Χρόνος ρεκόρ

Τελευταία ενημέρωση: 2014-12-19, 12:37:26
Χρόνος ρεκόρ

Χρόνος ρεκόρ

Από τον Αύγουστο του 2013 που ανέλαβε η νέα διοίκηση του Γ.Ν. Βόλου και ο κ. Καραμπάτσας, διαπίστωσαν την απουσία διαγωνισμών σε εξέλιξη για μεγάλα έργα στο νοσοκομείο (αξονικός τομογράφος, καθαριότητα, φύλαξη, συντήρηση εγκαταστάσεων κλπ.). Οι διαγωνισμοί σε όλους τους παραπάνω τομείς, είναι αλήθεια ότι έγιναν σύννομα και σύντομα σε χρόνους - ρεκόρ για τα δεδομένα του δημόσιου τομέα, μέσα από ομόφωνες αποφάσεις των συλλογικών οργάνων διοίκησης, αφού στο μεταξύ το νοσοκομείο και η ποιότητα των διαγωνισμών του, δικαιώθηκε σε όλες τις προσφυγές και τα ένδικα μέσα που άσκησαν για τα έργα αυτά οι ενδιαφερόμενες εταιρείες. Χωρίς δηλαδή να λύσει … μύτη. Τα καλά πρέπει να λέγονται και να γράφονται.

Β.Κ

 

Πρέπει να βρεθεί λύση, αλλά

Το τράβηξε το σχοινί απ’ ότι φαίνεται το υπουργείο Υγείας. Πως αλλιώς να εξηγηθεί ότι έχει καταφέρει να βγάλει εκτός ορίων ακόμη και τους γιατρούς της περιφέρειας με αποτέλεσμα να απειλούν σήμερα με καταγγελίες των συμβάσεών τους με τον ΕΟΠΥΥ; Αν δεν βρεθεί λύση, οι γιατροί φαίνονται διατεθειμένοι να αποχωρήσουν από τον ΕΟΠΥΥ και από την αρχή του 2015 να μην υπάρχει κανένας συμβεβλημένος…

Κ.Μ.

 

Σε δουλειά να βρισκόμαστε

Τελειώνει η μία υποβολή Ε9, αρχίζει άλλη. Πραγματικά τον Ιανουάριο το υπουργείο θα καλέσει τους φορολογούμενους να υποβάλουν εκ νέου Ε9 αυτή τη φορά για τα ακίνητα που αποκτήθηκαν το 2014. Στο νέο ΕΝΦΙΑ φαίνεται ότι θα δηλωθούν επιπλέον μετοχές, κεφάλαια, κινητά πράγματα με αξία. Το περιουσιολόγιο θα παρακολουθεί σαν Big Brοther κάθε κίνηση του φορολογουμένου, σχολίαζαν χθες λογιστές.

Κ.Μ.

 

Απρόβλεπτο το μέλλον

«Δεν μπορεί να προβλέψει κανείς το μέλλον, διότι για τον κάθε άνθρωπο και την κάθε χώρα και για την κάθε εποχή, είναι τελείως διαφορετικό» ανέφερε ο γνωστός συγγραφέας Δημήτρης Στεφανάκης, ερωτηθείς από τον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ σχετικά με τις μελλοντικές εξελίξεις στο πολιτικό τοπίο. Η ευχή που διατύπωσε, ωστόσο, ο ίδιος, είναι «να μην δούμε να επαληθεύονται παράξενα σενάρια», τονίζοντας ότι «καλύτερα θα είναι να πάμε σε μια ομαλή εξέλιξη των πραγμάτων. Λάθη γίνονται, θα τα διορθώνουμε και θα προχωράμε».

Γ.Υ.

 

(Ν)τροπολογίες        

Τροπολογίες με το τσουβάλι καταθέτουν τις τελευταίες ώρες οι βουλευτές βλέποντας ότι από τις 29 Δεκεμβρίου ενδεχομένως να πάψουν πλέον να είναι βουλευτές. Τις τελευταίες ημέρες, έχουν κατατεθεί στη Βουλή, περισσότερες από 80 βουλευτικές και υπουργικές τροπολογίες, στα νομοσχέδια που ψηφίζονται αυτές τις ημέρες στη Βουλή, ενώ έχει προγραμματιστεί η ψήφιση τριών νομοσχεδίων έως και τη Δευτέρα. Αυτοί είναι κύριοι οι εθνοπατέρες μας.

Β.Κ.

 

Δεν παίζονται με τίποτα

Μετά τα 160 «ναι» που έλαβε η κυβέρνηση στη πρώτη ψηφοφορία για την εκλογή Προέδρου οι περισσότεροι βουλευτές της Ν.Δ. και του ΠΑΣΟΚ θεωρούν πολύ δύσκολη την εξασφάλιση του μαγικού αριθμού των 180 στις 29 Δεκεμβρίου για αυτό και ήδη έχουν ξεκινήσει τις απαραίτητες κινήσεις για την προεκλογική τους εκστρατεία. Οπως γράφει και η «Καθημερινή» βουλευτές της κυβερνητικής πλειοψηφίας έχουν δώσει εντολή στους συνεργάτες τους να ετοιμάσουν άμεσα τα πολιτικά γραφεία προκειμένου να ξεκινήσει η εκστρατεία ενημέρωσης - επαφής με τους ψηφοφόρους, αλλά και να «κλείσουν» αίθουσες σε κεντρικά ξενοδοχεία της Αθήνας, αλλά και των υπολοίπων πόλεων για τις πρώτες τους προεκλογικές εκδηλώσεις. Και το Μαξίμου προσπαθεί να συγκρατήσει την κατάσταση. Πώς να τα κάνεις καλά όμως τα….θηρία;

Β.Κ.

