Στα ψηλά ο Φιλιππίδης

Τελευταία ενημέρωση: 2012-08-20, 14:50:38
Στα ψηλά ο Φιλιππίδης

Mετά το ρεκόρ πρώτη θέση και στην Ιταλία

Ο αθλητής του ΓΣ.Βόλου Κώστας Φιλιππίδης δεν αφήνει αγώνα να πέσει κάτω. Μια ημέρα μετά το πανελλήνιο ρεκόρ που πέτυχε στο επί κοντώ με 5.76μ στο Λαντάου της Γερμανίας, ο 26χρονος βρέθηκε στα βόρεια σύνορα της Ιταλίας και στην πόλη Σλάντερς και σε αγώνα που έγινε σε πλατεία και με άλμα στα 5.73μ πήρε την πρώτη θέση.

Μάλιστα στη συνέχεια δοκίμασε στα 5,83μ, αλλά παρότι είχε καλά άλματα δεν το ξεπέρασε.

Ο Κώστας Φιλιππίδης μέσα στην εβδομάδα έκανε το ρεκόρ το οποίο κυνηγούσε καιρό, δεν του βγήκε στους Ολυμπιακούς Αγώνες, αλλά το πέτυχε στο μίτινγκ του Λαντάου στη Γερμανία, όπου με άλμα στα 5.76μ. πέτυχε πανελλήνιο ρεκόρ στο επί κοντώ.

Ο Κώστας Φιλιππίδης πέρασε με την πρώτη τα 5.41μ., με τη δεύτερη προσπάθεια τα 5.61μ, και με την πρώτη τα 5.71μ. και με την 3η τα 5.76μ, καταρρίπτοντας το προηγούμενο που ανήκε στον ίδιο με 5.75μ.

Υψος που πέρασε για πρώτη φορά στην Πανεπιστημιάδα της Σμύρνης στις 18/8/2005 και ισοφάρισε στο περσινό παγκόσμιο πρωτάθλημα στην Νταεγού.

Ο 26χρονος πρωταθλητής, που ήταν 7ος στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου, έχει το πανελλήνιο ρεκόρ στα 5.75μ και στον κλειστό στίβο, άλμα που πέτυχε τον περασμένο Φεβρουάριο στους βαλκανικούς Αγώνες στην Κωνσταντινούπολη.

Σειρά Λοζάνη και Ζυρίχη

Ο Κώστας Φιλιππίδης επιστρέφει στην Αθήνα και πλέον σειρά παίρνουν δύο μεγάλοι αγώνες.

Πρώτα την Πέμπτη, 23 Αυγούστου, στο Diamond League στη Λοζάνη και έπειτα από μια εβδομάδα στον τελικό του αγωνίσματος στο περίφημο μίτινγκ της Ζυρίχης.

Ακολουθήστε τον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ στο GOOGLE NEWS για άμεση ενημέρωση.
Δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τον Βόλο, την Μαγνησία, την Ελλάδα και τον κόσμο
απο τον
ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ
Σχόλια
Δεν υπάρχουν σχόλια γι'αυτό το άρθρο
Αποστολή σχολίου
7
+
8
=