Πέμπτος στο Ευρωπαϊκό ο Φιλιππίδης του Γ.Σ.Β.

Τελευταία ενημέρωση: 2012-07-03, 17:59:45
Πέμπτος στο  Ευρωπαϊκό ο Φιλιππίδης του Γ.Σ.Β.

Συνεπής στις εμφανίσεις του σε μεγάλες διοργανώσεις, εκεί όπου βελτιώνει τις επιδόσεις του, εμφανίστηκε και στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα του Ελσίνκι ο αθλητής του Γυμναστικού Συλλόγου Βόλου Κώστας Φιλιππίδης.

Ο 26χρονος επικοντιστής βελτίωσε τη φετινή του επίδοση, έφτασε στο σημείο να απειλήσει το πανελλήνιο ρεκόρ και πήρε την πέμπτη θέση σε έναν συγκλονιστικό τελικό, όπου έδωσαν σόου ο Ρενό Λαβιλενί με τον Μάλτε Μορ.

Ο Φιλιππίδης δεν ξόδεψε δυνάμεις στα χαμηλά ύψη. Πέρασε με την πρώτη προσπάθεια τα 5,50 μ. και τα 5,66 μ., ενώ χρειάστηκε δεύτερη στα 5,72 μ. ανεβάζοντας δύο φορές την καλύτερη φετινή του επίδοση (5,65 μ.). Στη συνέχεια δοκίμασε στα 5,77 μ., δύο εκατοστά πάνω από το πανελλήνιο ρεκόρ το οποίο είχε πετύχει το 2005 και το έχει ισοφαρίσει δύο φορές, αλλά δεν τα κατάφερε. Αν το περνούσε, διεκδικούσε μία θέση στο βάθρο και έτσι πήρε την πέμπτη θέση.

Χάρη στο άλμα του στα 5,77 μ. με την πρώτη προσπάθεια ο Ράφαελ Χολζντέπε πήρε το χάλκινο μετάλλιο, αλλά οι πρωταγωνιστές ήταν ο Οτο και ο Λαβιλενί. Ο Γάλλος πέρασε στην πρώτη θέση όταν πέρασε τα 5,82 μ. με την τρίτη προσπάθεια, ενώ κάνοντας ακριβώς το ίδιο ο Ότο ήταν δεύτερος. Ο Λαβιλενί τα κατάφερε τόσο στα 5,87 μ.- όπου δεν δοκίμασε ο αντίπαλός του- όσο και στα 5,92 μ. με την πρώτη προσπάθεια.

Ο Ότο όμως δεν είχε πει ακόμη την τελευταία του κουβέντα. Πέρασε και εκείνος τα 5,92 μ. με το δεύτερο άλμα βελτιώνοντας το ρεκόρ του. Όμως ο Λαβιλενί δεν έχανε με τίποτα αυτό τον τίτλο τον οποίο υπερασπιζόταν. Ήταν αλάνθαστος και στα 5,97 μ., το καλύτερο άλμα στον κόσμο αυτό το σεζόν. Ο Ότο πήγε απευθείας στα 6,02 μ., όπου δοκίμασε και ο Λαβιλενί, αλλά κανείς τους δεν τα κατάφερε. Έτσι ο Γάλλος κράτησε τον τίτλο του και ο Ότο πήρε το αργυρό.

«Ήταν πολύ μεγάλος αγώνας, μία μικρογραφία των Ολυμπιακών αγώνων. Αυτοί οι αθλητές είναι ένα βήμα μπροστά από εμένα. Δεν έχω να κλάψω για τίποτα, έκανα καλή προσπάθεια και το ευχαριστήθηκα», είπε ο Φιλιππίδης που η πέμπτη θέση είναι η καλύτερη που έχει πάρει σε μεγάλη διοργάνωση ανοιχτού, αφού στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα κλειστού του 2010 ήταν τέταρτος.

Ακολουθήστε τον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ στο GOOGLE NEWS για άμεση ενημέρωση.
Δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τον Βόλο, την Μαγνησία, την Ελλάδα και τον κόσμο
απο τον
ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ
Σχόλια
Δεν υπάρχουν σχόλια γι'αυτό το άρθρο
Αποστολή σχολίου
9
+
9
=