 

 

 

Υπέρ εφοπλιστών

Τα μεγάλα καράβια το μεσαίωνα τα έλεγαν κάτεργα. Κάθε κατεργάρης καθόταν στο πάγκο του και τράβαγε κουπί χωρίς να τολμάει να βγάλει ανάσα. Κάθε τόσο περνούσε ο ύπαρχος και προληπτικά τού έριχνε μερικές βουρδουλιές. Πείνα και δίψα, φόβος και τρόμος.

…Ανάλογο καθεστώς για τους εργαζόμενους ναυτικούς δρομολογεί ο υπουργός Ναυτιλίας Βαρβιτσιώτης μέσω της κατάργησης των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας στα ποντοπόρα πλοία και της σύναψης ιδιωτικών συμβάσεων.

(Οι εφοπλιστές έχουν την κυβέρνηση που τους αξίζει. Ο αγώνας τους τώρα δικαιώνεται)

Φ.Τ.

 

Πόλεμος στον πόλεμο

Προσλήψεις 52.553 ανέργων σε Δημόσιο και ΟΤΑ για πεντάμηνη εργασία και με αμοιβές από 427 έως 490 ευρώ το μήνα.

…Στον πόλεμο που κηρύχθηκε κατά του λαού μας πρέπει να κηρυχθεί πόλεμος κι αυτός ο πόλεμος πρέπει να διεξαχθεί μέχρις εσχάτων και με στρατηγούς που δεν έχουν αυτομολήσει στην πλευρά του εχθρού.

Φ.Τ.

 

Διεργασίες αποστασίας

Οργιώδεις διεργασίες πολιτικών και οικονομικών παραγόντων προς την κατεύθυνση μιας νέας αποστασίας.

…Αρκεί να θυμηθούμε ότι η αποστασία τού 1965 άνοιξε το δρόμο για τη χούντα, για να καταλάβουμε οι αποστασίες τι σημαίνουν.

Φ.Τ.

 

Ρίξε μια ζαριά καλή…

Προτελευταία ζαριά του Βενιζέλου με την ιδέα για κυβέρνηση εθνικού σκοπού, που δημιούργησε τριγμούς στο εναπομείναν ΠΑΣΟΚ κι αναστάτωση στη Νέα Δημοκρατία, δεδομένου ότι στην πράξη οδηγούσε σε παραίτηση Σαμαρά, και με την οποία ο Βαγγέλης έλπιζε να διασωθεί αυτός προσωπικά από τον πολιτικό Αρμαγεδδώνα που περιμένει το κόμμα του και τη Νέα Δημοκρατία. Μετά τις σοσιαλδημοκρατικές και δεξιές αντιδράσεις ήλθε η αναδίπλωση με νέα πρόταση για συναινετική εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας και… εθνική ομάδα διαπραγμάτευσης!

…Στο ΠΑΣΟΚ και τη ΝΔ τα έχουν χάσει εντελώς. Μωραίνει Κύριος ον βούλεται απωλέσαι.

Φ.Τ.

 

Κιμπάρηδες

Bloomberg: Κουρέψτε το ελληνικό χρέος, δώστε τέλος στο ελληνικό δράμα.

…Τροχιοδεικτικό των αγορών που υποδεικνύει μια υπό προϋποθέσεις βιώσιμη λύση, παρά την επιμονή τών Σαμαρά - Βενιζέλου να… πληρώσουμε στους τοκογλύφους όλο μας το χρέος μαζί με τους τόκους και τα πανωτόκια.

Φ.Τ.

 

Βαρύς ο μουσακάς

Εκατσε βαρύς ο… μουσακάς σε ορισμένους που έκαναν αιτήσεις για τα οκτάμηνα στην Υπηρεσία Καθαριότητας του Δήμου Βόλου και κλήθηκαν να δουλέψουν ως συνοδοί απορριμματοφόρων.

Μάλλον θα ευελπιστούσαν φαίνεται σε κάποια άδεια θέση… γραφείου.

Ε.Χ.

 

«Οχι»

Ομόφωνο ήταν το όχι της επιτροπής ποιότητας ζωής στο αίτημα εγκατάστασης κεραίας κινητής τηλεφωνίας στις Γλαφυρές.

Μόνο που το «όχι» είναι γνωμοδοτικό. Αλλοι θα έχουν τον τελικό λόγο.

Και δεν θέλουμε να γίνουμε μάντεις κακών, αλλά μάλλον η κεραία θα είναι η τρίτη που θα ξεφυτρώσει στην περιοχή.

Ε.Χ.

 

«Θύμα» της Digea

«Θύμα» της Digea και της ψηφιακής εποχής, έχει πέσει και το ΚΑΠΗ της Νέας Δημητριάδας. Από την ημέρα που ήρθε το ψηφιακό σήμα στο Βόλο οι θαμώνες του έχουν μένει χωρίς τηλεόραση και το παράπονό τους είναι ότι ενώ έχουν αγοράσει αποκωδικοποιητή, μέχρι σήμερα κανένας τεχνικός, όπως αναφέρουν, δεν έχει φιλοτιμηθεί να κάνει την εγκατάσταση! Από μια πλευρά βέβαια η «αποχή» από την τηλεόραση ίσως τους έκανε καλό γιατί δεν έμαθαν τα μαντάτα για τις περικοπές των συντάξεων...

Αθ.Τ.

 

Σχόλια
Δεν υπάρχουν σχόλια γι'αυτό το άρθρο
Αποστολή σχολίου
4
+
4
=