Ενωτικό κάλεσμα

Τελευταία ενημέρωση: 2015-04-21, 11:24:36
Ενωτικό κάλεσμα

Ενωτικό κάλεσμα

«Δεν πρέπει, σε καμιά περίπτωση, και στο όνομα της διαφορετικότητας της πολιτικής μας αντίληψης, να ξαναπέσουμε στην παγίδα του αγωνιστικού κατακερματισμού. Δεν πρέπει να υποστείλουμε τη σημαία του ενωτικού αγώνα και αυτό δεν μπορεί να γίνει αν δεν ξεπεράσουμε, επιτέλους, τις διαχωριστικές μας γραμμές». Αυτό επισήμανε στη χθεσινή ολομέλεια ο πρόεδρος του Ε.Κ.Β. Θανάσης Παπαδημόπουλος ενόψει της Εργατικής Πρωτομαγιάς σε μία προσπάθεια να πραγματοποιηθεί ενωτική συγκέντρωση στο Βόλο.

Β.Κ.

 

Ικανοποιημένος    

Ιδιαίτερα ικανοποιημένος από τα αποτελέσματα των επαφών στο τουριστικό Workshop Σμύρνης, δήλωσε ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Μαγνησίας, Αριστοτέλης Μπασδάνης. Ηδη, εξήγησε, τα πρώτα αποτελέσματα αρχίζουν να γίνονται ορατά. Το Σεπτέμβριο προγραμματίζεται η διοργάνωση ενός farmtrip για Τούρκους τουριστικούς πράκτορες στη Μαγνησία.

Κ.Μ.

 

Κριτήρια φτώχειας

Ιδιαίτερα χαμηλά είναι τα εισοδηματικά κριτήρια που προβλέπονται για ένταξη στο Πρόγραμμα Αντιμετώπισης Ανθρωπιστικής Κρίσης του Ν. 4320/2015. Στα ΚΕΠ του Νομού απευθύνονται εκατοντάδες κόσμου, όμως, εκείνοι που πληρούν τους όρους και τις προϋποθέσεις και γι’ αυτό θα επιδοτηθούν τελικά για το ενοίκιο και τη σίτιση και θα επανασυνδεθούν με ρεύμα, είναι αρκετά λιγότεροι.

Κ.Μ.

 

Το μέλλον είναι …εκτός    

Η εγχώρια αγορά θεωρείται τελειωμένη για πολλούς κλάδους της οικονομίας και όλο και περισσότερες επιχειρήσεις στρέφονται στο εξωτερικό, αναζητώντας πελάτες ακόμη και σε υπερατλαντικές αγορές.

Το ρίσκο της εξαγωγικής δραστηριότητας, δεν υποεκτιμάται αλλά θεωρείται ευκολότερα διαχειρίσιμο από τις δυσκολίες επιβίωσης των επιχειρήσεων εντός συνόρων.

Ποιοτικά προϊόντα του αγροτοδιατροφικού κυρίως τομέα, από το Πήλιο, τις Β. Σποράδες, το Βελεστίνο και την επαρχία Αλμυρού, ταξιδεύουν σε όλη την υφήλιο, δημιουργώντας ελπίδες κι έναν διαφορετικό ορίζοντα για πολλές μικρομεσαίες επιχειρήσεις, οι οποίες θα ασφυκτιούσαν αν στόχευαν αποκλειστικά στην ελληνική αγορά.

Η επιχειρηματικότητα, εξ ανάγκης, βρίσκει δρόμους ανάπτυξης στο εξωτερικό μετά και την κατάρρευση του μοντέλου του κρατικοδίαιτου επιχειρηματία.

Δύσκολη αλλά αναγκαία προσαρμογή σε διεθνή πρότυπα.

Α.Φ.

 

Αξιολόγηση όπως…

Ο Υπ. Υγείας Π. Κουρουμπλής κάλεσε για άλλη μια φορά, εγγράφως, την περασμένη Πέμπτη, 16 Απριλίου, τους διοικητές και τους αναπληρωτές διοικητές των νοσοκομείων του ΕΣΥ όλης της χώρας να υποβάλλουν «σε εύλογο χρόνο» και πάντως μέχρι την 30ή Απριλίου 2015, τις παραιτήσεις τους.

Σύμφωνα με όλα τα διαθέσιμα έως σήμερα στοιχεία, ελάχιστοι είναι εκείνοι οι οποίοι προτίθενται να υποβάλλουν τις παραιτήσεις τους στη νέα πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας.

Οι τοποθετήσεις τους, δεν ήταν φυσικά αξιοκρατικές αλλά εξυπηρετούσαν κομματικές σκοπιμότητες και μάλιστα έγιναν αναλογικά επί τρικομματικής κυβέρνησης ΝΔ-ΠΑΣΟΚ –ΔΗΜΑΡ.

Τα κομματικά βιογραφικά, μπορεί να επικαλύπτουν μοναδικές δεξιότητες αξιόλογων στελεχών στη Διοίκηση της Υγείας αλλά συμφωνήθηκαν από όλους σε μια γνωστή διαδικασία.

Αντε και να παραιτηθούν όλοι οι διορισθέντες, θα υπάρξει αντικειμενική αξιολόγηση των υποψηφίων;

Α.Φ.

