Και Ημερήσιες Διαταγές σε Κέντρο Υγείας !!!

Τελευταία ενημέρωση: 2015-08-19, 14:15:08
Και Ημερήσιες Διαταγές σε Κέντρο Υγείας !!!

Και Ημερήσιες Διαταγές σε Κέντρο Υγείας !!!

Μόνο η μπάντα έλειπε και ο υπασπιστής με τα χρυσόπλεκτα αμφιμασχάλια και τα επώμια από την Ημερήσια Διαταγή του Διευθυντή του Κέντρου Υγείας Αλμυρού για την αναστολή λειτουργίας των Περιφερειακών Ιατρείων περιοχής Αλμυρού.

Ο Διευθυντής της υγειονομικής μονάδας Παν. Γεωργιάδης, πρώην Δήμαρχος Σούρπης, τελικά εξέδωσε σε ένα διήμερο δύο Ημερήσιες Διαταγές, προκαλώντας αμηχανία στον …υποστράτηγο της 5ης ΥΠΕ αλλά και στους «σκλάβους» γιατρούς που αναγκάζονται να εκτελούν εφημερίες, δίχως να πληρώνονται από την αρχή του έτους !!!

Να περιμένουν και τίποτα γερμανικά νούμερα σε σκοπιές;

Α.Φ.

 

Δεν ενδιαφέρονται

Μετρημένοι είναι οι εργαζόμενοι στο δήμο Βόλου που ανέλαβαν εργασία με το 5μηνο πρόγραμμα και απασχολούνται στην αποκομιδή. Οι περισσότεροι αρνούνται τα βαρέα και ανθυγιεινά και επιλέγουν διοικητικές υπηρεσίες. Οι αυξημένες ανάγκες της Διεύθυνσης καλύπτονται από τις προσλήψεις που έγιναν στο πλαίσιο δίμηνου και οχτάμηνου  προγράμματος απασχόλησης την προηγούμενη  περίοδο.

Κ.Μ.

 

Εκτός ελέγχου

Ασυνήθιστα υψηλοί τόνοι και σκηνές ροκ επικράτησαν στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Αλμυρού τη Δευτέρα χωρίς καν το συμβούλιο να μπει στα θέματα της ημερήσιας διάταξης. Ο πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Πτελεού Κώστας Παπαδογιάννης κατάφερε κυριολεκτικά να δυναμιτίσει το κλίμα της συνεδρίασης.

Κ.Μ. 

 

Οι μπομπονιέρες έγιναν τρόφιμα και τα στεφάνια βοήθεια

Μια ακόμα ιδιαίτερη δωρεά τροφίμων πραγματοποιήθηκε σε Κοινωνικό Παντοπωλείο ενός Δήμου, από δύο νέα παιδιά, τη Ρόζμαρι και το Στέλιο.

Το ζευγάρι αποφάσισε αντί για μπομπονιέρες στο γάμο του να διαθέσει το ποσό των 200 ευρώ για την αγορά τροφίμων και ειδών πρώτης ανάγκης για τους δικαιούχους της δομής.

Ο Δήμαρχος ευχαρίστησε τους νεόνυμφους και σε δηλώσεις του τόνισε: «Είναι εξαιρετικά ελπιδοφόρο το γεγονός ότι παρά τα μύρια όσα προβλήματα αντιμετωπίζει ο κόσμος, η διάθεση για κοινωνική προσφορά ολοένα και μεγαλώνει. Θα ήθελα να ευχαριστήσω τη Ρόζμαρι και το Στέλιο για την προσφορά τους, να τους ευχηθώ να είναι πάντα γεροί και δυνατοί και να μπορούν σ’ ολόκληρη τη ζωή τους να βοηθάνε τον συνάνθρωπο».

Ευτυχώς δεν είναι οι μοναδικοί.

Πληθαίνουν και στο Βόλο, στη Μαγνησία καθημερινά οι εκδηλώσεις κοινωνικής αλληλεγγύης.

Ανώνυμα και διακριτικά πολλοί συμπολίτες βοηθούν αναξιοπαθούντες, αγοράζουν από το υστέρημά τους τρόφιμα για ακόμη φτωχότερους, συγκεντρώνουν ρούχα, παιχνίδια και τα δωρίζουν σε οικογένειες που έχουν πολλές ανάγκες.

Περισσότερες και οι περιπτώσεις συγγενών εκλιπόντων που προτείνουν αντί στεφάνων, όσοι επιθυμούν να ενισχύσουν οικονομικά ιδρύματα της περιοχής, φορείς συμπαράστασης όπως η Φλόγα κ.α.

Μήπως γινόμαστε καλύτεροι στην κρίση; Ποιο δοτικοί; Περισσότερο άνθρωποι;

Α.Φ.

 

Κλειστόν λόγω διακοπών

Συμβαίνουν και το 2015 στο αθάνατο ελληνικό δημόσιο.

