Με όπλο το έργο του

Τελευταία ενημέρωση: 2014-04-28, 11:08:22
Με όπλο το έργο του

Με όπλο το έργο του

Ζωντανό στη μνήμη των κατοίκων του Βόλου, παραμένει το έργο του Βαγγέλη Καπούλα από τη θέση του αντιδημάρχου καθαριότητας και πρασίνου στο Δήμο.

Το καθαρό πρόσωπο της πόλης αλλά και οι παρεμβάσεις στα πάρκα του Δήμου, κατά τη διάρκεια της θητείας του, είναι έργο που έχει αναγνωριστεί από τους πολίτες.

Η αναγνώριση του έργου του αλλά και η αγάπη των εργαζομένων στις δημοτικές υπηρεσίες, είναι και τα όπλα στην εκλογική φαρέτρα του Βαγγέλη Καπούλα, που θα δώσει τη μάχη της κάλπης με το συνδυασμό «Επιλογή Ευθύνης - Πάμε Μπροστά».

Ν.Τ.

 

Ψηφοδέλτιο «καθρέφτης»

Στο Πανεπιστήμιο θα γίνει αύριο Δευτέρα -και για λόγους συμβολισμού- η παρουσίαση των προσώπων που στελεχώνουν το ψηφοδέλτιο της δημοτικής παράταξης «Επιλογή Ευθύνης - Πάμε Μπροστά», με επικεφαλής τον Πάνο Σκοτινιώτη. Το ψηφοδέλτιο της παράταξης αποτελεί πραγματικό «καθρέφτη» της κοινωνίας, αφού συσπειρώνει ανθρώπους απ’ όλες τις κοινωνικές και πολιτικές δυνάμεις, ενώ το χαρακτηρίζει η ριζική ανανέωση αλλά και η εμπειρία. Πρόκειται για ανθρώπους ικανούς με γόνιμες ιδέες, παραγωγικό μυαλό και διάθεση δημιουργικής συνεισφοράς στον δημόσιο διάλογο. Για ανθρώπους που μόνο θετική είναι παρουσία τους στην πόλη. Απαρτίζεται από χρήσιμες «φωνές» της τοπικής κοινωνίας, από ανθρώπους που δεν βρίσκονται μακριά από κόμματα, αλλά που αυτά δεν ορίζουν την ταυτότητά τους. Ο συνδυασμός είναι ένας πολιτικός οργανισμός, που αντιπροσωπεύει και συσπειρώνει όλη την πολυφωνία του «κέντρου», ο οποίος θα εφαρμόσει ένα σύγχρονο πρόγραμμα για μια πόλη με σύγχρονες αναζητήσεις.

Ν .Τ

 

Συμπόρευση

Τέλης Δουλόπουλος, Θεολόγης Διαμαντένιας και Νίκος Νομικός, από τη μείζονα μειοψηφία συστρατεύονται τελικά με το ψηφοδέλτιο του Μιχάλη Μιτζικού «Δύναμη Βόλου» και αυτό έχει προκαλέσει ικανοποίηση καθώς πρόκειται για τρία στελέχη με σημαντική εμπειρία στην αυτοδιοίκηση που η συμβολή τους θα είναι εκ των πραγμάτων καθοριστική.

Ν.Τ

 

Δώρο…

Το καλύτερο πασχαλινό «δώρο» έλαβε το Ταμείο Αρωγής Υπαλλήλων της Βουλής. Τη Μεγάλη Τετάρτη δόθηκαν 1.350.000 ευρώ από τον προϋπολογισμό του Κοινοβουλίου, ποσό το οποίο παρέχεται στο Ταμείο ως ετήσια επιχορήγηση, ή μέρος αυτής.

Και αυτή η οικονομική ενίσχυση είναι μόνο ένας από τους 14 πόρους του Ταμείου, σύμφωνα με τον Κανονισμό Λειτουργίας του, ο οποίος -όπως αναφέρει η «Καθημερινή»- φυλάσσεται κατά κάποιο τρόπο ως επτασφράγιστο μυστικό από τις αρμόδιες υπηρεσίες. Ετσι είναι, κάποιοι δεν πληρώθηκαν καν Δώρο και κάποια παιδιά… που είχαν μπάρμπα στην Κορώνη θα περνάνε πάντα καλά.

Β.Κ

 

Για θέματα της αρμοδιότητάς του

Ο Νίκος Μόσχος ήταν ανάμεσα σε εκείνους που συνόδευε μαζί με άλλους υποψήφιους δημοτικούς συμβούλους τον υπ. Δήμαρχο Βόλου Π. Σκοτινιώτη στη συνάντηση που είχε με το Σύλλογο Ατόμων Με Κινητικές Αναπηρίες « Ο ΙΠΠΟΚΑΜΠΟΣ». Θα είναι τελικά υποψήφιος ο σημερινός Αντιδήμαρχος Βόλου που πριν λίγες μέρες μας επιβεβαίωσε τηλεφωνικά ότι δεν θα μετάσχει στις επικείμενες δημοτικές εκλογές; Σύμφωνα με ρεπορτάζ που υπήρχε χθες σε τοπικό τηλεοπτικό σταθμό η παρουσία του κ. Μόσχου οφείλονταν στο να δώσει διευκρινίσεις για ό,τι έγινε και παράλληλα να καταγράψει τα αιτήματα του Συλλόγου καθώς στη δική του αρμοδιότητα είναι τα θέματα Βιώσιμης Κινητικότητας που ασχολείται, εκτός των άλλων, με τα θέματα της προσβασιμότητας των ατόμων με κινητικές αναπηρίες.

 

Εντυπο για τα μονοπάτια

Ενα καλαίσθητο έντυπο στα γερμανικά και στα ελληνικά τύπωσε πρόσφατα η Επιτροπή Τουριστικής Προβολής του Δήμου Βόλου με όλες τις μορφές εναλλακτικού τουρισμού που μπορεί να βρει κάποιος στα όρια του ενιαίου Δήμου Βόλου αλλά και στο Πήλιο. Για το έντυπο υπήρξε σημαντική βοήθεια για την καταγραφή και τη σήμανση των μονοπατιών ο γνωστός ορειβάτης Νίκος Μαγγίτσης. Ο λόγος που το έντυπο τυπώθηκε στα γερμανικά είναι ότι η γερμανική αγορά ύστερα από έρευνα είναι η πιο σημαντική για την τοπική τουριστική αγορά.

 

Πάρτυ από τους Συριζαίους

Πάρτυ γνωριμίας είχαν το βράδυ της Πέμπτης οι νεολαίοι του ΣΥΡΙΖΑ σε μπαράκι της οδού Ερμού και είχαν την ευκαιρία να συναντηθούν με δημοτικούς συμβούλους του συνδυασμού «Δρόμοι Συνεργασίας» καθώς και τον υποψ. Δήμαρχο της παράταξης Μαργ. Πατσιαντά.

 

Αδιόρθωτοι

Χτυπάνε το κεφάλι τους στον τοίχο οι υπεύθυνοι Καθαριότητας του Δήμου Βόλου, καθώς πριν καλά - καλά προλάβουν να καθαρίσουν τον παράνομο σκουπιδότοπο στο χείμαρρο Ξηριά, είδαν μέσα σε ελάχιστες μέρες οι συνήθεις γνωστοί - άγνωστοι να απορρίπτουν μπάζα και ότι άλλο μπορεί να φανταστεί ο νους. Μέχρι τομάρια από αμνοερίφια βρήκαν οι αρμόδιοι…

ΑΝΤ. ΤΣΕΛ.

 

Ενα παράδειγμα

Μαργαρίτης Πατσιαντάς: Αντιπαραθέτουμε τη δύναμη της αλληλεγγύης και της σθεναρής αντίστασης σε αυτούς που επιβάλλουν μνημόνια, κοινωνική εκμετάλλευση, οικονομική εξαθλίωση και διάλυση της Αυτοδιοίκησης.

…Ένα παράδειγμα: Να φροντίσουμε τα οικονομικά του Δήμου, μα πρώτα να φροντίσουμε τους δημότες! Ο Δήμος υπάρχει, όταν υπάρχουν δημότες. Ας μη μας παρασύρει ο ισχυρισμός ότι οι δημότες υπάρχουν για το Δήμο και όχι ο Δήμος για τους δημότες. Κάτι τέτοιο θυμίζει υπερβολικά την πρακτική της νεοφιλελεύθερης κυβέρνησης, όπου οι πολίτες υπάρχουν για να πληρώνουν τους φόρους και όχι οι φόροι για να κάνουν τις συνθήκες ζωής των πολιτών καλύτερες.

Φ.Τ.

 

Αστική νομιμότητα

Απόστολος Νάνος: Όταν η Λαϊκή Συσπείρωση απαιτούσε να καταργηθούν τα δημοτικά τέλη για τους άνεργους, να μην πληρώνουν ΔΕΥΑΜΒ, ο δήμαρχος Βόλου μιλούσε για τήρηση του νόμου.

…Ναι, αλλά εκείνου του «δίκαιου» νόμου, Αποστόλη, ο οποίος απαγορεύει και στους πλούσιους, όπως και στους φτωχούς, να κλέβουν ψωμί απ’ τα φουρνάρικα ή να τρώνε απ’ τα σκουπίδια!

Φ.Τ.

 

Μνημόνια δίχως τέλος

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή διαπιστώνει για το 2014 - 15 χρηματοδοτικό κενό 14,9 δισ. ευρώ, ενώ για το 2015 - 17 υπολογίζει το δημοσιονομικό κενό στα 7,7 δισ.!

Ποιος θα πληρώσει πάλι;

Εσύ!

…Η συμμετοχή μας ως πολιτών στα πολιτικά δρώμενα πρέπει, επιτέλους να πάψει να εξαντλείται στις εκλογές και σε ό,τι προβάλλουν ως αλήθεια τα μέσα μαζικής ενημέρωσης.

Φ.Τ.

 

«Ο Χατζησταματίου στην Επιλογή Ευθύνης»

Η είδηση της ημέρας χθες για τα δημοτικά ήταν αναμφίβολα η προσχώρηση του Νίκου Χατζησταματίου στην Επιλογή Ευθύνης. Ο γνωστός δικηγόρος και αντιπρόεδρος Δικηγορικού Συλλόγου  αποφάσισε να ενταχτεί στο ψηφοδέλτιο, μετά από διαδοχικές συναντήσεις με τους συνιδρυτές της παράταξης Παπατόλια - Σκοτινιώτη.

Η σχέση εμπιστοσύνης του Χατζησταματίου με τους δυο συναδέλφους του αυτοδιοικητικούς στο χώρο της νομικής θεωρίας και πράξης, φαίνεται να ήταν  καθοριστική για την απόφαση αυτή. Η προσθήκη Χατζησταματίου εμπλουτίζει σημαντικά το δυναμικό της παράταξης και αναμένεται να ασκήσει μεγάλη επιρροή στις εκλογές της 18ης Μαΐου.

Τόσο ο Δήμαρχος όσο και ο πρώην Νομάρχης με δυσκολία έκρυβαν  χθες τη χαρά τους για την εξέλιξη αυτή… 

Ν.Τ.

Σχόλια
Δεν υπάρχουν σχόλια γι'αυτό το άρθρο
Αποστολή σχολίου
6
+
4
=