Ναι μεν αλλά

Τελευταία ενημέρωση: 2014-05-21, 19:13:08
Ναι μεν αλλά

Ναι μεν αλλά

Ικανοποιημένοι δηλώνουν, όπως τόνισε χθες ο υποψήφιος αντιπεριφερειάρχης Γ. Λούμας στην TRT, με βάση τα εκλογικά ποσοστά του 2012 των εθνικών εκλογών, όπου οι δυνάμεις του ΚΚΕ ήταν πολύ συμπιεσμένες και το εθνικό ποσοστό χαμηλό, για τη ΛΑΣ στο Δήμο Βόλου. Βέβαια η απώλεια είναι απώλεια αφού σε σχέση με το 2010 και τις προηγούμενες δημοτικές εκλογές στο νέο δημοτικό συμβούλιο η ΛΑΣ θα έχει μόνο δύο δημοτικούς συμβούλους από τέσσερις που είχε και που πραγματικά είχαν μία πολύ σοβαρή και εποικοδομητική παρουσία στα δημοτικά έδρανα καθ’ όλη τη διάρκεια της θητείας.

Β.Κ

 

Η Θεσσαλία της παραγωγής

Εκπροσωπώντας ο ίδιος τη Θεσσαλία της παραγωγής. Τη Θεσσαλία που αγωνίζεται, αντιμετωπίζει τις αντιξοότητες, παράγει προσφέροντας θέσεις εργασίας, είναι επόμενο ο υποψήφιος ευρωβουλευτής της Ν.Δ. κ. Θανάσης Λιούτας, να βρίσκεται κοντά στις θεσσαλικές επιχειρήσεις. Κοντά στους επιχειρηματίες που μάχονται και κοντά στους εργαζομένους που με την εργασία τους αποτελούν την ψυχή αυτών των επιχειρήσεων.

Ο μοναδικός υποψήφιος ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας επισκέφθηκε επιτυχημένες επιχειρήσεις στην περιοχή της Λάρισας που δραστηριοποιούνται τόσο στη συσκευασία και μεταποίηση αγροτικών προϊόντων και σε εταιρίες διανομών, όσο και σε επιχειρήσεις κατασκευών και σε επιχειρήσεις πλαστικών υλικών, καθώς επίσης και σε κέντρα αποκατάστασης.

Είχε μια ουσιαστική συζήτηση με τους ιδιοκτήτες τους αλλά και με τους εργαζομένους μιας και ως ενεργό μέλος της επιχειρηματικής κοινότητας και μάλιστα ως γενικός γραμματέας του Επιμελητηρίου Τρικάλων, γνωρίζει από πρώτο χέρι τις ανάγκες τους και δηλώνει αποφασισμένος να τους εκπροσωπήσει αυθεντικά την επομένη των εκλογών.

Ν.Τ

 

Υπερκομματικός ο Ανιέτε…      

Γεύση από Ελληνικές εκλογές πήρε ο Αντόνιο Ανιέτε, με τον Ισπανό επιθετικό της Νίκης Βόλου να βρίσκεται σε εκλογικό τμήμα της Νέας Ιωνίας και να φωτογραφίζεται με τους αντιπροσώπους όλων των παρατάξεων, αποδεικνύοντας ότι είναι υπερκομματικός.

 

Απάντηση Βακούλα

Ο Σταμάτης Βακούλας, απαντώντας στη χθεσινή δήλωση του Νίκου Φορτούνα, τόνισε ότι κρίνουν εξ ιδίων τα αλλότρια και ότι μέσα στη «λάσπη» που βρίσκονται βυθισμένοι, μόνο «λάσπη» μπορούν να εκτοξεύσουν.

