ΣΤΙΒΟΣ

Τρίτη θέση ο Φιλιππίδης στο Diamond League

τρίτη-θέση-ο-φιλιππίδης-στο-diamond-league-722424

Διπλή ελληνική παρουσία υπήρχε στο Diamond League του Παρισιού, με τους Λούη Τσάτουμα και Κώστα Φιλιππίδη να καταλαμβάνουν την τρίτη θέση στα αγωνίσματα τους.

Ο πρώην αθλητής του Γ.Σ.Βόλου Κώστας Φιλιππίδης, μπορεί να μην κατάφερε να ισοφαρίσει το δικό του πανελλήνιο ρεκόρ στα 5,82 μ., ωστόσο για τρίτη φορά φέτος βρέθηκε στην πρώτη τριάδα ενός Diamond League.

Ο κορυφαίος Ελληνας επικοντιστής ήταν τρίτος στο Παρίσι, λίγες μέρες από τη νίκη στη Λοζάννη, με καλύτερο άλμα στα 5.70 μέτρα, ύψος που ξεπέρασε με την τρίτη προσπάθεια.

Ο αθλητής του Δημήτρη Κυτέα ξεκίνησε τον αγώνα του στα 5,45 μ., ύψος που πέρασε με την πρώτη προσπάθεια, συνέχισε στα 5,60 μ., που πέρασε με την 2η, χρειάστηκε τρία άλματα στα 5,70 μ., άφησε τα 5,77 μ. και έπειτα απέτυχε στα 5,82 μέτρα. Νικητής του αγώνα ήταν ο Ρενό Λαβιλενί με 5,92 μ. και άκυρες προσπάθειες στα 6,02 μέτρα και δεύτερος ο Γιαν Κουντλίκα με 5.70 μ. και καλύτερες προσπάθειες από τον Έλληνα αθλητή.

Ο Φιλιππίδης βρίσκεται στη δεύτερη θέση της συνολικής βαθμολογίας με εννέα βαθμούς Ενα άλμα ήταν στην ουσία αρκετό για να δώσει στον Τσάτουμα την τρίτη θέση στον αγώνα και παράλληλα να του εξασφαλίσει τον πρώτο βαθμό στη σειρά των αγώνων των…διαμαντιών.

Ο κάτοχος του πανελληνίου ρεκόρ ξεκίνησε τον αγώνα με δύο άκυρα, συνέχεια στα 8,02 μ. (-0,1), που ήταν το καλύτερο άλμα του στον αγώνα ενώ είχε μία ακόμη έγκυρη προσπάθεια στα 7,77 μέτρα.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου