Ανθρώπινες στιγμές

Τελευταία ενημέρωση: 2014-12-28, 12:05:56
Ανθρώπινες στιγμές

Ανθρώπινες στιγμές

Το πρωινό των Χριστουγέννων στον Ξενώνα Αστέγων του Βόλου, επέλεξε να περάσει -ανήμερα της ονομαστικής του εορτής- ο δημοτικός σύμβουλος Βόλου, Χρήστος Στεφόπουλος.

Στον ξενώνα φιλοξενούνται περίπου 22 άστεγοι μεταξύ των οποίων και οικογένειες, με τους οποίους ο κ. Στεφόπουλος, πέρασε τη γιορτή του, αντάλλαξε ευχές, ήπιε το καφεδάκι του και συνομίλησαν σε ζεστή ατμόσφαιρα.

Απλές, ανθρώπινες στιγμές με πολλαπλά μηνύματα.

Ε.Χ.

 

Εφυγε ο δικός μας... Φυντανίδης

Εδώ και μερικές μέρες βρίσκεται στη «γειτονιά των Αγγέλων» ο δικός μας «Φυντανίδης» και σερ της δημοσιογραφίας, ο Αγγελος Ασβεστάς. Ιδιαίτερα αγαπητός στο χώρο μας και όχι μόνο, διακρινόταν για την ετοιμότητα του χαρακτήρα του, την ευγένεια, το ήθος του και την αγάπη του στους συναδέλφους και συνανθρώπους του.

Τον γνώρισα μικρό κορίτσι, όταν πρωτοπήγα για δουλειά στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ, και ο αείμνηστος Θανάσης Πώποτας με παρουσίασε στον Αγγελο.

-Αφού θέλεις να ασχοληθείς με τη δημοσιογραφία θα πας αύριο στη Νομαρχία με το Γιώργο Ζαχαρίου να σου δείξει τα κατατόπια. Και έτσι ξεκίνησα. Μου έμαθε πολλά πράγματα. Αγαπούσε τους νέους και τους βοηθούσε.

Ηταν αυτός που άπειρες φορές, με την ιδιότητα του συνδικαλιστή, συγκρούστηκε με το Θανάση Πώποτα για τα συμφέροντα των εργαζομένων και με άλλους εργοδότες στη Μαγνησία και το θεσσαλικό χώρο.

Πάντα δίπλα στον κάθε συνάδελφο να προσφέρει βοήθεια.

Χάρις στον Αγγελο Ασβεστά κατακτήθηκαν πολλά στο χώρο των εργαζομένων στα ΜΜΕ.

Ας είναι ελαφρύ το χώμα που σε σκεπάζει Αγγελε.

Η συνάδελφός σου

Κατερίνα Τσιάρα

 

Δυναμική

«H Σκόπελος είναι ένα ακατέργαστο διαμάντι, που θέλει την αγάπη μας, τη φροντίδα μας και τη συμπαράστασή μας. Δεν με ενδιαφέρει να κάνω πολιτική καριέρα, αλλά θα προσπαθήσω να ανταπεξέλθω με όλες μου τις δυνάμεις στις προσδοκίες του κόσμου» επεσήμανε μεταξύ άλλων η Μάχη Κλωνάρη-Κούβαρη αντιδήμαρχος Σκοπέλου, μιλώντας στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ. Η αντιδήμαρχος Σκοπέλου, δραστήρια επιχειρηματίας, αλλά πάνω απ’ όλα σύζυγος και μητέρα, αποδεικνύει στην πράξη ότι «όλα μπορούν να συνδυαστούν» όταν υπάρχει καλή θέληση.

Γ.Υ.

 

Δεν μαζεύονται

Ο Σπύρος Λυκούδης πριν από ένα μήνα περίπου μιλώντας στον 9,84 έλεγε: «Πρόκειται περί αστείας ιστορίας, γιατί αν ήθελα να πάω στο Ποτάμι θα πήγαινα από την αρχή». Προχθές ανακοινώθηκε μετά βαΐων και κλάδων, η συμπόρευση Ποταμιού και Λυκούδη. Ασε που το Ποτάμι, έλεγε ότι δεν πρόκειται να συνεργαστεί με το υπάρχον πολιτικό προσωπικό. Για αυτό μεγάλη μπουκιά φάε, μεγάλη κουβέντα μη λες... Αντε τώρα να τα μαζέψουν Λυκούδης και Θεοδωράκης.

Β.Κ.

 

Για το ψηφοδέλτιο

Συνεχείς είναι οι συσκέψεις των κορυφαίων στελεχών στον έκτο όροφο της Κουμουνδούρου, καθώς κανείς στο κόμμα δεν περιμένει την 29η Δεκεμβρίου, αλλά ετοιμάζονται για τις εκλογές που «βλέπουν» να έρχονται. Σύμφωνα με πληροφορίες, η οργανώσεις έχουν ήδη έτοιμες τις προτάσεις τους για τις νομαρχιακές, όσον αφορά στα ψηφοδέλτια ενώ μέχρι σήμερα θα πρέπει στη Ν.Ε. να κατατεθούν οι αυτοπροτάσεις και όλες μαζί προτάσεις και αυτοπροτάσεις μέχρι την Τρίτη, θα πρέπει να έχουν σταλεί προς τα κεντρικά του ΣΥΡΙΖΑ. Η Κεντρική Επιτροπή θα συνεδριάσει, εκτός απροόπτου, στις 3-4 Ιανουαρίου προκειμένου να δώσει τις τελικές εγκρίσεις. Εκεί θα αποφασιστούν και οι συσχετισμοί που θα υπάρχουν στη συγκρότηση των ψηφοδελτίων, καθώς αυτό είναι ένα πολύ σημαντικό θέμα για τις ισορροπίες που θα τηρηθούν στον ΣΥΡΙΖΑ.

