Δίκαιες αποζημιώσεις

Τελευταία ενημέρωση: 2014-07-07, 14:18:59
Δίκαιες αποζημιώσεις

Δίκαιες αποζημιώσεις

Οι αγρότες της περιοχής του κεντρικού Πηλίου είδαν την παραγωγή τους να χάνεται κυριολεκτικά λίγο πριν τη συλλογή. Φρούτα, όπως αχλάδια, σανταρόζες κ.α. έγιναν χαλί στα κτήματα. Βρίσκονται κυριολεκτικά σε απόγνωση μετά τη σφοδρή ανεμοθύελλα που έπληξε την περιοχή μας την Πέμπτη το βράδυ και την Παρασκευή το πρωί. Η καταστροφή όπως καταγράφηκε και στα σχετικά ρεπορτάζ είναι ολοκληρωτική σε αρκετές περιοχές. Εκείνο που περιμένουν οι αγρότες τώρα είναι γρήγορες και δίκαιες αποζημιώσεις μέσω του ΕΛΓΑ. Οχι μόνο αύξηση των ασφαλίστρων, αλλά και έμπρακτη συμπαράσταση όταν χρειάζεται.

 

Ποσότητα ή ποιότητα

Σε όλες τις καταστάσεις και σε όλα τα αγαθά η ποσότητα και η ποιότητα συνυπάρχουν και συγκρίνονται. Μόνο στη ΔΕΥΑΜΒ έχουν κατορθώσει να μην υπάρχει ούτε ποσότητα, ούτε ποιότητα. Το νερό νεράκι δηλαδή, και ας χάθηκαν ευκαιρίες δεκαετιών για τη βελτίωση της κατάστασης.

 

Αυτόματος πιλότος

Τελικά φαίνεται ότι το Αεροδρόμιο της Αγχιάλου που τις δύο τελευταίες δεκαετίες είχαμε εναποθέσει τις προσδοκίες μας για την τουριστική ανάκαμψη της Μαγνησίας, λειτουργεί με αυτόματο πιλότο. Καμία συγκεκριμένη στρατηγική, καμία συγκεκριμένη κίνηση για τη διαφήμιση του Αεροδρομίου και την προσέλκυση αεροπορικών εταιρειών. Ο, τι πέφτει από το ταψί της τουριστικής πίτας της χώρας στη Μαγνησία. Αρκούμαστε σε αυτό. Με τα ψίχουλα δηλαδή.

 

Επικίνδυνη αδιαφορία

Οι θυελλώδεις άνεμοι προκάλεσαν μεγάλες ζημιές στις περιοχές. Στον πολύπαθο ποδηλατόδρομο της οδού Ρήγα Φεραίου τα κλαδιά όλων των δέντρων έχουν σπάσει. Επί δύο μέρες κανείς αρμόδιος δεν ενδιαφέρθηκε να τα μαζέψει. Οι ποδηλάτες αναγκάζονται να κάνουν τους ακροβάτες. Δεν μιλάμε φυσικά για τον πιο ασφαλή ποδηλατόδρομο της χώρας. Στη μέση τα σπασμένα κλαδιά και στην άκρη σιδερένιες κολώνες και τσιμεντένιο τοιχίο. Στίβος μάχης είναι αυτός, δεν είναι ποδηλατόδρομος.

 

Λένε και ξαναλένε

Παρά τις συνεχιζόμενες εκκλήσεις των επικεφαλής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Θεσσαλίας ορισμένοι δεν λένε να καταλάβουν. Καίνε και ξανακαίνε σιτοκαλαμιές. Τις πυρκαγιές δεν τις σκέφτονται. Τα χωράφια τους που τα καταστρέφουν όπως λένε οι γεωπόνοι δεν τα σκέφτονται;

 

Αλλαγή φιλοσοφίας

Το ενδιαφέρον των επαγγελματιών βρίσκεται στραμμένο στον εισερχόμενο τουρισμό τα τελευταία χρόνια, λόγω της μάλλον υποτονικής καλοκαιρινής κίνησης των Ελλήνων. Η οικονομική δυνατότητα, πάντως, των περισσοτέρων αλλοδαπών τουριστών που επισκέπτονται την περιοχή μας και κυρίως τα νησιά, είναι μάλλον περιορισμένη αν αναλογιστεί κανείς ότι το κύριο βάρος της διατροφής τους μετατοπίζεται στα σουβλατζίδικα. Σε γενικές γραμμές πάντως, οι επαγγελματίες εκτιμούν ότι τα δεδομένα διαφοροποιούνται συνεχώς και οι εποχές που διανύουμε, απαιτούν αλλαγή φιλοσοφίας και κυρίως προσιτές τιμές, σε συνδυασμό με ποιοτικές υπηρεσίες.