Ν.Τ

 

Παπαδημούλης για ΚΚΕ

Τη στήριξη του υποψήφιου του ΚΚΕ στο δήμο Πατρέων, ο οποίος πέρασε στο δεύτερο γύρο, δήλωσε μέσω twitterο υποψήφιος ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Παπαδημούλης. Ο κ. Παπαδημούλης ρώτησε μέσω του twitter αν το ΚΚΕ μπορεί να κάνει το ίδιο και για το Μαργαρίτη Πατσιαντά στο δεύτερο γύρο του δήμου Βόλου.

Β.Π.

 

Ζαρκάδας για β΄ γύρο

Ψήφο κατά συνείδηση προτείνει για το δεύτερο γύρο των δημοτικών εκλογών, ο υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος με το Μιχάλη Μιτζικό, Ηλίας Ζαρκάδας. Θεωρώντας δίκαιο να αφήσει τους συμπολίτες του να αποφασίσουν μόνοι τους, ο κ. Ζαρκάδας δεν δίνει στήριξη σε κάποιον από τους δύο υποψήφιους.

Β.Π.

 

Υψηλό ποσοστό

Υψηλό το ποσοστό του Μιχάλη Μιτζικού στο πρώην Δήμο Αρτέμιδος και διόλου τυχαίο. Ο πρώην αντιδήμαρχος και δημοτικός σύμβουλος Βόλου Νίκος Νομικός έβαλε πλάτη στα Ανω Λεχώνια και «δικαιώθηκε» όπως επίσης και στα Κάτω Λεχώνια ο πρώην αντιδήμαρχος Αποστόλης Ραφτόπουλος που η συμβολή του ήταν ιδιαίτερα σημαντική.

Ν.Τ

 

Θετικό

Ο Στάθης Ντούρος, επικεφαλής στην Περιφέρεια Θεσσαλίας με την παράταξη «Αριστερή Παρέμβαση για τη Θεσσαλία» και όλος ο συνδυασμός τα πήγαν πολύ καλά και έτσι όπως διαγράφονται τα αποτελέσματα από το Υπουργείο Εσωτερικών, κερδίζουν μία έδρα στο νέο περιφερειακό συμβούλιο Θεσσαλίας, όπερ σημαίνει ότι ο Βολιώτης Στάθης Ντούρος ως επικεφαλής της παράταξης, θα είναι μία ακόμη φωνή της Μαγνησίας στο συμβούλιο γεγονός που προσμετράται στα θετικά.

Β.Κ

 

Αυθεντικός

Βλέποντας χθες τον Δημήτρη Εσερίδη, υποψήφιο δήμαρχο Αλμυρού να μιλάει στην TRT, θυμήθηκα το Δημήτρη Εσερίδη που γνώρισα μέσα από το ρεπορτάζ, το 1994 όταν ως πρόεδρος των εργαζομένων στη Μεταλλουργική, έδινε με πάθος και μεγάλο σθένος, τη μάχη για να μείνει ανοιχτό το εργοστάσιο και οι εργαζόμενοι να μην χάσουν τα δικαιώματά τους. Το ίδιο αυθεντικός, με μεγάλες ευαισθησίες για την εργατική τάξη αλλά και με προτάσεις για την ανάπτυξη, ήταν και χθες στις δηλώσεις του. Θετικό οι άνθρωποι και δη όσοι ασχολούνται με τα κοινά από οποιοδήποτε μετερίζι, είτε το συνδικαλισμό, είτε την Αυτοδιοίκηση, να παραμένουν πιστοί σε ορισμένα ιδεώδη και να αγωνίζονται για αυτά με πάθος.

Β.Κ

 

Αφθαρτη

Νέα, άφθαρτη, με άριστη γνώση των θεμάτων με τα οποία ασχολείται. Πρόκειται για τη Βολιώτισσα Μαρία Πολύζου, υποψήφια ευρωβουλευτή με το κόμμα του Βύρωνα Πολύδωρα και του Χρήστου Ζώη. Η κ. Πολύζου συνεργάζεται με την «Ενωση για την πατρίδα και το λαό» προκειμένου να διεκδικήσει στην Ευρωβουλή καλύτερες συνθήκες ζωής για όλους τους Ελληνες, μακριά από εθνομηδενιστικές απόψεις και μνημονιακούς εκβιασμούς. Η Μαρία Πολύζου έχει μία πολύ έντονη και δυναμική παρουσία όχι μόνο στη Θεσσαλία, αλλά και σε ολόκληρη την Ελλάδα. 

