Κλείνει το θέμα του Χονδροκούκη

Τελευταία ενημέρωση: 2012-11-03, 10:17:09
Κλείνει το θέμα του Χονδροκούκη
Στο τέλος του μήνα θα εκδικαστεί από την αρμόδια επιτροπή του ΣΕΓΑΣ η υπόθεση του Δημήτρη Χονδροκούκη, ο οποίος είχε βρεθεί θετικός σε χρήση στανοζολόλης. Έχουν περάσει τρεις μήνες από την 26η Ιουλίου όταν έσκασε η «βόμβα» που συγκλόνισε τον ελληνικό στίβο, όμως το θέμα του παγκόσμιου πρωταθλητή του ύψους δεν έχει αλλάξει. 

Σύμφωνα με τους κανονισμούς της διεθνούς ομοσπονδίας για τέτοιου είδους περιπτώσεις, από τη στιγμή που ο αθλητής ζητήσει να περάσει από πειθαρχική διαδικασία -σε διαφορετική περίπτωση αποδέχεται την παράβαση- τότε υπάρχει το περιθώριο των τριών μηνών προκειμένου να κλείσει μία τέτοια υπόθεση. 

Μόλις παρέλθει αυτό το διάστημα, αν η εθνική ομοσπονδία δεν έχει εκδώσει απόφαση, τότε η IAAF παίρνει το ζήτημα στα χέρια της. Πάει την υπόθεση στο ανώτατο αθλητικό δικαστήριο (CAS), ενώ έχει δικαίωμα -αν το επιθυμεί- να επιβάλει και στην εθνική ομοσπονδία από αποκλεισμό έως πρόστιμο. 

Από την πλευρά του, ο ΣΕΓΑΣ υποστηρίζει ότι δεν ελλοχεύει τέτοιος κίνδυνος σε αυτή την περίπτωση. «Η πλευρά του αθλητή ζήτησε και πήρε παράταση από τη διεθνή ομοσπονδία, προκειμένου να συγκεντρώσει στοιχεία για την υπεράσπισή της», απάντησε για το ζήτημα ο γενικός γραμματέας του ΣΕΓΑΣ, Βασίλης Σεβαστής, που επισήμανε πως τις επόμενες εβδομάδες θα κλείσει το ζήτημα.

sport-fm.gr 

Ακολουθήστε τον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ στο GOOGLE NEWS για άμεση ενημέρωση.
Δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τον Βόλο, την Μαγνησία, την Ελλάδα και τον κόσμο
απο τον
ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ
Σχόλια
Δεν υπάρχουν σχόλια γι'αυτό το άρθρο
Αποστολή σχολίου
1
+
1
=