Κοινωνικό πρόσωπο

Τελευταία ενημέρωση: 2014-12-16, 12:20:13
Κοινωνικό πρόσωπο

Κοινωνικό πρόσωπο

Το κοινωνικό της πρόσωπο έχει δείξει το τελευταίο διάστημα η ΕΒΟΛ, βοηθώντας άτομα αλλά και ιδρύματα της πόλης που έχουν πραγματική ανάγκη. Πραγματικά, τέτοιες πρωτοβουλίες έχει ανάγκη η κοινωνία μας και το γεγονός ότι η ΕΒΟΛ δεν ξεχνάει το τόπο της είναι προς τιμήν της.

Αθ.Τ.

 

Ο ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ

Προσκληθήκαμε στο χθεσινό τηλεοπτικό πάνελ της τηλεόρασης ASTRA. Η απόφασή μας να μην εκπροσωπηθεί η εφημερίδα μας πιστεύουμε ακράδαντα ότι δικαιώθηκε με τρόπο απόλυτο.

Ο εκδότης, Γεώργιος Πώποτας 

 

Ποιός το περίμενε;   

Σύνηθες θεωρείται πλέον το φαινόμενο μαθητές του Δημοτικού να μην έχουν ούτε ένα ευρώ για να πάρουν τυρόπιτα. Ορισμένοι από τους μαθητές της Πρωτοβάθμιας δεν έχουν καν κολατσιό. Στον 6ο χρόνο της οικονομικής κρίσης η εν λόγω κατάσταση είναι παγιωμένη. Ο Ελληνας δεν έχει λεφτά ούτε για να δώσει χαρτζιλίκι… Εκεί φτάσαμε.

Κ.Μ.

 

Εγκληματική η έλλειψη ενημέρωσης

Σημαντικό ρόλο παίζει η ενημέρωση για τον εμβολιασμό σε παιδιά ώστε να μην προσβάλλονται από λοιμώδη νοσήματα. Η έρευνα που παρουσιάστηκε χθες, σε Συνέδριο, στο Πνευματικό Κέντρο Βελεστίνου, ήταν αποκαλυπτική. Τα εννέα από τα 32 κρούσματα λοιμωδών νοσημάτων, αφορούσαν σε Ηπατίτιδα Α’ και Κοκίτη. Τα παιδιά ήταν από οικογένειες που ανήκουν σε ειδικές πληθυσμιακές ομάδες, οι οποίες δεν ήταν επαρκώς ενημερωμένες για τον εμβολιασμό.

Κ.Μ. 

 

Στην Καλαμπάκα

Η ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ Εύα Καϊλή θα βρίσκεται τις επόμενες μέρες στη Θεσσαλία και συγκεκριμένα στην Καλαμπάκα Τρικάλων και θα μιλήσει σε πανθεσσαλική συγκέντρωση του ΠΑΣΟΚ. Η πολιτική συγκέντρωση έχει ενεργοποιήσει τα αντανακλαστικά και των τεσσάρων θεσσαλικών νομαρχιακών οργανώσεων προκειμένου να γίνει κινητοποίηση, πολλώ δε μάλλον τώρα που χτυπούν «καμπανάκια» για ενδεχόμενες πρόωρες εκλογές.

Β.Κ.

 

Οχι

Το ΦΕΚ με τις υπουργικές αποφάσεις με τις οποίες ενεργοποιείται το μέτρο της αντιστάθμισης μέρους του κόστους που υφίστανται μεγάλες βιομηχανικές μονάδες από την αύξηση των τιμολογίων ηλεκτρικής ενέργειας λόγω της επιβάρυνσης από τα δικαιώματα εκπομπής διοξειδίου του άνθρακα, δεν έχει καμία σχέση με τη διακοψιμότητα, όπως εξηγούσαν χθες στελέχη της Χαλυβουργίας στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ, άρα άνθρακες ο θησαυρός... Και εμείς που νομίζαμε ότι βρέθηκε λύση και το ΥΠΕΚΑ έστω και αργά τηρεί τη δέσμευσή του, αλλά που…

Β.Κ.

 

Θα ζεσταθούν άραγε;

Οι ασφαλισμένοι πάνε για μία εξέταση στο ΙΚΑ και φεύγουν περισσότερο άρρωστοι αφού υποχρεώνονται να κάνουν ιατρικές εξετάσεις τουρτουρίζοντας… λόγω έλλειψης πετρελαίου. Και ενώ ανέβηκε στο διαύγεια ανακοίνωση για την προμήθεια καυσίμων, 20.000 ευρώ το κονδύλι, τελικά αυτή δεν ισχύει και βγήκε νέα ανακοίνωση για 9.000 ευρώ προμήθεια. Δεν πολυαντιλαμβάνομαι αυτές τις αλλαγές και γιατί γίνονται, παραμένει ωστόσο το ερώτημα, το κτίριο θα θερμανθεί ή όχι; Οι ασφαλισμένοι ρωτούν… γιατί υπάρχει φόβος να γίνουν παγωτό.

Β.Κ.

 

Ζήτω η δημοκρατία

Κύριε Δήμαρχε Βόλου Αχιλλέα Μπέο. Το να μην επιτρέπεις (δια του κ. Μουλά) να λάβουν το λόγο και να απαντήσουν επί των κατηγοριών που προηγουμένως διατύπωσες εναντίον τους οι επικεφαλής των μειοψηφιών χρωματίζει πλέον ανεξίτηλα με τις πιο μελανές αποχρώσεις και τη δική σου δημαρχιακή θητεία και τη θητεία του προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου και των δημοτικών σου συμβούλων που επικροτούν ή ανέχονται μια τέτοια συμπεριφορά.

Φ.Τ.

 

Τα παιδιά κινδυνεύουν

Καμία(!!!) από τις 97 παιδικές χαρές που έχει ο Δήμος Βόλου δεν είναι πιστοποιημένη!

…Κλείστε τις όλες κι ανοίξτε τις σταδιακά και μόνον εκείνες που θα πάρουν πιστοποίηση. Τώρα αμέσως. Πριν συμβεί κάτι άσχημο σε παιδιά ή μεγάλους. Και πριν σύρουν κι εσάς στη φυλακή, βεβαίως βεβαίως. 

Φ.Τ.

 

Η δυναστεία αντεπιτίθεται

New York Times: Τρία πράγματα θα συμβούν στην Ελλάδα, αν δεν εκλεγεί Πρόεδρος Δημοκρατίας και το ένα απ’ αυτά είναι η Νέα Δημοκρατία να αποκτήσει νέο αρχηγό, τον Κυριάκο Μητσοτάκη!!!

…Θεέ μου! Μετά τις πολιτικές δυναστείες τών Παπανδρέου και Καραμανλή τώρα σειρά να μας σώσει παίρνει η τρίτη πολιτική δυναστεία της χώρας, η οικογένεια Μητσοτάκη και τα μεγάλα αμερικανικά και ευρωπαϊκά συμφέροντα που την προωθούν στην ηγεσία της χώρας!

Φ.Τ.

 

Οι ανόητοι

Financial Times: Η εκ των ναυαρχίδων της Νέας Τάξης μας εξηγεί διεξοδικά ποιο είναι το πραγματικά ανόητο σημείο στο πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ.

…Συγκινητική πραγματικά η προσπάθεια ξένων κέντρων εξουσίας να μας πείσουν πόσο κακός είναι ο ΣΥΡΙΖΑ και πόσο καλή η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ, οι κυβερνήσεις των οποίων παρεμπιπτόντως αποτελούν τους διαχειριστές των συμφερόντων τους στη χώρα μας.

Φ.Τ.

 

Επεμβάσεων συνέχεια 

Τι επιβεβαίωσε κυνικότατα ο Μοσκοβισί λίγο πριν πάρει το αεροπλάνο για την Αθήνα; Μα τι άλλο, τη βούληση τής ΕΕ να εκλεγεί Πρόεδρος Δημοκρατίας από την παρούσα Βουλή και να μη γίνουν εκλογές, καταρρακώνοντας απροκάλυπτα κάθε έννοια λαϊκής κυριαρχίας ενός, υποτίθεται, ανεξάρτητου κράτους!

…Το μόνο που μπορεί να σταθεί εμπόδιο στην υλοποίηση των σχεδίων τους είναι η δύναμη που μπορεί να αντιπαρατάξει ο ίδιος ο λαός.

Φ.Τ.

 

Ειρωνική διάθεση

Με ειρωνικές αιχμές ξεκίνησε η συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου. Ο δημοτικός σύμβουλος της πλειοψηφίας, Αποστόλης Γαλάτης, ζήτησε να τηρηθεί ενός λεπτού σιγή στη μνήμη του «Λουκάνικου» του σκύλου των διαδηλώσεων κατά του μνημονίου στην Αθήνα.

Κάτι ανάλογο έγινε στην πρόσφατη σύσκεψη των «Δρόμων Συνεργασίας» για την αντιμετώπιση του προβλήματος των αδέσποτων.

«Είστε φαιδροί», απάντησε ο επικεφαλής της παράταξης, Μαργαρίτης Πατσιαντάς.

Η αυλαία πάντως της συνεδρίασης, έδειξε τη… συνέχεια.

Ε.Χ.

 

Καμία συγνώμη

Ζήτημα αποκατάστασης του ονόματός του έθεσε ο δημοτικός σύμβουλος, Χρήστος Στεφόπουλος στη χθεσινή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, ζητώντας από τον επικεφαλής των «Δρόμων Συνεργασίας», Μαργαρίτη Πατσιαντά να του ζητήσει συγνώμη.

O κ. Πατσιαντάς δεν ζήτησε συγνώμη. Προέτρεψε το σύμβουλο να ρυθμίσει το χρέος του στα δημοτικά ταμεία, αφήνοντας αιχμές ότι σε τυχόν νέα ένσταση ο κ. Στεφόπουλος θα εκπέσει του αξιώματός του.

Ο θιγόμενος υποστήριξε ότι ο κ. Πατσιαντάς ψεύδεται για το ύψος του χρέους, ο επικεφαλής των «Δρόμων Συνεργασίας», ανέφερε ότι ο κ. Στεφόπουλος ψεύδεται όταν λέει ότι δεν γνώριζε την οφειλή και έγινε… μύλος.

Ε.Χ.

 

Πολιτικές αιχμές

Με αφορμή το θέμα του κ. Στεφόπουλου, ο Δήμαρχος, Αχιλλέας Μπέος υπογράμμισε ότι δεν είναι κακό να χρωστάει κάποιος. «Ανθρώπινο είναι. Οι τεμπέληδες δεν χρωστάνε», είπε και διεμήνυσε ότι και να εκπέσει ο κ. Στεφόπουλος από το αξίωμά του, ο επόμενος θα προέρχεται και πάλι από την ομάδα της δημοτικής πλειοψηφίας.

«Εάν όμως κάνει το λάθος ο ΣΥΡΙΖΑ και σας βάλει υποψήφιο στο νομό θα καταγράψει το πιο αρνητικό ποσοστό σε όλη την Ελλάδα», άφησε τα καρφάκια του ο κ. Μπέος για τον κ. Πατσιαντά, ο δεύτερος όμως αρνήθηκε να… σηκώσει αυτό το «γάντι».

Ε.Χ.

Σχόλια
Δεν υπάρχουν σχόλια γι'αυτό το άρθρο
Αποστολή σχολίου
3
+
1
=