 

«Φουσκωμένοι» λογαριασμοί

Στη διακοπή υδροδότησης σε καταναλωτές που διατηρούν οφειλές από τη μη καταβολή των ανταποδοτικών τελών ύδρευσης προχωρεί το τελευταίο διάστημα η δημοτική Αρχή Νοτίου Πηλίου. Ωστόσο δεν λείπουν και τα παράπονα των πολιτών για το κομμάτι της ύδρευσης καθώς αρκετοί αναφέρουν ότι πρόκειται για «φουσκωμένους» λογαριασμούς και διερωτούνται γιατί έρχονται οι λογαριασμοί της ύδρευσης κάθε 6μηνο και όχι κάθε 3μηνο προκειμένου να διευκολύνονται οι καταναλωτές ως προς την εξόφλησή τους. Αλλο είναι να καταβάλει κάποιος 100 ευρώ για ύδρευση και άλλο 50 ευρώ!

 

Εντεκα προσλήψεις

Σε προσλήψεις έντεκα ατόμων για την κάλυψη αναγκών πυροπροστασίας κατά τη θερινή σεζόν προχώρησε ο δήμος Αλοννήσου πριν από λίγες ημέρες. Οι ανάγκες πυροπροστασίας μεσούσης της καλοκαιρινής σεζόν αυξάνονται. Θα ήταν ρίσκο να μείνει ακάλυπτο το νησί.

 

Επιτέλους νεκροθάφτης!

Καλύφθηκε πριν από λίγες ημέρες η θέση του νεκροθάφτη στο δημοτικό νεκροταφείο της Σκοπέλου. Η θέση «χήρεψε» κατά την προεκλογική περίοδο βάσει του νόμου που απαγορεύει τις προσλήψεις τη συγκεκριμένη περίοδο.

 

Μέτρα

Το θέμα δεν είναι να αποφασιστούν μέτρα για την αντιμετώπιση του προβλήματος της λειψυδρίας.

Ζητούμενο είναι να εφαρμοστούν κιόλας, ιδίως στο σκέλος που αφορά τους πολίτες με τα λάστιχα, που φαίνεται να στερούνται κάθε συνείδησης για το πολύτιμο αγαθό που είναι το νερό.

 

Εκλογές

Το νέο Πρύτανη καλούνται να εκλέξουν τα μέλη του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας την ερχόμενη Τετάρτη.

Εκλογή που είναι στον «αέρα», καθώς το ΣτΕ θα αποφανθεί στις 16 Οκτωβρίου, επί του αιτήματος αναστολής των εκλογών που κατέθεσε ο Πρύτανης Γιάννης Μεσσήνης, ο οποίος ασχέτως με τη συνταξιοδότησή του από τη θέση του καθηγητή, διεκδικεί την ολοκλήρωση της θητείας του στη θέση της πρυτανείας έως το 2015.

 

Χρειάζεται καλή πρόθεση

Ο φαρμακοποιοί ανέβαλαν τις κινητοποιήσεις τους για το Σεπτέμβριο. Ισως μέχρι τότε να έχουν αλλάξει τα πράγματα και να μη χρειαστεί να ταλαιπωρηθούν οι πολίτες. Τα ζητήματα του κλάδου είναι πολλά, καθώς πολλές είναι και οι ανάγκες των φαρμακείων. Με καλή πρόθεση και συνεργασία μπορούν να αντιμετωπιστούν. Αν πράγματι αυτή υπάρχει και από τις δύο πλευρές…

Ν.Τ.

 

Πρέπει να είναι ελεύθερη

Ζωντάνεψε χθες ολόκληρη η Νέα Ιωνία από τη συναυλία στο υπαίθριο θέατρο της Νέας Ιωνίας του Μίλτου Πασχαλίδη και του Χρήστου Θηβαίου. Αυτό το καλό έχουν οι καλοκαιρινές συναυλίες. Απευθύνονται και στους έχοντες και στους μη έχοντες εισιτήρια. Ετσι θα πρέπει να είναι η τέχνη. Ελεύθερη από διακρίσεις.

 

 

 

Σχόλια
Δεν υπάρχουν σχόλια γι'αυτό το άρθρο
Αποστολή σχολίου
3
+
5
=