Φοροκαταιγίδα

Τελευταία ενημέρωση: 2016-05-16, 16:30:57
Φοροκαταιγίδα

Φοροκαταιγίδα

Ερχεται το καλοκαίρι… Ονειρευόμαστε μπάνια -πού θα πάμε με αύξηση φόρου στην βενζίνη από 1η Ιουνίου;- καφέ δίπλα στο κύμα -με «καπέλο» λόγω της αύξησης του ΦΠΑ- ξαπλωμένοι στην ξαπλώστρα να σερφάρουμε στο ίντερνετ -ποιο ίντερνετ με επιβολή φόρου 5%- και άλλα τέτοια. Και το ξανασκεφτόμαστε και λέμε… σπίτι. Κανένα παγωτό και λίγη τηλεόραση. Και εδώ όμως φόροι… Μαύρο καλοκαίρι. Ζέστη με φοροκαταιγίδα. Με τις υγείες μας…

 

Νέοι αγανακτισμένοι

Οι Αγανακτισμένοι του 2011 επανέρχονται στις πλατείες και στην παραλία του Βόλου, πέντε χρόνια μετά, με νέο όνομα «Αρκετά». Μια μορφή αντίδρασης των πολιτών απέναντι σε όλα όσα βασανίζουν τις ζωές μας. Το πόσο ισχυρή μορφή αντίδρασης θα είναι, μένει να το δούμε στη συνέχεια. Χθες έγινε το πρώτο βήμα, αν και δεν ήταν ενθαρρυντικό. Η συνέχεια θα εξαρτηθεί από τη συμμετοχή…

 

Λίγοι

«Είμαστε λίγοι και καλοί», σχολίασε ο Μαργ. Πατσιαντάς χθες το απόγευμα στην παραλία του Βόλου, όπου συναντήθηκαν λιγοστοί στο πλαίσιο του νέου κινήματος «Αρκετά». Βαρόμετρο για τον κ. Πατσιαντά, αποτελούν οι εικόνες που θα στείλει η Αθήνα, μήπως και… συμπαρασυρθεί και ο Βόλος για τις επόμενες κινητοποιήσεις.

 

Πληρώνονται

Το χρώμα του χρήματος βλέπουν τα σχολεία του Δήμου Βόλου και μαζί οι σχολικοί τροχονόμοι. Στη σημερινή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου θα κατανεμηθεί ποσό ύψους 309.664,80 ευρώ για τα σχολεία, εκ των οποίων ποσό ύψους 46.208,90 ευρώ αφορά στη μισθοδοσία των σχολικών τροχονόμων για τους μήνες από Ιανουάριο έως Ιούνιο. Τα υπόλοιπα χρήματα (150.000 ευρώ για την πρωτοβάθμια και 113.000 ευρώ περίπου για τη Δευτεροβάθμια) θα αποδοθούν στα σχολεία για την κάλυψη των λειτουργικών αναγκών τους.

 

Πόλη πολιτισμού

Αλλο ένα βήμα για την τουριστική προβολή του κάνει ο Δήμος Βόλου μέσω του ΔΟΕΠΑΠ - ΔΗΠΕΘΕ, με το Φεστιβάλ Παραστατικών και Οπτικών τεχνών, που πρόκειται να υλοποιηθεί από 1 έως 16 Ιουλίου. Το φεστιβάλ τίθεται υπό την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού, έχει εξασφαλισμένη πανελλήνια προβολή από τηλεοράσεις και συμμετοχή ιστορικών καλλιτεχνικών φορέων, όπως το Θέατρο Τέχνης και το Θέατρο Καρόλου Κουν. Οι ποικιλόμορφες δράσεις θα εξελιχθούν σε διάφορα σημεία του Βόλου με ελεύθερη είσοδο για το κοινό και εικόνες πολιτισμού θα ταξιδέψουν σε κάθε γωνιά της Ελλάδας κι όχι μόνο. Στόχος είναι το φεστιβάλ να γίνει διεθνές και να καταστεί θεσμός, προβάλλοντας το Βόλο ως πόλη πολιτισμού.

 

Χρειάζεται νηφαλιότητα

Σε υψηλούς τόνους αναμένεται να κινηθεί για άλλη μία φορά η συζήτηση στο δημοτικό συμβούλιο Αλμυρού αύριο, Τρίτη, στις 6 το απόγευμα. Στα θέματα στης ημερήσιας διάταξης περιλαμβάνεται εισήγηση για την ανάκληση της απόφασης της δέσμευσης λογαριασμών της ΔΕΥΑΑΛ και όλων των άδικων χρεώσεων. Για το θέμα υπήρξε ήδη μεγάλη αντιπαράθεση μεταξύ της αντιπολίτευσης και της δημοτικής αρχής. Ωστόσο, τόσο η δημοτική αρχή, όσο και οι παρατάξεις της μειοψηφίας θα πρέπει να δείξουν τη δέουσα υπευθυνότητα και να συζητήσουν ώριμα το θέμα. Οι κατασχέσεις τραπεζικών λογαριασμών στον έβδομο χρόνο της οικονομικής κρίσης είναι τραγική εξέλιξη για τους κατοίκους της περιοχής.

Ακολουθήστε τον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ στο GOOGLE NEWS για άμεση ενημέρωση.
Δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τον Βόλο, την Μαγνησία, την Ελλάδα και τον κόσμο
απο τον
ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ
Σχόλια
Δεν υπάρχουν σχόλια γι'αυτό το άρθρο
Αποστολή σχολίου
1
+
7
=