Κάτι έλειπε

Τελευταία ενημέρωση: 2014-06-18, 11:35:33
Κάτι έλειπε

Κάτι έλειπε

Σε έναν απολογισμό εκλογικό και ειδικά όταν υπάρχει ήττα, περιμένει κανείς να υπάρξει και αυτοκριτική για λάθη και αδυναμίες που συντέλεσαν στο τελικό αποτέλεσμα. Στην περίπτωση των Δρόμων Συνεργασίας επιλέχτηκε να υπερτονιστεί η επιτυχία  για το υψηλό  ποσοστό της πρώτης Κυριακής και να επιρριφθούν ευθύνες  στους άλλους για τη στάση τους τη δεύτερη Κυριακή,  χωρίς να γίνει μεγάλη ανάλυση για το μερίδιο ευθύνης που είχε και η ίδια η παράταξη.

Β.Κ.

 

Περί τακτικής

Η τακτική αυτή επιλέχτηκε για όσους ξέρουν τα του ΣΥΡΙΖΑ, σίγουρα από στελέχη που έχουν την αίσθηση ότι με αυτόν τον τρόπο  προστατεύουν τον Μαργαρίτη Πατσιαντά  προκειμένου να μην αμφισβητηθεί, από όσους ενδεχομένως έχουν στο μυαλό τους κάτι τέτοιο.  Κατά την ταπεινή μας άποψη ωστόσο ο Μαργαρίτης δεν έχει ανάγκη από τέτοιου είδους υποστήριξη διότι έχει αποδείξει ότι ξέρει να «καθαρίζει» όταν χρειαστεί μπουγάδες.

Β.Κ.

 

Χωρίς γωνίες

Απογοητευμένος πάντως από την όλη διαδικασία της αποτίμησης ήταν ο Γιάννης Μολοχίδης που με την εμπειρία που κουβαλάει εάν μη τι άλλο δικαιούται να λέει την άποψή του ευθαρσώς και χωρίς «γωνίες» όπως σύμφωνα με πληροφορίες έκανε προχθές αναφερόμενος και σε ζητήματα που κατά την άποψή του «κόστισαν» στην  τελική έκβαση της εκλογικής μάχης.

Β.Κ.

 

Σχεδόν πενήντα χρόνια

Σχεδόν πενήντα χρόνια βάσανα και καημοί, τώρα στη μαύρη αρρώστια ανάξια πλερωμή… Οι συνεργαζόμενες συνταξιουχικές οργανώσεις της Μαγνησίας (ΙΚΑ - ΟΑΕΕ - ΤΕΒΕ - ΤΣΑ - ΤΑΕ - ΝΑΤ) κατεβαίνουν αύριο στην Αθήνα για να συμμετάσχουν στην πανελλαδική συγκέντρωση των συνταξιούχων και να λάβουν μέρος στην πορεία προς το Μέγαρο Μαξίμου.

…Δεν υπάρχει, λοιπόν, κανένας τρόπος να πάψει ο πολίτης να βιώνει τη φρίκη; Υπάρχει ένας και μόνο κι είναι αυτός που δείχνουν οι συνταξιούχοι της Μαγνησίας: ο αγώνας.

Φ.Τ.

 

Δήμαρχε, αναμένουμε

Διασφαλισμένα, λέει, πάνω από 30 εκ. ευρώ για έργα της ΔΕΥΑΜΒ από το νέο ΕΣΠΑ.

…Το οποίου τα κονδύλια κόβονται, σύμφωνα με την Κομισιόν, αν δεν τηρούνται οι μνημονιακές δεσμεύσεις.

(Αναμένεται μετά μεγίστου ενδιαφέροντος η αντίδραση Μπέου, ο οποίος, ως γνωστόν, δηλώνει κόντρα στο σύστημα).

Φ.Τ.

 

Τα έκαναν μαντάρα

Απεργία σήμερα στα δημόσια νοσοκομεία.

...Ο Βορίδης κι η Παπακώστα είναι που τα έκαναν μαντάρα! Ο Άδωνις κι η Ζέττα τα είχαν αφήσει όλα στην εντέλεια!

Φ.Τ.

 

Και της Ζέττας!

Θ. Πάγκαλος: Κολοσσιαίο το έργο του Αδωνι Γεωργιάδη στο υπουργείο Υγείας.

…Και της Ζέττας και της Ζέττας!

(Γελάνε και τα τραντζιστοράκια, Θόδωρε. Για να μην κλάψουν).

Φ.Τ.

 

Αντώνη μ’ σε θέλει ο Σόιμπλε

Σαμαράς στην Πορτογαλία: Συνάντηση με Σόιμπλε.

…Στη μικρή μας χώρα χτες όλη μέρα προσευχόμαστε να μην αποδειχτεί ότι ο πρωθυπουργός μας αποδέχτηκε και νέες καταστάσεις εις βάρος μας, περισσότερο φοβερές από τις ήδη υπάρχουσες. Αλλά βαθιά μέσα μας ξέραμε ότι η προσευχή μας ήταν επί ματαίω. Ο εντελλόμενος, όταν του αρέσει ο ρόλος του, δεν υπάρχει καμιά περίπτωση να αγνοήσει τον εντολέα του.

Φ.Τ.

 

Κοινό μέτωπο

Να συγκροτηθεί ένα κοινό μέτωπο, μεταξύ καθηγητών, δασκάλων, γονέων και μαθητών κατά των σαρωτικών αλλαγών που προωθούνται στην Παιδεία, τόνισε χθες από το Βόλο ο πρόεδρος της ΟΛΜΕ Θέμης Κοτσιφάκης. Σύμφωνα με τον ίδιο εάν δεν υπάρχει άμεσα κινητοποίηση το δημόσιο σχολείο στην Ελλάδα δεν θα έχει ούτε παρόν, ούτε μέλλον.

Αθ.Τ.

 

Διαμαρτυρίες και σχόλια        

Απίστευτη ταλαιπωρία υφίστανται οι οικογένειες που επιθυμούν να εγγράψουν τα παιδιά τους σε ιδιωτικά εκπαιδευτήρια. Οι εγγραφές σε Ιδιωτικό Γυμνάσιο προϋποθέτουν εγγραφή στο Δημόσιο Γυμνάσιο και στη συνέχεια εγγραφή στο Ιδιωτικό το Σεπτέμβριο. Διπλός κόπος δηλαδή για μία έγγραφη. Μήπως η Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση πρέπει να εξετάσει το θέμα; Υπάρχουν έντονες διαμαρτυρίες αλλά και σχόλια για εσκεμμένη ταλαιπωρία. Ισχύουν όλα αυτά;

Κ. Μ.

 

Απαιτείται η έρευνα

Καιρός ήταν να γίνει μία έρευνα για τις διατροφικές συνήθειες των Ελλήνων οι οποίες σε συνδυασμό με την υγεία δεν έχουν μελετηθεί ποτέ ξανά στο παρελθόν σε πανελλήνια κλίμακα. Απαιτείται λοιπόν μία έρευνα με αντικειμενικά στοιχεία και χρήσιμα συμπεράσματα. Ιδιαίτερα σήμερα που οι συνθήκες έχουν διαφοροποιηθεί σημαντικά.

Κ. Μ.

 

Πανέτοιμοι στη Σκιάθο    

Σε ετοιμότητα δηλώνουν ότι βρίσκονται οι φορείς της Σκιάθου για την πρόληψη και αντιμετώπιση φυσικών καταστροφών, όπως πυρκαγιές και πλημμύρες.

Β.Π.

 

Ανησυχία στις Σποράδες

Την έντονη ανησυχία στους επαγγελματίες των νησιών των Σποράδων προκάλεσε η είδηση ότι ακτοπλοϊκή εταιρεία προτίθεται να καταργήσει δρομολόγια που συνδέουν το Βόλο και τον Αγιο Κωνσταντίνο με τα νησιά.

Β.Π.

 

Συνεχίζεται το ενδιαφέρον

Δημοσιογράφοι από διάφορες χώρες και από μεγάλα ειδησεογραφικά πρακτορεία και μέσα ενημέρωσης έχουν επισκεφτεί μέχρι στιγμής τα νησιά των Βορείων Σποράδων. Σύμφωνα με το δήμαρχο Σκοπέλου, οι δημοσιογράφοι φεύγουν ευχαριστημένοι ώστε να αποτυπώσουν στα μέσα τους τις μοναδικές τους εμπειρίες για τα νησιά.

Β.Π.

 

«Για να πληρώνουμε»…

«Σημασία έχει να υπάρχει δουλειά, για να μπορούμε να πληρώνουμε αυτά που μας ζητάνε» σχολίαζε χθες συμπολίτης οδηγός ταξί, απαντώντας στο ερώτημα περί εργασίας. Οπως επεσήμανε ο ίδιος, η κρίση των τελευταίων ετών δεν έχει αφήσει ανεπηρέαστο τον κλάδο, με απρόβλεπτες συνέπειες για το μέλλον των επαγγελματιών.

Γ.Υ.

 

Καθημερινοί ήρωες

Πλανόδιοι μικροπωλητές, εκτεθειμένοι ώρες ολόκληρες στη ζέστη, αγωνίζονται να εξασφαλίσουν τον επιούσιο. Φιγούρες γνώριμες, οικείες, πρόσωπα βασανισμένα, που κουβαλούν δεκάδες προβλήματα στους γυρτούς ώμους. Είναι οι αφανείς ήρωες της καθημερινότητας που τους προσπερνάμε πολλές φορές αδιάφορα, βυθισμένοι στις σκέψεις μας. Κι εκείνοι σταθερά, στο ίδιο πόστο, με το ίδιο κουράγιο, περιμένουν τους πελάτες που θα προσεγγίσουν τον μικρό τους πάγκο, για να εξασφαλίσουν στην οικογένειά τους στέγη και τροφή, ελπίδα για το αύριο.

Γ.Υ.

 

Σχόλια
Δεν υπάρχουν σχόλια γι'αυτό το άρθρο
Αποστολή σχολίου
9
+
3
=