Ν.Τ

 

Ανατροπές

Για ανατροπή του εκλογικού αποτελέσματος της πρώτης Κυριακής στο Δήμο Βόλου, μίλησαν τόσο ο Μαργαρίτης Πατσιαντάς, που είναι ένας από τους δύο μονομάχους του β’ γύρου, όσο και ο απερχόμενος Δήμαρχος Βόλου, Π. Σκοτινιώτης, που δήλωσε χθες τη στήριξή του στον κ. Πατσιαντά.

«Το 38% ο κ. Μπέος δεν το έχει στο τσεπάκι του. Οι ανατροπές στο δεύτερο γύρο είναι συνηθισμένες», είπε ο κ. Πατσιαντάς

«Τα περιθώρια υπάρχουν για την ανατροπή του αποτελέσματος», διεμήνυσε ο κ. Σκοτινιώτης.

Στους διαδρόμους όμως του Δημαρχείου Βόλου, μετά τη συνέλευση του συνδυασμού του κ. Σκοτινιώτη, υπήρξαν και στελέχη που εκτιμούσαν ότι η διαφορά των 14 ποσοστιαίων μονάδων με την οποία ο Αχιλλέας Μπέος πέρασε στο δεύτερο γύρο δύσκολα ανατρέπεται.

«Κυριακή, κοντή γιορτή», λέει ο λαός οπότε σύντομα θα μάθουμε.

 

Αισιοδοξία

Αισιόδοξος για το τελικό αποτέλεσμα της κάλπης στο Δήμο Βόλου, εμφανίστηκε ο επικεφαλής των Δρόμων Συνεργασίας, Μαργαρίτης Πατσιαντάς.

Ξέρει ότι η δεύτερη εκλογική μάχη ξεκινά από μηδενική βάση και εισπράττοντας -όπως ανέφερε- τη στήριξη από τους πολίτες, δήλωσε βέβαιος ότι η κάλπη θα επιβεβαιώσει τη μεγάλη νίκη του δημοκρατικού λαού του Βόλου.

Ε.Χ.

 

Εγιναν ζημιές   

Τα εκλογικά αποτελέσματα που βγήκαν από τις κάλπες των εκλογικών τμημάτων του Τρικερίου, φαίνεται ότι δυσαρέστησαν ορισμένους ψηφοφόρους της περιοχής. Το αποτέλεσμα ήταν να ξεσπάσουν πάνω σε καρτοτηλέφωνο που βρίσκονταν στη κεντρική πλατεία του χωριού, το οποίο «ξήλωσαν» και πέταξαν στο έδαφος.

Αθ.Τ.

 

Πολιτική στάση

Ο κόσμος της Αριστεράς αναμένεται να στηρίξει στο δεύτερο γύρο Μαργαρίτη Πατσιαντά για δήμαρχο Βόλου, ανεξαρτήτως χρώματος και επί μέρους διαφορών.

…Ο ψηφοφόρος μπορεί να πει: η δουλειά μου ήταν να ψηφίσω στον πρώτο γύρο κι ύστερα να αφήσω τον Πατσιαντά μόνο του να τα βγάλει πέρα. Μετά όμως ίσως διαπιστώσει ότι αυτή η στάση στρέφεται εναντίον του.

Φ.Τ.

 

Τι θέλουν οι πολίτες

ΣΥΡΙΖΑ Μαγνησίας: Οι ευρωεκλογές της Κυριακής είναι η ώρα να πούμε «δεν πάει άλλο»!