Β.Κ.

 

Το μήνυμα

O πρώην Γραμματέας του ΠΑΣΟΚ στο Βόλο Γιώργος Φώτης, έκανε τη δική του παρέμβαση... με αφορμή το ενδεχόμενο ο ΓΑΠ να ιδρύσει νέο κόμμα. Απέστειλε το παρακάτω μήνυμα υπογραμμίζοντας: «Σύντροφε πρόεδρε Γιώργο Α. Παπανδρέου. Ημουν γραμματέας της Ν.Ε. ΠΑΣΟΚ Μαγνησίας το 2007, όταν δώσαμε, πάρα πολλοί, τη μάχη για την επανεκλογή σου στην ηγεσία του Κινήματος. Οι δύο βουλευτές του νομού μας τότε στήριζαν φανερά τον Β. Βενιζέλο, ο δε τότε νομάρχης είχε μετατρέψει την Νομαρχία! (απαράδεκτο) σε πολιτικό γραφείο του Β. Βενιζέλου και ο φανατισμός του ξεπερνούσε κάθε όριο. Πήρες τότε στο νομό μας 52,5%, ο Β.Β. 40% και ο Κ. Σκανδαλίδης 7,5%. Σε στήριξα και σε στήριζα πάντα. Συμφωνώ ότι αδικήθηκες και δεν στηρίχθηκες όσο έπρεπε. Ανέλαβες ένα τεράστιο βάρος το 2010 και οι άλλοι έτρεχαν στα Ζάππεια και στις πλατείες. Τώρα που η ιστορία αρχίζει σιγά - σιγά να σε δικαιώνει, σύντροφε πρόεδρε, κατά τη γνώμη μου, κάνεις ΛΑΘΟΣ. Το ΠΑΣΟΚ στην χειρότερη στιγμή της ιστορίας του πρέπει να παραμείνει ενωμένο για να διαβεί την έρημο που έχει μπροστά του. Κανείς δεν δικαιούται να το διασπάσει, όπως έλεγε και ο Ιδρυτής του ο Ανδρέας Γ. Παπανδρέου».

Β.Κ.

 

Να απολογηθούν

Αστεγος βρέθηκε χτες νεκρός από υπαλλήλους καθαριότητας στο Βόλο.

...Ο πρωθυπουργός, η κυβερνητική βουλευτής Μαγνησίας και ο δήμαρχος Βόλου ας απολογηθούν, έκαστος κατά το μέτρο της ευθύνης του.

Φ.Τ.

 

Απειλές και εκβιασμοί

Απειλές Σόιμπλε: Οι εκλογές επιτρέπονται, η αλλαγή πολιτικής όχι.

...Κατά περίεργο τρόπο για ορισμένους (φυσιολογικό για μας) τα αποτελέσματα που επιτυγχάνονται από την επιβολή της γερμανικής πολιτικής στην Ελλάδα είναι εντελώς αντίθετα από αυτά που η γερμανική και η ελληνική κυβέρνηση διακηρύσσουν ότι επιδιώκουν και, σε κάθε περίπτωση, αυστηρά υπέρ των γερμανικών συμφερόντων.

Φ.Τ.

 

Τρέχουν για ψηφαλάκια

Το πολιτικό προσωπικό της χώρας κινείται σε έντονους προεκλογικούς ρυθμούς.

...Έχουν προεξοφλήσει ότι αύριο δε βγαίνει λευκός καπνός από το Προεδρικό Μέγαρο και τρέχουν για ψηφαλάκια.

Φ.Τ.

 

Ουκ αεί άρχεις, Αντώνη

Και νέο διάγγελμα ο Σαμαράς σε μια ύστατη προσπάθεια να παραμείνει γαντζωμένος στην εξουσία.

...Τον άρχοντα, Αντώνη, τριών δει μέμνησθαι: Πρώτον ότι ανθρώπων άρχει. Δεύτερον ότι κατά νόμους άρχει. Τρίτον ότι ουκ αεί άρχει.

Φ.Τ.

 

Μία και μία

Δεν ξέρω αν το αναλογιστήκατε: Μόλις δυο μέρες, σήμερα και αύριο, έχουν απομείνει σε μια από τις χειρότερες ελληνικές κυβερνήσεις από γενέσεως νέου ελληνικού κράτους.

Φ.Τ.

Σχόλια
Δεν υπάρχουν σχόλια γι'αυτό το άρθρο
Αποστολή σχολίου
8
+
4
=