 

Αντιφασιστική συγκέντρωση      

Σήμερα Τρίτη, στις 6.30 μ.μ., με αφορμή την έναρξη της δίκης της Χρυσής Αυγής, η Αντιφασιστική Κίνηση Μαγνησίας καλεί τους Βολιώτες (και όχι μόνον) σε αντιφασιστική συγκέντρωση στην πλατεία του Αγίου Νικολάου. Πρόκειται για μια από τις πιο σοβαρές πολιτικές μάχες της περιόδου, από την οποία ο Βόλος δεν δικαιούται, ούτε μπορεί να λείψει. Πέραν της τιμωρίας όσων μελών της Χρυσής Αυγής αποδειχτεί ότι ενέχονται σε εγκληματικές πράξεις και της πολιτικής καταδίκης του φασισμού, ναζισμού, ρατσισμού, οι πολίτες του Βόλου διαδηλώνουν για να ζητήσουν να επεκταθεί η έρευνα ώστε να αποκαλυφθούν και να λογοδοτήσουν εκείνοι που στήριξαν τη Χρυσή Αυγή μέσα από τις μνημονιακές κυβερνήσεις και τον κρατικό μηχανισμό για να επέλθει κάθαρση.

…Ο Βόλος ανάμεσα στο σεβασμό και την περιφρόνηση για τη ζωή και την ανθρώπινη αξιοπρέπεια επιλέγει το πρώτο.

(Αυτή η επιλογή για να προστατέψει τον εαυτό της πρέπει να γίνει αγωνιστική. Σήμερα παρατάμε τους καναπέδες).

Φ.Τ.

 

Οι πνιγμένοι

Στο πλέον πολύνεκρο ναυάγιο της προσφυγικής ιστορίας στα ανοιχτά της Λαμπεντούζα μία μόλις ημέρα μετά ήρθε να προστεθεί η νέα τραγωδία με πνιγμένους πρόσφυγες στη Ρόδο.

…Υπάρχει μια στενή συγγένεια της πολιτικής που προκαλεί ασφυξία στη χώρα και το λαό μας και της πολιτικής που πνίγει τους πρόσφυγες στη Μεσόγειο. Και οι δύο εκπορεύονται από τα ίδια πολιτικά και οικονομικά κέντρα κι εκπροσωπούν τα ίδια συμφέροντα.

Φ.Τ.

 

Τα κουρέλια «τραγουδάνε» ακόμα

Ανδρέας Λοβέρδος (ο γνωστός Λοβέρδος): Ο Βαρουφάκης είναι κλόουν.

…Αυτός και οι συν αυτώ δεν είναι που μας πήρανε στο λαιμό τους; Αυτός δεν γκρέμισε το ασφαλιστικό και το σύστημα υγείας επί μνημονιακών κυβερνήσεων; Αυτός δεν είναι που όταν έχασε το έδαφος κάτω από τα πόδια του κι έψαχνε απελπισμένα από κάπου να πιαστεί έκανε αβάντα στους ναζί, φτάνοντας στο σημείο να χαρακτηρίσει το νεοναζιστικό μόρφωμα τής Χ.Α. ως «το πρώτο κίνημα μετά τη Μεταπολίτευση που γεννιέται αυθεντικά» και δηλώνοντας σχετικά με τη δράση της ότι «η Χρυσή Αυγή κάνει ακτιβισμό»;

Φ.Τ.

 

Μαύρες οι μέρες τους

Θέμα νομιμότητας του διαγωνισμού για τις τηλεοπτικές συχνότητες θέτει επίσημα η κυβέρνηση.

…Τρέμει το μιντιακό, το οικονομικό και το πολιτικό κατεστημένο. Αν χάσουν οι καναλάρχες την DIGEA, που σύμφωνα με την κυβέρνηση κατέχουν παράτυπα και παράνομα, καταρρέουν μαζί με τα μνημονιακά κανάλια, εφημερίδες και ραδιόφωνα και τα ήδη παραπαίοντα κόμματα τής ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ και του Ποταμιού, που στηρίζονται μονάχα στην γκρίζα και τη μαύρη προπαγάνδα. Οικτρές οι μέρες που έρχονται για τη διαπλοκή και τους διαπλεκόμενους.

Φ.Τ.

 

Αγνοια

«Βλέπω εισηγήσεις για την αδειοδότηση μαγαζιών, δεν είδα όμως καμία εισήγηση για την αδειοδότηση λειτουργίας σούπερ μάρκετ μεγάλης αλυσίδας που άνοιξε τη Μεγάλη Εβδομάδα στην Αγριά και γονάτισε την τοπική οικονομία».

Τάδε έφη ο δημοτικός σύμβουλος της Επιλογής Ευθύνης Νίκος Στόικος, στη χθεσινή συνεδρίαση της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής του Δήμου Βόλου.

Το υποκατάστημα της αλυσίδας που στεγάζεται σε κτίριο, άνοιξε ιδιώτης στις 24 Απριλίου σύμφωνα με τον  κ. Στόικο, για το ζήτημα όμως που έθεσε οι υπηρεσίες δήλωσαν άγνοια.

Ε.Χ.

 

Τροποποιήσεις

Δεν λήφθηκε απόφαση για την τροποποίηση των δρομολογίων του ΚΤΕΛ και συγκεκριμένα των γραμμών 3 και 15 στην περιοχή του Αναύρου.

Κι αυτό γιατί ζητήθηκαν κάποια επιπλέον έγγραφα, από Νοσοκομείο, ΕΚΑΒ και τοπικό συμβούλιο, καθώς στην περιοχή έχουν εκδηλωθεί αντιδράσεις των κατοίκων της οδού Αθανασάκη που δεν θέλουν να περνούν τα λεωφορεία μπροστά από τις πόρτες των σπιτιών τους.

Ε.Χ.

Σχόλια
Δεν υπάρχουν σχόλια γι'αυτό το άρθρο
Αποστολή σχολίου
8
+
1
=