ΣΤΙΒΟΣ

Χρυσό με ρεκόρ η Καρακατσάνη

χρυσό-με-ρεκόρ-η-καρακατσάνη-720576

Βολιώτικες επιτυχίες, μετάλλια και ρεκόρ είχαμε στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα στίβου Ανδρών – Γυναικών

Η Βολιώτισσα, Αναστασία Καρακατσάνη, κατέκτησε την πρώτη θέση στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα στίβου. Με κεκτημένη ταχύτητα… από το Τάμπερε η Αναστασία Καρακατσάνη, που αγωνίζεται με τα χρώματα της ΓΕΑ Τρικάλων, ήταν εντυπωσιακή στα 5.000μ. και κέρδισε σε 16.14.23 σημειώνοντας νέο πανελλήνιο ρεκόρ στις νέες. Το προηγούμενο κατείχε η Αθηνά Κοΐνη με 16.21.99 από τις 16 Ιουνίου του 2012 στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Α-Γ στο Μαρούσι.

Χάλκινο μετάλλιο κατέκτησε η αθλήτρια του Γ.Σ. Βόλου Μαρία Κοτρούσου στο τριπλούν! Στο τριπλούν σταθερή σε μεγάλα άλματα η Αθανασία Πέρρα (Α.Ο. Μεγάρων) που ήταν νικήτρια με άλμα στα 14.38μ. (+0,70), ενώ είχε άλλα δύο άλματα πάνω από τα 14 μέτρα (14.31μ. και 14.11μ.). Δεύτερη ήταν η Νίκη Πανέττα (Α.Ο. Μεγάρων) με 14.20μ. και τρίτη η Μαρία Κοτρούτσου (Γ.Σ. Βόλου) με 12.89μ., ενώ η Βούλα Παπαχρήστου έκανε ένα άλμα στα 12.07μ. και σταμάτησε, αφού δεν ήταν σε κατάσταση να κυνηγήσει κάτι καλό. Έτσι, ξεκαθάρισε και η δυάδα που θα πάει στη Μόσχα με το υψηλό όριο η Πέρρα και με το χαμηλό η Πανέττα.

Στο επί κοντώ άλλο ένα μεγάλο άλμα για τον πρώην αθλητή του Γ.Σ. Βόλου, Κώστα Φιλιππίδη, που έλκει την καταγωγή του από τη Μαγνησία, όπου πέρασε τα 5.80 μέτρα και πήρε τη νίκη, ενώ στη συνέχεια δοκίμασε στα 5.85μ. για να σπάσει το φετινό του πανελλήνιο ρεκόρ (5.82μ. στη Ντόχα στις 10 Μάη) και έκανε τρεις αποτυχημένες προσπάθειες.

Φυσικά ο άλτης του Δημήτρη Κυτέα συνεχίζει να δείχνει σταθερότητα, εν όψει μάλιστα, το μεγάλου του ραντεβού στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα στη Μόσχα.

Δεύτερος ήταν ο Παναγιώτης Λάσκαρης (Παναθηναϊκός ΑΟ) με 5.50μ., που βελτίωσε το ατομικό του ρεκόρ (5.40μ.) και έγινε ο 7ος όλων των εποχών ισοφαρίζοντας τον Κώστα Τσαταλό.

Τρίτος ήταν ο Νίκανδρος Στυλιανού (Ρήγας Θ.) με 5.35μ.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου