ΣΤΙΒΟΣ

Στον τελικό του επί κοντώ ο αθλητής του Γ.Σ. Βόλου

στον-τελικό-του-επί-κοντώ-ο-αθλητής-του-217755

Με άνεση πήρε την πρόκριση στον τελικό του άλματος επί κοντώ ο Κώστας Φιλιππίδης. Ο Έλληνας πρωταθλητής και αθλητής του Γ.Σ. Βόλου πέρασε με την πρώτη τόσο τα 5.35μ. όσο και τα 5.50μ. και 5.60μ. και προκρίθηκε ως τρίτος στον αυριανό τελικό που θα ξεκινήσει στις 9μ.μ.

Αν και το όριο για είσοδο στον τελικό του αγωνίσματος ήταν τα 5.70μ.(προσωπικό ρεκόρ του Φιλιππίδη) κανείς από τους αθλητές δεν χρειάστηκε να το ξεπεράσει καθώς η πρόκριση κρίθηκε σε χαμηλότερα ύψη. Μόνο οι Ράφαελ Χολζντέπε και Ρενό Λαβιλενί πέρασαν τα 5.65μ.

Η πρόκριση του Κώστα Φιλιππίδη – που έδειξε πως βρίσκεται σε εξαιρετική κατάσταση και ικανός να διεκδικήσει μια μεγάλη διάκριση στον τελικό του επί κοντώ – είναι αρκετά μεγάλη αν σκεφθεί κανείς ότι είναι ο πρώτος Ελληνας αθλητής που το καταφέρνει στο συγκεκριμένο άθλημα μετά από τον Χρήστο Παπανικολάου το 1968 στο Μεξικό. Ικανοποιημένος από την πρόκρισή του στον τελικό του άλματος επί κοντώ δήλωσε ο Κώστας Φιλιππίδης. Ο Έλληνας αθλητής τόνισε πως τα πράγματα πήγαν πολύ καλά και επισήμανε πως περιμένει έναν μεγάλο αγώνα στον τελικό.

«Ο απολογισμός θα γίνει στον τελικό. Ηταν μία καλή μέρα για μένα και τα πράγματα πήγαν καλά. Στον τελικό πέρασαν 14 άτομα, το επίπεδο είναι πολύ υψηλό και αυτό είναι αναμενόμενο καθώς είμαστε στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Νομίζω πως ο τελικός θα είναι ένας μεγάλος αγώνας», ανέφερε ο Έλληνας αθλητής, για να προσθέσει στη συνέχεια για τον κόσμο: «Είναι θέμα παιδείας, ο κόσμος έρχεται να παρακολουθήσει, τους αρέσει ο αθλητισμός και να στηρίζουν τον κόσμο και αυτό είναι πολύ καλό και για εμάς».

Αναλυτικά οι 14 αθλητές που θα βρεθούν στον τελικό: Ράφαελ Χολζντέπε (Γερμανία) 5.65μ., Ρενό Λαβιλενί (Γαλλία) 5.65μ., Κώστας Φιλλιπίδης (Ελλάδα) 5.60μ., Ευγκένι Λουκιανένκο (Ρωσία) 5.60μ., Μπραντ Γουόκερ (Η.Π.Α.) 5.60μ., Ρομάν Μεσνίλ (Γαλλία) 5.60μ., Νμίτρι Σταροντουμπτσεφ (Ρωσία) 5.60μ., Λούκας Μιχάλσκι (Πολωνία) 5.60μ., Ιγκόρ Μπίσκοφ (Ισπανία) 5.50μ., Στίβεν Χούκερ (Αυστραλία) 5.50μ., Γιαν Κουντλίτσκα (Τσεχία) 5.50μ., Στίβεν Λιούις (Μ. Βρετανία) 5.50μ., Μάτε Μορ (Γερμανία) 5.50μ., Μπορν Ότο (Γερμανία) 5.50μ..

Άνετα στον τελικό ο Λεμπέσης

Δεν χρειάστηκε να περιμένει καν τι θα κάνουν οι αντίπαλοί του. Ο Σπύρος Λεμπέσης με βολή στα 82,40 μ. πήρε την απευθείας πρόκριση στον τελικό του ακοντισμού των Ολυμπιακών Αγώνων του Λονδίνου. Ο Έλληνας πρωταθλητής είχε δείξει από την πρώτη βολή ότι βρίσκεται σε εξαιρετική κατάσταση (έριξε 81,80μ.) και στην δεύτερη ξεπέρασε κατά 40 εκατοστά το όριο των 82 μέτρων. Το Σάββατο (21:20) ο τελικός του αγωνίσματος.

Εκτός τελικού ο Δουβαλίδης

Το πάλεψε αλλά δεν τα κατάφερε ο Κώστας Δουβαλίδης. Ο 25χρονος εμποδιστής τερμάτισε όγδοος στην πρώτη ημιτελική σειρά των 110μ. μέτρων με εμπόδια και έτσι δεν πήρε το εισιτήριο για τον τελικό του αγωνίσματος. Ο Δραμινός αθλητής δήλωσε: «Το 13,77 δεν με αντιπροσωπεύει. Χάρηκα που έφτασαν μέχρι τον ημιτελικό. Δυστυχώς τα εμπόδια έχουν αυτά, ή θα έχεις επαφή με τα εμπόδια ή με τον διπλανό. Είχα επαφή με τον Βέλγο δίπλα μου, αποσυντονίστηκα και γι’ αυτό είχα αυτή την επίδοση. Η εμπειρία ήταν πάρα πολύ καλή. Κρατάω το γεμάτο γήπεδο, με τον κόσμο να μας υποστηρίζει. Ήταν μια στιγμή χαράς για μένα. Θέλω να ευχαριστήσω τον προπονητή μου που με στηρίζει όλα αυτά τα χρόνια, τον κόσμο που με στήριξε, τους γονείς μου και τους χορηγούς μου».

Με ψηλά το κεφάλι

Μπορεί να μην κατάφερε να πάρει την πρόκριση στον τελικό των 200μ. των ανδρών κόντρα στα… θηρία του αγωνίσματος, αλλά ο Λυκούργος Τσάκωνας πραγματοποίησε μία πολύ καλή εμφάνιση, τερματίζοντας πέμπτος στην πρώτη ημιτελική σειρά. Μάλιστα ο 22χρονος Έλληνας σπρίντερ ισοφάρισε το ατομικό του ρεκόρ με επίδοση στα 20.52.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου