ΣΤΙΒΟΣ

Κορυφαίοι Φιλιππίδης, Κυριακοπούλου

κορυφαίοι-φιλιππίδης-κυριακοπούλου-785035

Οι Κώστας Φιλιππίδης και Νικόλ Κυριακόπουλου αναδείχτηκαν κορυφαίοι Έλληνες αθλητές στίβου για το πρώτο τρίμηνο του 2013, επιβεβαιώνοντας την άνοδο του επί κοντώ.

Οι δυο κορυφαίοι του αθλήματος στην Ελλάδα κέρδισαν την εμπιστοσύνη των φίλων του κλασικού αθλητισμού, μέσω της ψηφοφορίας που διενεργήθηκε στην επίσημη ιστοσελίδα της ελληνικής ομοσπονδίας.

Ο Φιλιππίδης, ο οποίος ήταν τέταρτος στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα κλειστού στίβου με 5.76, απέσπασε το 26,9%. Ο αθλητής του Δημήτρη Κυτέα στη διάρκεια της σεζόν ξεπέρασε τα 5.83 μέτρα στο μίτινγκ του Λιντς (31/1), επίδοση που αποτελεί και απόλυτο πανελλήνιο ρεκόρ.

Πανελλήνιο ρεκόρ πέτυχε τον προηγούμενο χειμώνα και η Κυριακοπούλου. Η αθλήτρια του Μανώλη Καραγιάννη στο μίτινγκ του Ντόνετσκ βελτίωσε την κορυφαία επίδοση στη χώρα μας, με άλμα στα 4.60, ενώ νωρίτερα το είχε ισοφαρίσει με 4.55.

Η Κυριακοπούλου ήταν πρώτη στην ψηφοφορία με 30,5%. Τη δεύτερη θέση στους άνδρες με 18,9% πήρε ο Αντώνης Μάστορας, ο οποίος ήταν, επίσης, τέταρτος στο ύψος στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα του Γκέτεμποργκ με άλμα στα 2.29, επίδοση που αποτελεί ατομικό ρεκόρ του.

Στην τρίτη θέση της βαθμολογίας με 15,7% βρέθηκε ο Λούης Τσάτουμας, ο πέμπτος στον τελικό του μήκους στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα με άλμα στα 8 μέτρα. Η Αθηνά Κοΐνη πραγματοποίησε εντυπωσιακήκούρσα κατά τη διάρκεια του Πανελληνίου Πρωταθλήματος κλειστού στίβου, καθώς τερμάτισε σε 9.14.45 τα 3.000 και πέτυχε απόλυτο πανελλήνιο ρεκόρ για την κατηγορία των Νέων.

Η εμφάνιση αυτή της χάρισε τη δεύτερη θέση στην ψηφοφορία με 28,9%, μπροστά από τη μικρή Αθανασία Βαΐτση, η οποία έκανε πανελλήνιο ρεκόρ κορασίδων στα 3 χιλιόμετρα βάδην στον κλειστό στίβο με 14.11.01.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου