ΣΤΙΒΟΣ

Επιασε το όριο για το Ευρωπαϊκό ο Τσάκωνας στο μήκος, ατομικό ρεκόρ για τη Στεφανίδη

επιασε-το-όριο-για-το-ευρωπαϊκό-ο-τσάκω-33890

Ο Γιώργος Τσάκωνας κατάφερε να… ξεμπερδέψει από πολύ νωρίς με το όριο πρόκρισης για το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα του Γκέτεμποργκ. Ο πρωταθλητής του μήκους αγωνίστηκε στο διεθνές μίτινγκ «Ρώσικος Χειμώνας» και με άλμα στα 7,94 μ. εξασφάλισε τη συμμετοχή του στο κορυφαίο γεγονός του χειμώνα και παράλληλα τη νίκη στη διοργάνωση.

Ο Τσάκωνας ξεκίνησε με άλμα στα 7,80, συνέχισε με άκυρο, στο τρίτο άλμα του έκανε το 7,94 μέτρα. Στη δεύτερη θέση ήταν ο Κρις Τόμλινσον (Βρετανία) με 7,83 μ. και στην τρίτη ο Λουίς Μελίζ (Γαλλία) με 7,78 μέτρα.

Ρεκόρ για την Στεφανίδη

Το ατομικό ρεκόρ της στον κλειστό στίβο με άλμα στα 4.45μ. βελτίωσε η Κατερίνα Στεφανίδη στο μίτινγκ της Αριζόνας. Η αθλήτρια του ΑΟ Φιλοθέης δοκίμασε να βελτιώσει το πανελλήνιο ρεκόρ κλειστού στίβου με τον πήχη στα 4.56μ., χωρίς όμως να το καταφέρει.

«Στα 4,56 μ. είχα καλές προσπάθειες. Το τελευταίο διάστημα άρχισα να συνεργάζομαι με κάποιους άλλους προπονητές, γιατί αφότου έφυγε ο Τόμπι (σ.σ Στίβενσον) έκανα μόνη μου. Πλέον έχω ενταχθεί σε ένα γκρουπ επικοντιστών κοντά στο Στάνφορντ, ενώ συνεργάζομαι και με τον Νικ Χάισονγκ (ολυμπιονίκης του 2000), ο οποίος με βοήθησε στον αγώνα της Αριζόνα» είπε η 23χρονη και συμπλήρωσε:

«Το πανελλήνιο ρεκόρ κλειστού (4,55 μ.) είναι μέσα στους στόχους μου, καθώς πιστεύω πως είναι μέσα στις δυνατότητες μου. Βέβαια, αυτό το ρεκόρ κινδυνεύει και από τη Νικόλ και από την Στέλλα. Βασικός στόχος για τη χειμερινή σεζόν είναι να βελτιώσω το απόλυτο ρεκόρ μου και να κάνω μια καλή εμφάνιση στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα του Γκέτεμποργκ».

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου