμπτη σε ειδική εκδήλωση ο Ροταριανός όμιλος Βόλου θα τιμήσει για την προσφορά του τον γνωστό Βολιώτη Βιομήχανο Κώστα Λούλη. Η μεγάλη του δωρεά στην «Κιβωτό του Κόσμου» για την οποία έγραψε πρώτος ο ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ και πήρε πανελλαδική διάσταση δικαιολογεί πέρα ως πέρα  την απόφαση αυτή η οποία όλοι ελπίζουν να βρει μιμητές στους χαλεπούς καιρούς που διανύουμε.

Β.Κ

 

Απροβλημάτιστοι…

Αντί για απεργία, τρίωρη στάση εργασίας έκαναν –αν και όσοι έκαναν- χθες καθηγητές της Μαγνησίας για να διεκδικήσουν τα αυτονόητα που όμως έχουν γίνει ζητούμενα για την σύγχρονη εκπαίδευση.

Και ούτε ένας, έστω μέλος του Δ.Σ. της ΕΛΜΕ Μαγνησίας, δεν παρέστη στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας που έκαναν οι δάσκαλοι του νομού.

«Στη δευτεροβάθμια δεν έχουν προβλήματα;», σχολιάστηκε η απουσία εκπροσώπων της ΕΛΜΕ Μαγνησίας από την πρώτη για τη νέα χρονιά κινητοποίηση.

Ε.Χ.

 

Ρεκόρ

Σε χρόνο ρεκόρ έγιναν σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΔΕΥΑΜΒ, Απ. Γαλάτη οι εργασίες για τον αγωγό by pass για την αποκατάσταση της βλάβης στον κεντρικό αγωγό μεταφοράς λύματος.

«Οι εργασίες έγιναν σε 12 ώρες όταν σε άλλες περιπτώσεις θα χρειαζόμασταν τρεις μέρες για τέτοιου είδους παρέμβαση», είπε ο ίδιος αποδίδοντας τα εύσημα στα συνεργεία της ΔΕΥΑΜΒ χωρίς  να ευχαριστήσει και τους τεχνικούς του συμβούλους, κ.κ. Πατέρα και Παπαδόπουλο για τις πολύτιμες συμβουλές που διαχρονικά του παρέχουν σε μια σειρά έργων. Σειρά τώρα έχει η επιχείρηση φρεάτια για τα πρωτοβρόχια.

Ε.Χ.

 

Γκρίνιες

Ο προβληματισμός και οι γκρίνιες για την τραγική κατάσταση του κτηρίου όπου καλούνται να ασκήσουν και φέτος το λειτούργημα τους οι νομικοί και οι δικαστικοί υπάλληλοι, επισκίασαν τον χθεσινό αγιασμό για την έναρξη του νέου δικαστικού έτους στο Πρωτοδικείο του Βόλου. Άπαντες αναμένουν να υλοποιηθούν οι δεσμεύσεις του υπουργείου Δικαιοσύνης για ανέγερση νέου κτηρίου, με δεδομένο ότι αυτή τη στιγμή ο Βόλος είναι η μοναδική μεγάλη πόλη της χώρας που αντιμετωπίζει τόσο έντονο κτηριολογικό πρόβλημα. Τόσο οι δικηγόροι, όσο και οι δικαστικοί υπάλληλοι που «σήκωσαν» το θέμα μέσα στο καλοκαίρι κρατούν προς το παρόν στάση αναμονής, ωστόσο τα περιθώρια υπομονής τους δεν είναι πλέον ανεξάντλητα. Αν διαψευστούν οι προσδοκίες τους τότε θα καταγγείλουν όσους τους εξαπάτησαν.

Γ.Λ

 

Γιατί;

Ο αιρετός δήμαρχος Βόλου Αχ. Μπέος, μιλώντας χθες στον ASTRA, είπε ότι το Επιμελητήριο απάντησε αρνητικά στην πρόσκληση του Δήμου Βόλου να συμμετέχει με επιχειρηματίες στην αποστολή για Ροστόβ. Αυτό, ωστόσο, δεν μπορεί να περάσει απαρατήρητο από τη στιγμή που πρόκειται για το θεσμό, που εκφράζει εν πολλοίς την τοπική επιχειρηματικότητα. Αλήθεια ποιά σπουδαιότερη «αποστολή», μπορεί να είχαν οι αρμόδιοι και πέταξαν έτσι ελαφρά την καρδία την ευκαιρία;

Β.Κ.

 

Γνωστά τα προβλήματα

Στα 2,7 εκατομμύρια ευρώ έφτασε το ποσό που εν μέσω κρίσης ζημιώθηκε ο Δικηγορικός Σύλλογος Αθηνών. Η οικονομική κατάσταση των Δικηγορικών Συλλόγων φαίνεται ότι τα τελευταία χρόνια πηγαίνει από το κακό στο χειρότερο. Μάλιστα, είναι γνωστή αυτή η κατάσταση αλλά κανένας δεν μιλάει ή τουλάχιστον δεν έλεγε τίποτα τόσο καιρό. Λογοκρίνουν μόνο τις Διοικήσεις…

Κ. Μ.

 

Παρατηρήσεις

 «Εποικοδομητικές» παρατηρήσεις έγιναν για το χειρισμό των οικονομικών του Δικηγορικού Συλλόγου Βόλου στην προχθεσινή Γενική Συνέλευση των δικηγόρων για την απόκλιση πραγματοποιηθέντων εξόδων – εσόδων ύψους 70.000 ευρώ. Ο  πρόεδρος του Συλλόγου Λάζαρος Γαϊτάνης έπρεπε-όπως αφέθηκε να εννοηθεί -να προβλέψει τον οικονομικό αντίκτυπο από  το δημοψήφισμα το 2015 για το ευρώ, τα capital control που ακολούθησαν, να μυριστεί την 6μηνη αποχή του 2016, να είχε προχωρήσει ακόμη και σε  απολύσεις αν χρειαζόταν των υπαλλήλων του Δικηγορικού Συλλόγου…. Δυστυχώς πρόκειται για μερικές από τις επισημάνσεις που έγιναν στο τέλος τουλάχιστον της  Γενικής Συνέλευσης όταν είχε φύγει ο πολύς ο κόσμος.

Κ. Μ.  

Σχόλια
Δεν υπάρχουν σχόλια γι'αυτό το άρθρο
Αποστολή σχολίου
6
+
1
=