…Όλα εξαρτώνται από το τι θέλουν οι πολίτες. Κατά τις εκλογές του παρελθόντος, αδιαφορώντας για τις αιτίες της δυστυχίας τους, ψήφιζαν κυβερνήσεις που τους κατέστρεψαν. Τι θα θέλουν στις εκλογές της Κυριακής;

Φ.Τ.

 

Ενοχλείται το σύστημα

Να πούμε κάτι που δεν το γράφει κανείς γιατί ενοχλείται το σύστημα; Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ με αντικαπιταλιστική τοποθέτηση πήρε 125.000 ψήφους στις Περιφέρειες και αντίστοιχα στους Δήμους το ποσοστό αυτό μεταφράζεται σε εκλογή αρκετών δημοτικών συμβούλων!

…Στις ευρωεκλογές της Κυριακής εκτιμάται περαιτέρω άνοδος.

Φ.Τ.

 

Σαμαρική σταθερότητα

Συνταξιούχε! Ψήφισε Ν.Δ. και ΠΑΣΟΚ για πολιτική σταθερότητα!

…Για να εκλιπαρείς μόνο για γιαουρτάκι και φάρμακα. Αλλιώς θα ’ρθουν οι κομμουνιστές να σου τα πάρουν κι αυτά.

Φ.Τ.

 

Οφειλόμενη διευκρίνιση

Για όσους τυχόν διάβασαν αλλιώς το χθεσινό δημοσίευμα του ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΥ, θεωρώντας ότι περιέγραφε τη δραματική κατάσταση που βίωναν μόνο οι δικηγόροι τη βραδιά των εκλογών, οφείλουμε μια απαραίτητη διευκρίνιση. Η λέξη «δικηγόροι» στην πρώτη σελίδα μόνο για λόγους συντομίας επιλέχθηκε. Την ίδια δραματική κατάσταση βίωσαν δικαστές, δικαστικοί υπάλληλοι και δικαστικοί αντιπρόσωποι την περασμένη Κυριακή, όπως σαφώς περιγράφει το δημοσίευμα. Ζήσαμε την κατάσταση από κοντά, από τις 5 έως τις 7 το πρωί, που παραμείναμε στα δικαστήρια. Το φορτίο που σήκωσαν στο σύνολό τους όλοι στα Δικαστήρια εκείνο το βράδυ, πραγματικά ήταν πολύ δύσκολο να αποτυπωθεί στο χαρτί, όπως και οι προσπάθειες των επικεφαλής του Πρωτοδικείου Βόλου να συντονίσουν το έργο κάτω από άκρως δύσκολες συνθήκες. 

Μόνο αν το έβλεπε από κοντά κανείς θα καταλάβαινε τις υπεράνθρωπες -στην πραγματικότητα και όχι ως σχήμα λόγου- προσπάθειες που κατέβαλαν δικαστές, δικαστικοί υπάλληλοι και δικαστικοί αντιπρόσωποι να ανταποκριθούν σε ένα δύσκολο έργο, με ελλείψεις σε ανθρώπινο δυναμικό, με εμπόδια λόγω του περιορισμένου χώρου. Να ανταποκριθούν σε μια διαδικασία, την οποία το υπουργείο Εσωτερικών έχει μετατρέψει σε «θέατρο του παραλόγου» και έχει πετάξει το μπαλάκι γύρω - τριγύρω, αδιαφορώντας για το πόσα 24ωρα μπορούν οι εμπλεκόμενοι με τις εκλογές να εργαστούν χωρίς ξεκούραση και άυπνοι. Γι’ αυτό και τα περί λιποθυμίας, καθ’ υπερβολή μεν, αλλά μήπως και ταρακουνηθούν όσοι από τα υπουργικά τους γραφεία λαμβάνουν αποφάσεις, που μόνο ο ...σούπερ-μαν θα μπορούσε να υλοποιήσει.

Β.Σ.

 

 

 

 

 

 

 

Σχόλια
Δεν υπάρχουν σχόλια γι'αυτό το άρθρο
Αποστολή σχολίου
9
+
5
=