Οι αρμόδιες υπηρεσίες του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας που διαχειρίζονται τους λογαριασμούς πληρωμών των εργολάβων για έργα που γίνονται στο Βόλο, κατέβασαν ρολά, σύμφωνα με τον Περιφερειάρχη και …αγνοούνται σε καλοκαιρινές διακοπές.

Τα χρήματα ήρθαν, η Τράπεζα της Ελλάδας τους αναζήτησε για να πληρώσουν τους εργολάβους, να συνεχιστούν τα έργα, δεν βρήκε κανέναν και προχωράει στα υπόλοιπα έργα.

Aloha και από υπαλλήλους που έστειλαν μισά και λανθασμένα στοιχεία στην ΥΠΕ για να πληρωθούν γιατροί τις εφημερίες. Ελειπαν πρώτα οι πιστώσεις και τώρα που ήρθαν δεν μπορούν να κατανεμηθούν σε δικαιούχους, οι οποίοι δεν ταυτοποιούνται. Λάθη στα ονόματα, λάθη στους τραπεζικούς λογαριασμούς και όταν από την ΥΠΕ αναζητήθηκαν οι αποστολείς για να διορθωθούν τα λάθη και να πληρωθούν οι γιατροί, παραπέμφθηκαν ή στα νησιά του Αιγαίου ή στο τέλος Αυγούστου όταν επιστρέψουν οι …κουρασμένοι από τις διακοπές.

Α.Φ.

 

Μεγάλη μπουκιά

Οπως λέει μία παροιμία, μεγάλη μπουκιά φάε μεγάλη κουβέντα μη λες. Κυρώθηκε η σύμβαση παραχώρησης και 14 περιφερειακά αεροδρόμια, εθνική περιουσία, παραχωρούνται σε Γερμανική Κοινοπραξία με υπογραφή Υπουργών Αριστερής Κυβέρνησης παρακαλώ. Ο τουρισμός εν πολλοίς θα είναι πλέον έρμαιο, όπως λένε πολλοί, της τιμολογιακής πολιτικής των εισιτηρίων της εταιρείας που αγόρασε τα 14 αεροδρόμια φιλέτα. Αυτή είναι η αλήθεια.

Β.Κ.

 

Απορίες

Δεν μας έφταναν όλα τα άλλα μας προέκυψε και ο Κορεάτης σύμβουλος με αποδοχές 120.000 ευρώ. Μιλάμε τώρα για γερή κονόμα, όχι παίξε γέλασε, και για ποιο ακριβώς αντικείμενο δεν έχω καταλάβει. Ισως να πάρουμε απαντήσεις όλοι εμείς οι κοινοί θνητοί μετά την επερώτηση που κατέθεσε ο βουλευτής Χ. Θεοχάρης για να μας λυθεί και η απορία γιατί από το Μαξίμου στο θέμα όλοι τηρούν το «μούγκα στη στρούγκα».

Β.Κ.

 

Απαράδεκτος τρόπος

Θίχτηκε ο διευθυντής του Κ.Υ. Αλμυρού και έκρινε ότι μπορεί να προσβάλλει την επίσχεση εργασίας των απλήρωτων γιατρών, κλείνοντας τα περιφερειακά ιατρεία. Ούτε τσιφλίκι του να ήταν. Απαράδεκτος ο τρόπος με τον οποίο επιχειρήθηκε -έστω και εάν τελικά ανακλήθηκε η απόφαση- να υπονομευθεί το δικαίωμα των γιατρών να διεκδικήσουν τα χρήματα που τους οφείλονται. Στο κάτω - κάτω εργαζόμενοι είναι.

Β.Κ.

 

Διακοπές

Ολιγοήμερες διακοπές πραγματοποιεί στη γενέτειρά του Γλώσσα, ο πρόεδρος του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας και πρώην δήμαρχος Σκοπέλου, Γιώργος Μιχελής. Ο κ. Μιχελής έχει την ευκαιρία να συναντηθεί με φίλους αγαπημένους, να απολαύσει το τσιπουράκι του σε παραθαλάσσιες παραδοσιακές ταβέρνες, κάνοντας ένα ευχάριστο διάλειμμα. Αμέσως μετά θα επιστρέψει στην Αθήνα, όπου τον περιμένει αρκετή δουλειά.

Γ.Υ.

 

Φουλ σεζόν

Σε ρυθμούς φουλ σεζόν κινούνται τα νησιά, τα οποία στον απόηχο της εορτής του Δεκαπενταύγουστου, φιλοξενούν μεγάλο αριθμό επισκεπτών. Ευχή και προσδοκία των επαγγελματιών είναι να επιτευχθεί στην πράξη η πολυπόθητη παράταση της καλοκαιρινής σεζόν.

Γ.Υ. 

Σχόλια
Δεν υπάρχουν σχόλια γι'αυτό το άρθρο
Αποστολή σχολίου
6
+
8
=